fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
UPDATE. Teroare la Londra: Incidente teroriste la Parlament și pe Podul Westminster

UPDATE. Teroare la Londra: Incidente teroriste la Parlament și pe Podul Westminster


Două incidente au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împușcate, iar alte cel puțin zece au fost rănite de o mașină pe Podul Westminster din apropiere. Incidentul de la Parlament a pornit de la un bărbat care ar fi vrut să intre înarmat cu un cuțit.

 

O mașină a trecut în viteză peste mai multe persoane pe pdoul Westminster, din apropiere de Parlament.  În aceleași momente, în fața Parlamentului s-au auzit mai multe focuri de armă. Două persoane au fost rănite.

 

UPDATE - 19.00

Un reporter de la cotidianul The Guardian relatează că două dintre persoanele rănite au decedat. El spune că o persoană a fost transportată cu o ambulanță, iar o alta este acoperită cu o pătură, la fața locului. „Pare că sunt morți”, spune Peter Walker. Nu se știe încă dacă e vorba despre polițiști, trecători sau presupuși atacatori.

 

Facebook a activat funcția „Safety Check”, pentru ca oamenii din zonă să-i anunțe pe apropiați că sunt teferi.

 

O femeie și-a pierdut viața și mai multe persoane au „răni severe”, a declarat un medic de la Spitalul St. Thomas. Ea și-a pierdut viața la fața locului, fiind prinsă sub roțile unui autobuz de pe podul Westminster. 

Medicul a adăugat că a mai îngrijit un polițist cu răni la cap. Poliția încă nu a oferit un bilanț al răniților. Un martor ocular a declarat, pentru Sky News, că a văzut un cadavru în Tamisa, la scurt timp după incidentul produs pe podul Westminster.

 

Comitetul de criză al Guvernului britanic, COBRA, se reunește în această seară. Vor fi prezenți oficiali guvernamentali, precum și din poliție și din serviciile de combatere a terorismului.

 

Primarul Londrei, Sadiq Khan, califică drept „grav” incidentul de astăzi și anunță că ancheta poliției este în plină desfășurare. „Gândurile mele sunt alături de cei care au avut de suferit și de familiile lor”, a scris primarul pe Twitter.

 

Sky News anunță că o a doua persoană și-a pierdut viața, informația nefiind confirmată încă de medici.

 

Scotland Yard a anunțat într-o conferință de presă că anchetă antiteroristă este în desfășurare, dar nu a oferit prea multe detalii. Poliția a cerut imagini de la martori și a evitat să anunțe un bilanț cu privire la numărul victimelor și starea lor.

În plus, ofițerul de presă al poliției londoneze a precizat că un „martor important” este audiat.

 

Știre inițială

Se vorbește despre 12 răniți, pe care un bărbat înarmat cu un cuțit i-ar fi înjunghiat. Atacatorul ar fi fost împușcat de polițiști.

 

Unitatea Scotland Yard care se ocupă de combaterea terorismului este în alertă și investighează ca pe un „incident terorist” evenimentele din capitala Marii Britanii, până la probele contrarii.

 

Poliția sfătuiești oamenii să evite următoarele zone: piața Parlamentului, Whitehall, podul Westminster, podul Lambeth și strada Victoriei până la intersecția cu Broadway.

 

 

Niciun terorist nu a reușit să intre în Parlamentul britanic. Două persoane suspecte au fost reținute pe podul Westminster, a anunțat poliția, potrivit The Guardian.

 

Ședința Camerei Comunelor a fost suspendată, iar intrările în Parlament au fost blocate. Până la această oră nu se știe dacă Theresa May, premierul britanic, se mai afla în clădire și dacă a fost evacuată.

 

Un elicopter a ajuns la fața locului pentru a prelua răniții, iar transportul în comun în jurul Parlamentului, ca de altfel și cel subteran, a fost blocat.

 

Televiziunea SkyNews anunță, citând martorii, că cele două incidente au legătură între ele. Bărbatul, în vârstă de aproximativ 40 de ani, care a călcat mai multe persoane pe podul Westminster și-a continuat apoi cursa și s-a izbit într-una din porțile de la Parlament. Aici ar fi ieșit cu cuțitul și ar fi încercat să forțeze intrarea în Parlament, unde a fost împușcat de polițiști, nu înainte de a-l răni unul dintre ei.

 

Forțele de securitate britanice au anunțat că motivul atacului nu este deocamdată cunoscut.

 

Președintele american Donald Trump a fost informat în legătură cu incidentul de la Londra și va continua să fie ținut la curent în legătură cu desfășurarea evenimentelor, a anunțat Casa Albă.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30