fbpx
 
Mihai Chirica: PSD a pierdut 23 de procente în urma protestelor

Mihai Chirica: PSD a pierdut 23 de procente în urma protestelor


Mihai Chirica, primar al municipiului Iași și vicepreședinte al PSD, a declarat că formațiunea social-democrată ar fi pierdut 23 de procente ca urmare a Ordonanței de Urgență de modificare a Codurilor penale și a scandalului izbucnit în urma adoptării acesteia. La nivelul județului Iași este vorba, practic, de o înjumătățire a scorului obținut în alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016.

 

„Noi ne-am terminat sondajele pe judeţul Iaşi şi am văzut care a fost impactul acelei ordonanţe asupra credibilităţii PSD. E destul de greu să surmontezi o pierdere de vreo 23 de procente”, a precizat Chirica.

 

Vicepreședintele PSD consideră însă că partidul poate reveni, „ușor, ușor”, în ceea ce privește încrederea electoratului. „Uşor, uşor, lumea o să înceapă să revină. Am văzut din ce în ce tot mai multe puncte de vedere optimiste, că o să treacă valul şi o să ne reluăm activităţile promise. Dar a rămas o stare de neîncredere asupra viitoarelor măsuri. Mai ales în rândul acelora care au fost votanţii PSD, nefiind afiliaţi vreodată la acest curent. Probabil că ei nu mai pot fi recuperaţi, s-au dus deja în alte direcţii. Sperăm să rămânem măcar cu masa critică pe care trebuie să o convingem când se apropie alegerile”, a declarat Mihai Chirica.

 

La alegerile parlamentare din 11 decembrie, PSD a obținut în județul Iași aproape 45% din voturi.

 

Tot astăzi, primarul Iașului a arătat că ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a compromis ministerul şi că nu ar mai putea emite niciun act normativ pentru că ar fi lovit de neîncredere.

 

Încă de la începutul discuțiilor despre intenția Guvernului PSD-ALDE de a modifica, prin ordonanță de urgență, Codurile penale, edilul Iașiului a avut luări de poziție contrare conducerii centrale a PSD. Prompt, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat că Mihai Chirica este „un fel de userist” şi că ar fi trebuit exclus din partid „de ieri” în urma criticilor pe care le-a avut la adresa lui Liviu Dragnea şi a partidului.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31