fbpx
Portokal
Drama familiei Maleon: nu puteau avea copii. MĂRTURIILE APROPIAȚILOR: „Din vară, ea suferea”

Drama familiei Maleon: nu puteau avea copii. MĂRTURIILE APROPIAȚILOR: „Din vară, ea suferea”


Misterul morții soților Maleon va mai dura mult timp, dacă nu cumva nu va fi deslușit niciodată, dar câteva ipoteze pot fi menționate, la aproape 48 de ore de la producerea tragediei.

N-au lăsat nimic de bănuit

Procurorii criminaliști audiază rudele și prietenii apropiați ai celor doi soți pentru a vedea ce anume putea duce la un deznodământ cumplit: o dublă sinucidere. Directorul Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Iași, Bogdan Maleon, avea 42 de ani, iar un prieten apropiat, intervievat de REPORTER DE IAȘI sub asigurarea confidențialității, a declarat că acesta era „de o eleganță desăvârșită, genul british, și perfecționist, un intelectual autentic. Un om care nu-și abandona niciodată mina de erudit”.

De asemenea, Anda Maleon, soția cadrului universitar, era, la 38 de ani, o prezență extrem de pozitivă, foarte senină, volubilă și binedispusă, fără să dea apropiaților de gândit, până în ultimele zile de viață, că ar traversa o depresie puternică. Anda Maleon era foarte concentrată pe proiectele sale de viitor, în domeniul programelor de absorbție a fondurilor europene, și a lucrat cu colaboratorii ei până aproape de Crăciun, fără să lase impresia că este apăsată de ceva.

O veste care a dărâmat-o

O cunoștință foarte apropiată a Andei Maleon, genul de prietenă atât de bună încât i te confesezi, a mărturisit pentru REPORTER DE IAȘI că soția directorului BCU suferea totuși în ultimele luni din cauza faptului că nu putea face copii. „În 2016 își făcuse analizele și reieșea clar că nu putea rămâne însărcinată. Acest lucru a afectat-o treptat-treptat, depresia s-a accentuat mai ales în ultimele luni, din vară, chiar dacă nu prea a lăsat acest lucru să se vadă”, mărturisește confidenta Andei Maleon.

Alt prieten de familie spune că nu a bănuit niciodată că acesta ar putea fi un motiv care să o doboare pe tânăra femeie, dar a menționat că, „în mod firesc, iubea foarte mult copiii și mărturisea că își dorește foarte mult să devină mamă”.

Copii, mai mult ca orice

O radiografie a prezenței Andei Maleon pe Facebook scoate în evidență reacții umane normale, urări adresate prietenilor cu diferite ocazii, precum și exteriorizarea unor emoții puternice la fotografiile cu copii ale diverselor cunoștințe. Sare în evidență un comentariu făcut la o fotografie prin care cineva anunța nașterea unor tripleți. Anda Maleon a scris: „Felicitări, dragă mătușică! Aș vrea și eu rețeta, că-s cam bătrânică și n-ar fi rău să dau lovitura!” (vezi foto). Era în 2012, iar Anda avea 33 de ani.

Prietena sa i-a răspuns: „Mulțumim frumos! Anda mea nu e bătrânică, este tânără și prea muncitoare. Cât despre rețetă, se rezolvă. O fur și ți-o împărtășesc la o cafea. Pup”.

Au băut toată noaptea

De atunci au trecut însă cinci ani, iar sentimentul de neîmplinire al Andei Maleon s-a accentuat. Testele medicale au relevat faptul că nu poate face copii.

În noaptea de Ajun, ea și soțul său au rămas toată noaptea acasă. Procurorii au dezvăluit, în această dimineață, că, la analiza medico-legală, a rezultat că ea avea o alcoolemie de 2,4 la mie în sânge, iar soțul, Bogdan Maleon, 1,70 la mie. Alcoolemia femeii o putea aduce în pragul inconștienței, ceea ce, în limbaj colocvial, înseamnă că „ți se rupe filmul”.

REPORTER DE IAȘI a calculat cu aproximație câte pahare de băutură a consumat fiecare dintre cei doi soți, ținând cont de sex, înălțime și greutatea fiecăruia. A reieșit, conform metodelor moderne de calcul, că Anda Maleon ar fi putut bea 8-9 pahare de vin a câte 150 ml, iar Bogdan Maleon circa 7 pahare. Practic, având în vedere diferențele de greutate dintre cei doi, se poate spune că au băut „cot la cot” în acea seară.

Ea s-a sinucis prima

Ce s-a întâmplat spre dimineață nu se știe deocamdată. Scenariul prezentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași este că Anda Maleon s-a sinucis cu 2-3 ore înainte de soțul ei, în zorii zilei de 25 ianuarie, strangulându-se cu o curea la mansardă. Se presupune că el s-a spânzurat ulterior, fără a se ști deocamdată împrejurările.

Prietenii apropiați spun că cei doi nu păreau să aibă probleme în căsnicie, nu mai multe decât orice cuplu normal, că aveau un tonus foarte bun, că ambii aveau planuri profesionale importante, că nu erau firi colerice și că păreau foarte stabili psihic.

Bogdan Maleon scosese o mașină la vânzare

O altă informație descoperită de REPORTER DE IAȘI este că profesorul universitar Bogdan Maleon scosese la vânzare o Skoda Octavia pe site-ul depozitauto.ro. În declarația de avere, directorul BCU Iași menționase doar un Seat Ibiza, dar autoturismul Skoda putea fi înmatriculat pe una dintre cele două firme ale soției. Anunțul încă este actual pe site-ul de vânzări, fiind proaspăt și sugerând că moartea celor doi soți nu a fost premeditată. 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top