fbpx
 
Război pe 2 milioane de lei între Socola și CJAS

Război pe 2 milioane de lei între Socola și CJAS


Institutul de Psihiatrie „Socola” a chemat la bară Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Unitatea medicală este nemulţumită după ce nu i-au fost decontate servicii medicale acordate pacienţilor în valoare de 1,89 milioane de lei.

 

Un nou proces între un spital din Iaşi şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Iaşi.

 

Motivele invocate

Reprezentanţii unităţii medicale au susţinut că factura emisă, în iulie anul trecut, şi refuzată la plată reprezintă în proporţie de aproximativ 40% servicii medicale acordate în cazul unor urgennţe psihiatrice. „Nu putem refuza internarea pacienţilor sub motivul că depăşesc valoarea contractuală sau pe motiv că la Casa de Asigurări de Sănătate Iaşi au fonduri limitate, astfel încât nu se poate negocia un contract cu o valoare mai mare decât cea istoric preluată de CAS Iaşi”, se arată în acţiunea depusă la Tribunalul Iaşi de reprezentanţii Institutului de Psihiatrie „Socola”.

 

„Nu ştim motivul”

Reprezentanţii spitalului au explicat şi că nu au putut identifica care este motivul pentru care nu s-a făcut decontarea. Mai mult, aceştia au subliniat nu pot refuza internarea pacienţilor „cu consecinţa nefastă de a pune în pericol sănătatea acestora, precum şi a celor din jurul lor” prin neacordarea serviciilor medicale.

 

 Institutul „Socola” nu vrea să piardă nici un leuţ

 

„Considerăm că refuzul la plata facturii emise este doar un pretext pentru a face economie la Fondul Unic de Asigurări de Sănătate, iar noi în calitate de furnizor de servicii medicale de psihiatrie suntem puşi în situaţia de a efectua cheltuieli cu pacienţi, cheltuieli ce ulterior nu ne sunt decontate, dar care contribuie la pierderi foarte mari pentru Institut, pierderi ce au ca impact scăderea calităţii serviciilor medicale pentru ceilalţi pacienţi şi, nu în ultimul rând, cu consecinţa ca, pentru viitor, să refuzăm internarea pacienţilor cu tulburări psihice”, se mai menţionează în acţiune. Prin urmare, spitalul a cerut magistraţilor Tribunalului să oblige CJAS la plata sumei de 1,89 milioane de lei. O sarcină aproape imposibilă: Casa nu a pierdut, până acum, vreun dosar de acest gen.  

 

 „CJAS decontează furnizorului de servicii medicale cu paturi în limita valorii de contract. Este dreptul fiecăruia de a întreprinde acţiuni în justiţie”  Robert Dâncă, preşedinte CJAS Iaşi 

 

Institutul de Oncologie, penalizat de CJAS

În urma unui control tematic, desfăşurat în 2016, CJAS a imputat Institutului Regional de Oncologie (IRO) 745.000 de lei. Verificările efectuate pentru 2013-2015 ar fi descoperit mai multe nereguli, printre care şi: suprapunerea unor servicii medicale, pe acelaşi CNP, în aceeaşi lună, încălcarea protocoalelor medicale, neasigurarea tuturor medicamentelor şi materialelor sanitare pe timpul internării. IRO a contestat raportul CJAS la Curtea de Arbitraj a CNAS.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30