fbpx
 
Chirica și Harabagiu, încă un abuz explicat în doru' lelii

Chirica și Harabagiu, încă un abuz explicat în doru' lelii


Strategia lui Chirica-Harabagiu în problema cartierului aprobat lui Achiței va fi de aburire prin scoaterea în faţă a argumentului că edificabilul (suprafaţa desfăşurată a celor 12 blocuri) nu depăşeşte indicatorul stabilit în PUZ-ul final: CUT 1,26, adică 15.800 mp construiţi.

 

Greşeala prezentării unei planșe cu doar 6 blocuri va fi considerată irelevantă din punct de vedere legal, cât timp şi planşa cu 12 blocuri se încadrează în indicatorii aprobaţi. Rămâne întrebarea: de câte ori greşeşte Primăria la prezentarea unor planșe în vederea informării publicului? Se întâmplă frecvent sau niciodată?

 

Achiței a mai construit acolo 6 blocuri înghesuite, unde avea regim de înălţime P+3, dar apoi a adăugat şi mansarde. E interesant de văzut ce indicatori a avut la aceste blocuri şi ce-a ieşit la sfârşit.

 

Ceea ce nu vor spune Chirica şi Harabagiu:

  1. Rapiditatea cu care i se aprobă lui Achiței un cartier de 12 blocuri într-o zonă de case, în condiţiile în care alte cereri, cu pretenţii mult mai mici, stau câte 2-3 ani la Primărie. Achiței în 4 luni a rezolvat totul.

 

  1. Alegerea strategică a lor, de edili, de a aglomera cu blocuri Dealul Galatei, stricând tot feng shui-ul a sute de proprietari cu vile, care s-au mutat acolo pentru a avea curte, aer curat şi linişte. Alegerea care îi descrie ca stăpâni ai oraşului pe termen lung, care aleg profitul lui Achiței, de 3 milioane de euro, în locul unei suburbii aerisite, în care nu profitul înseamnă totul, ci calitatea vieţii. Dacă dezvoltarea oraşului înseamnă milioanele din construcţii, profiturile pe termen scurt şi nu o viaţă bună în suburbii, atunci să-şi asume acest lucru cu subiect şi predicat: „acesta e tipul nostru de primar şi viceprimar", iar oamenii să-i voteze în cunoştinţă de cauză.

 

  1. Blocurile îngrămădite în Galata, la 6 m distanţă unul de altul, vor sufoca zona, vor apărea alte blocuri în scurt timp, pentru că teren mai este în jur. Dar, stupoare: accesul spre oraş prin Nicolina este sugrumat deja, nu ai infrastructură rutieră, coloanele se întind dimineaţa pe 1 km. Dacă alegi Centura, te blochezi în Păcurari, unde rămâi o oră în coloană. Nu ai poduri, nu ai pasaje, dar faci blocuri cu mii de apartamente. Chirica şi Harabagiu trebuie să explice şi acest lucru.

 

În general, ei se folosesc de sferturile de adevăr de care se pot agăţa, ignora întrebările reale, problematice, tac atunci când ies la iveală coincidenţe revoltătoare, contraataca prin insulte şi apelează la BZI ca la un ciomag care loveşte la disperare.

 

Viaţa unui om ca Iulian Grumăzescu, proiectantul afectat de proiectul lui Achiței, este strivită asemenea unei muşte. Pentru Chirica şi Harabagiu nu contează câteva vieţi, nu se încurcă în detalii, e o manieră tiranică de-a conduce mulţimi fără a fi atenţi la drepturile individuale. Această manieră sperie, intimidează pe cei care au nemulţumiri, în multe domenii s-a instaurat frică. Reţeaua lor de interese a devenit sufocantă, toţi oamenii loiali care împart beneficii i-au făcut pe Chirica şi Harabagiu să ajungă la faza în care se cred invincibili. Cei doi uită lucrul esenţial la un lider: viaţa unui om face mai mult decât a tuturor celorlalţi.

 

Citește și Fals grosolan în Primăria lui Chirica: ghetoul lui Achiţei, un tun de 4 milioane de euro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: