fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Savu Abuculesei se întoarce! Criminal periculos, repatriat la Iași

Savu Abuculesei se întoarce! Criminal periculos, repatriat la Iași


Unul dintre frații din Tătăruși care au ucis un cetățean britanic bogat într-o suburbie a Londrei ajunge la Penitenciarul Iași. Ciprian, Sorin și Savu Abuculesei l-au ucis pe Mohamed Nateez Abdul Raheem acum 10 ani, în apartamentul său dintr-o suburbie a Londrei. Ciprian Abuculesei s-a culcat cu Mohamed, pentru a intra în casă și a-l jefui. După o noapte petrecută împreună, și-a chemat frații. L-au bătut, l-au legat, i-au pus căluș în gură și l-au lăsat să se sufoce. Frații au ispășit 10 ani din pedeapsă la Londra, iar judecătorii au admis ca Savu să fie mutat la Iași.

În mai 2007, Ciprian, Sorin și Savu Abuculesei au ucis cu sânge rece un cetățean britanic originar din Sri Lanka. Foarte bogat, Mohamed Nateez Abdul Raheem (28 de ani) a petrecut o noapte împreună cu Ciprian, înainte de a fi ucis de cei trei. Judecătorul care a pronunțat sentințele a declarat, la condamnarea de acum 10 ani, că a fost oripilat de cruzimea de care au dat dovadă cei trei frați din Tătăruși, județul Iași. După 10 ani într-o pușcărie din Londra, unul dintre cei trei va ajunge la Penitenciarul Iași pentru a-și ispăși restul de pedeapsă.

I-au întins o cursă

Corpul lui Mohamed Nateez Abdul Raheem a fost descoperit de prietenii alarmați de lipsa acestuia, la o săptămână după ce avusese loc crima. Când i-au găsit cadavrul, legat, cu căluș în gură și fața într-o pernă, au chemat poliția. Detectivilor nu le-a fost greu să înțeleagă faptul că britanicul a fost ucis pentru a fi jefuit. Au ajuns într-un timp record la cei trei frați, pornind investigația de la barul de homosexuali pe care acesta îl frecventa: Quebec Pub din Marble Arch (Londra). Aici au aflat că Mohamed a plecat acasă, în apartamentul din West Norwood, un cartier din sudul Londrei, cu câteva zile în urmă, împreună cu un român, Ciprian Abuculesei (24 de ani la momentul crimei). Și-au petrecut noaptea împreună, iar românul ar fi căutat obiecte de valoare în apartament. Când a fost sigur de lovitură, și-a chemat frații: Sorin și Savu.

Crimă oribilă

Au spart apartamentul în lipsa lui Mohamed Nateez Abdul Rahhem și au pus mâna pe bijuterii din electronice. După care au decis să-l aștepte să revină acasă, pentru a-i lua și banii. Când s-a întors acasă, cei trei ieșeni îl așteptau. L-au atacat, l-au bătut până i-au rupt maxilarul, apoi i-au legat mâinile și picioarele, i-au pus căluș și l-au așezat cu fața într-o pernă. A doua zi, bărbatul ar fi fost găsit mort, fiind legat, cu fața într-o pernă și având maxilarul dislocat.

Potrivit anchetatorilor, englezul nu a murit imediat, ci după două ore, sufocat din cauza călușului introdus în gură, ceea ce l-a făcut pe judecătorul Jeremy Roberts, care a pronunțat sentința, să exclame: „Ați luat parte la o crimă groaznică".

 

Mohamed Nateez Abdul Raheem

Sentințe mari

Ciprian a primit 30 de ani de pușcărie, iar frații săi Sorin și Savu 28, respectiv 23. Savu Abuculesei a recunoscut crima, ceea ce i-a adus o pedeapsă mai mică față de ceilalți. Au fost încarcerați în Londra, începând cu 2007, rămânând tot într-un penitenciar englez după sentința din 2008.

În decembrie, după ce au trecut 10 ani din pedeapsă, Savu Abuculesei a cerut să fie transferat în România. Pe 21 decembrie, judecătorii au pronunțat și sentința prin care i se acceptă acestuia cererea. „Dispune executarea pedepsei detenţiunii pe viaţă aplicată persoanei condamnate Savu Abuculesei într-un penitenciar din România. Dispune transferarea persoanei condamnate Savu Abuculesei, în prezent deţinut într-un penitenciar din Marea Britanie, într-un penitenciar din România, pentru continuarea executării pedepsei detenţiunii pe viaţă. Constată că persoana condamnată a fost de acord să fie transferată în România. Deduce din durata pedepsei detenţiunii pe viaţă, perioada executată din data de 11.06.2007”, au hotărât magistrații Curții de Apel Iași.

Savu ar fi fost cel mai agresiv

Scandalagii recunoscuți în sat, aveau 3 zile de Anglia când au făcut crima. Ciprian, Savu și Sorin sunt dintr-o familie cu 13 copii. Oamenii din Tătăruși îi cunoșteau drept foarte agresivi și, atunci când au plecat în Anglia, toată lumea a răsuflat ușurată, chiar dacă au lăsat în urmă amenzi neplătite. Una dintre isprăvile de care își aduc aminte oamenii din sat a avut loc în 2003, protagonist fiind chiar Savu, despre care țăranii spun că era cel mai agresiv dintre toți. Acesta a băut cu un alt frate, Ion, până după ora închiderii barului. Au refuzat să plece, barmanița i-a închis în local, a plecat după Poliție, care i-a așteptat la ieșire. Au spart ușa, cu brațele pline de sticle, dar au fost reținuți.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac