fbpx
 
56 de primari PSD din Iași cer schimbarea lui Chirica Foto: Ziarul de Iași

56 de primari PSD din Iași cer schimbarea lui Chirica


După ce primarul PSD de Iaşi, Mihai Chirica, a criticat liderii social-democraţi pentru promovarea OUG 13, partidul trece la contra-atac.

 

Un număr de 56 de primari PSD din judeţul Iaşi solicită conducerii partidului, printr-o scrisoare adresată liderului Liviu Dragnea, schimbarea lui Mihai Chirica de la şefia organizaţiei judeţene a PSD Iaşi, pe motiv că a adus prejudicii grave partidului prin declaraţiile făcute în ultima perioadă. Cei 56 de edili au trimis o scrisoare către preşedintele PSD, Liviu Dragnea, în care îşi arată sprijinul atât faţă de Guvernul Grindeanu, cât şi faţă de conducerea naţională a PSD.

 

Totodată, primarii PSD de Iaşi solicită schimbarea lui Mihai Chirica de la conducerea organizaţiei judeţene a filialei. „Ne delimităm în totalitate de cele declarate de preşedintele interimar al organizaţiei judeţene Iaşi a PSD. Ne declarăm susţinerea atât faţă de guvernul condus de Sorin Grindeanu cât şi faţă de conducerea centrală a partidului şi de preşedintele Liviu Dragnea. Propunem retragerea delegării pentru funcţia de pesedinte interimar al organizaţiei judeţene a domnului primar Mihai Chirica, cu păstrarea calităţii de membru PSD”, se arată în scrisoarea semnată de cei 56 de edili PSD din judeţul Iaşi. Aceştia mai spun că Mihai Chirica a adus prejudicii grave la adresa PSD, prin declaraţiile critice făcute în ultima perioadă la adresa conducerii partidului. PSD are 63 de primari în judeţul Iaşi.

 

Semnături false?

Liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica, susţine însă că pe lista celor 56 de primari PSD Iaşi care cer conducerii partidului schimbarea să de la conducerea filialei judeţene există şi semnături false, adăugând că primarii PSD au fost influenţaţi de către Codrin Ştefănescu, secretarul general adjunct al PSD, să facă acest gest. „Sunt şi semnături false acolo, şi nume care s-au strecurat. Până la urmă, un lucru este cert, nu trebuie să condamn pe nimeni, pentru că eu am fost cel care am deschis acest val al democraţiei în exprimare în PSD, nu-mi este de fiecare dată favorabil, dar sunt consecvent şi voi continua să promovez valorile social-democraţiei europene. Prin urmare, nu cred că am greşit şi voi continua să fiu cât se poate de ataşat de această ideologie”, a declarat presei liderul PSD Iaşi, Mihai Chirica.

 

El mai spune că „atunci când eşti la guvernare nu vinzi chiar orice şi nu faci chiar totul pentru bani”. „Nu am avut niciun fel de atitudine împotriva partidului, îi înţeleg şi pe colegii care se simt oarecum marginalizaţi în Parlament pentru că la Iaşi a ieşit un lider care a spus că lucrurile nu merg bine. Ceea ce mă surprinde foarte mult este că pe unii colegi de-ai mei, la care ţin foarte mult, i-a învins Codrin Ştefănescu. E un act de recul, un masiv act de recul în ceea ce priveşte imaginea PSD şi probabil va trebui să reparăm şi acest lucru în timp”, a mai declarat Mihai Chirica.

 

Scrisoarea adresată de primarii PSD conducerii partidului a fost prezentată vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Iaşi de către primarul comunei Schitu Duca, Mihai Mihalache, deputatul Vasile Cîtea şi preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa. Edilul PSD de Schitu Duca a spus că demersul primarilor PSD este susţinut şi de patru din cei nouă parlamentaride Iaşi ai PSD.

 

Tot vineri, primarul PSD al comunei ieşene Holboca, Gheorghe Ștefurac, a anunţat că nu este de acord cu retragerea sprijinului politic în cazul preşedintelui interimar al PSD Iaşi, Mihai Chirica, spunând că nu aprobă o astfel de acţiune şi că acum partidul trebuie să se concentreze „pe actul de guvernare” şi să recâştige încrederea electoratului „prin acţiuni concrete”.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30