fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cutremur la Control Urbanism: Cumătrii Chirica și Tulică, la cuțite. Departamentul se desființează!

Cutremur la Control Urbanism: Cumătrii Chirica și Tulică, la cuțite. Departamentul se desființează!


Cutremur în epicentrul corupției din Primăria Iași, în ultimii trei ani. Primarul și șefa Biroului din Poliția Locală s-au amenințat reciproc în ultimele săptămâni. La acest departament se luau cele mai controversate decizii privind construcțiile ilegale din Iași. În martie, în urma unei anchete din REPORTER DE IAȘI, un alt inspector cu state vechi a fost forțat să demisioneze. Tot personalul a fost înștiințat că va fi transferat la Ordine Publică.

 

Cutremur la Departamentul Control Urbanism de la Poliția Locală. Marți dimineață, 29 mai, primarul Mihai Chirica a trimis o adresă oficială către acest birou prin care anunță că tot personalul, format din șapte angajați, este transferat la Ordine Publică și că întreaga structură intră în reorganizare.

Relația devenise explozivă

Informația a apărut pe surse cu 24 de ore înainte, după ce, în ultimele săptămâni, relația dintre primar și Mihaela Tulică, șefa Biroului Control Urbanism, au devenit extrem de tensionate. Cei doi sunt și cumătri, Mihai Chirica botezând, în urmă cu câțiva ani, copilul familiei Tulică. Soțul șefei de la Control Urbanism este comandantul Inspectoratului de Jandarmerie Iași, col. Mircea Tulică.

Conform surselor REPORTER DE IAȘI, Mihai Chirica a recurs la îndepărtarea cumătrei sale după ce aceasta și-a manifestat nemulțumirile în cadrul Poliției Locale și a mai multor angajați ai Primăriei Iași față de presiunile superiorilor privind situația juridică a anumitor proiecte imobiliare din Iași. La rândul său, primarul i-a reproșat scandalurile imobiliare din ultimul an, Biroul Control Urbanism stând pe un butoi de pulbere. Relația dintre cei doi devenise explozivă, amenințările reciproce referitoare la afaceri concrete devenind publice – susțin surse din Primărie.

 

Surparea de la blocul lui Niculiță de la Rond CUG a fost momentul de cotitură pentru afacerile imobiliare pe axa Primărie-Control Urbanism-investitori

 

Chirica se leapădă de șpagă

Mihaela Tulică va fi înlocuită, Mihai Chirica anunțând că dorește o nouă selecție pentru postul de șef al Biroului Control Urbanism, concurs pe care și-a propus să-l supravegheze personal. În urma scandalului, Mihaela Tulică și-a luat concediu de odihnă.

Biroul Control Urbanism se află în centrul celei mai mari controverse din Iași, în ultimul an, cei patru inspectori zonali luând decizii subiective în multe proiecte imobiliare ce au depășit cadrul legal. Într-o ședință publică din urmă cu două săptămâni, Mihai Chirica a făcut o declarație stupefiantă, apropiată de un autodenunț: „Vremea în care proiectele imobiliare se făceau pe șpagă, dată unuia sau altuia din Primărie sau din alte instituții publice, a trecut în totalitate, a fost ștearsă și nu se va mai întoarce niciodată”.

Aceasta, în condițiile în care, în ultimii trei ani, Chirica a fost primar, iar alt cumătru de-al său, viceprimarul Gabriel Harabagiu, a fost coordonatorul direct al Serviciului Urbanism și al Biroului Control Urbanism din cadrul Poliției Locale, iar tuturor angajaților li s-a cerut loialitate totală.

 

Mihaela Tulică a fost adusă pe un post cheie chiar de către cumătrul său, primarul Mihai Chirica. Afacerile murdare au stricat până și relațiile dintre neamuri

 

Seism anunțat din martie

Un alt moment important privind degringolada de la Control Urbanism a fost forțarea demisiei lui Marian Spânu, inspector vechi în acest Serviciu, la o săptămână de la apariția unei anchete în REPORTER DE IAȘI, de la începutul lunii martie. Subiectul privea construirea ilegală a două blocuri în strada Aurel Vlaicu și încercările investitorilor de a le reautoriza în condiții ilegale, o temă asupra căreia REPORTER va reveni curând cu dezvăluiri importante.

În ciuda insistențelor REPORTER DE IAȘI, Mihaela Tulică nu a putut fi contactată telefonic în cursul zilei de marți, 29 mai, și, de asemenea, Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei, s-a abținut de la orice comentarii.

 

Citește și CHIRICA, PRIMARUL MAFIEI: Arhitectul-șef ia 100.000 de euro de la Clanul Plugaru-Cheșcu


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Cartierul Austriac