fbpx
 
Modelul Halep: procuroarea Prisăcariu și-a vândut vila ca să-și susțină fiica în tenis

Modelul Halep: procuroarea Prisăcariu și-a vândut vila ca să-și susțină fiica în tenis


Junioara numărul 1 din România îi face concurenţă lui Bouchard pe Facebook. Ieşeanca Andreea Prisăcariu a fost singura reprezentantă a României la această ediţie a turneului de junioare de la Roland Garros, competiţie câştigată în 2008 de Simona Halep. Cheltuielile exorbitante pe care le presupune tenisul, dar şi talentul fetei, i-au făcut pe părinţi să-şi vândă vila din centrul Iaşului pentru a o putea susţine în carieră. 

 

La doar 18 ani, ieşeanca Andreea Prisăcariu este cea mai bună tenismenă din România la categoria ei de vârstă.  

A câştigat Naţionalele de 16, 17 şi 18 ani

Pentru a putea practica acest sport extrem de costisitor, familia tinerei a făcut sacrificii uriaşe. Astfel, din 2011, după ce câştigase marea majoritate a turneelor organizate în zona Moldovei, şi era între primele trei tenismene din ţară la grupa ei de vârstă, s-a mutat la Bucureşti, unde a început să lucreze cu antrenorul Alexandru Cojocaru.

„Trebuia să facă foarte multe drumuri pentru a participa la diferite competiţii. Am luat atunci decizia de a merge la Bucureşti şi am găsit un antrenor care s-a pliat pe capacităţile ei, cu care lucrează şi în ziua de astăzi. A câştigat Naţionalele de 16, 17 şi 18 ani şi este numărul 1 în România la juniorii de 18 ani“, spune Cornelia Prisăcariu, mama sportivei.

 

Zilele trecute, Andreea Prisăcariu a ajuns în turul II la Roland Garros

 

„Acum stăm la soacra mea”

Pentru a-şi putea susţine fiica să practice tenisul, familia Andreei a decis să vândă casa pe care o deţineau în Iaşi. Astfel, fosta şefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi soţul acesteia, fost poliţist la DNA Iaşi, au vândut vila de pe Aleea Uzinei nr. 21 cu 170.000 de euro. „Cheltuielile sunt foarte mari. Nu pot spune cât este necesarul lunar pentru că diferă. Ca inspector judiciar (lucrează acum la Inspecţia Judiciară - n.r.), aveam un salariu destul de bun, dar tot se ducea pentru a o susţine pe Andreea. Am vândut şi casa pe care o aveam în Iaşi pentru a putea să o susţinem pe Andreea şi acum stăm la soacra mea. Casa era cu credit ipotecar şi nu puteam plăti ratele care erau foarte mari şi să o susţinem pe Andreea în acelaşi timp. De aceea am ales să vindem casa“, explică, franc, Cornelia Prisăcariu.

Sprijinită de Comitetul Olimpic

Datorită rezultatelor foarte bune din ultimii ani, Andreea este susţinută fiannciar, din toamna anului trecut, de Comitetul Olimpic Român (COSR), în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis. „Medalia de argint obţinută de Andreea la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Tbilisi, din 2015, a atras atenţia COSR care a făcut un program împreună cu federaţia, prin care fiica mea este susţinută financiar. Deplasările de anul trecut din SUA şi cele de anul acesta sunt plătite prin acest program. Dar, pe lângă costurile legate de deplasare, mai sunt o groază de alte cheltuieli, pe care trebuie să le suportăm noi, de la echipament şi până la antrenor“, declară mama fetei.

La un moment dat, sponsori ai fetei au fost firmele Iulius Group şi Cotnari.

 

Tânăra ieşeancă adună multe like-uri pe Facebook

 

Rezultate bune şi la învăţătură

În condiţiile în care marea majoritate a juniorilor clasaţi în primele 100 de locuri la nivel mondial au renunţat la şcoală pentru a se dedica doar tenisului, Andreea învaţă foarte bine. Este elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Bucureşti, la o clasă cu profil sportiv. „Andreea a fost bursieră şi este pasionată de limba română. Scrie eseuri şi poezii“, mai spune mama ei.

Ea nu ascunde faptul că anul viitor, după ce va susţine examenul de Bacalaureat, îşi doreşte ca fiica sa să dea curs uneia dintre invitaţiile primite de la una dintre universităţile din SUA. „A primit ofertă de bursă de la mai multe universităţi din SUA şi, mai mult ca sigur, de anul viitor va merge la o universitate de acolo. Interesul americanilor pentru ea este destul de mare. Nu acelaşi lucru pot spune despre România“, adaugă fosta şefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Roland Garros 2018: învinsă de capul de serie 8

Andreea a fost singura reprezentantă a României la turneul de la Roland Garros, fiind învinsă luni seară, în turul al doilea, de sportiva chineză Xiyu Wang, cap de serie 8, cu 6-1, 6-0. În runda inaugurală, Andreea trecuse de japoneza Himari Sato, scor 6-1, 6-2.

În prezent, Andreea este pe locul 49 în clasamentul junioarelor, iar în clasamentul WTA ocupă poziţia 1003.

Ieşeanca are şanse mari de a fi prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret, ce vor avea loc în toamnă, la Buenos Aires, competiţie unde România are dreptul de a înscrie maximum doi sportivi la fete şi doi la băieţi.

Lista celor 32 calificaţi se va publica după turneul de la Wimbledon, pe 16 iulie, turneu unde va participa şi Andreea. Până la Wimbledon, Andreea va merge în perioada următoare la două turnee de gradul I în Germania, la Frankfurt şi Berlin.

 

„Interesul americanilor pentru ea este destul de mare. Nu acelaşi lucru pot spune despre România”, Cornelia Prisăcariu, mama Andreei

 

Cea mai bună clasare - locul 39 ITF

În clasamentul rezervat junioarelor, cea mai bună clasare a Andreei a fost locul 39. Anul acesta, tânara a disputat zece partide în cadrul mai multor turnee, câştigând şapte dintre acestea, la simplu. Până acum, ieşeanca are jucate 43 de meciuri la simplu, în cadrul turneelor WTA sau ITF Pro Circuit având 14 victorii. În ceea ce priveşte banii câştigaţi anul acesta, Andreea a luat premii în valaore de 882 de dolari, suma totală câştigată până acum în carieră fiind de 6.455 de dolari.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: