fbpx
 
Primăria Parisului vrea să amendeze Airbnb cu peste 12,5 milioane de euro

Primăria Parisului vrea să amendeze Airbnb cu peste 12,5 milioane de euro


Primăria Parisului dă în judecată Airbnb pentru publicarea a 1.000 de anunţuri de închiriere ilegale, litigiu care ar putea costa compania peste 12,5 milioane de euro, a declarat duminică primarul capitalei franceze, Anne Hidalgo, într-un interviu, transmite Reuters. Potrivit legislaţiei franceze, proprietarii de locuinţe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an. Anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietăţile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă. Potrivit legislaţiei franceze, proprietarii de locuinţe din Paris le pot închiria prin intermediul platformelor online, pe termen scurt, pentru o perioadă de până la 120 de zile pe an. Anunţurile trebuie să includă un număr de înregistrare pentru a dovedi că proprietăţile nu sunt închiriate pentru o perioadă mai lungă.

Autorităţile franceze au adoptat o lege, în 2018, potrivit căreia companii precum Airbnb pot fi amendate cu până la 12.500 de euro pentru postări ilegale. Primăria din Paris se va folosi de această prevedere în justiţie, a spus primarul Hidalgo publicaţiei Journal du Dimanche.

„Obiectivul este să punem capăt acestor închirieri ilegale, care au loc în unele cartiere pariziene”, a spus Hidalgo.

Mai multe oraşe din lume şi-au exprimat îngrijorarea că platforme de tipul Airbnb fac o concurenţă neloială hotelurilor şi pot transforma cartierele în zone sterline, destinate doar turiştilor.

Un purtător de cuvânt al Airbnb a spus că a adoptat măsuri pentru a ajuta utilizatorii din Paris ai site-ului companiei să respecte reglementările europene, dar a adăugat că regulile din Paris sunt „ineficiente, disproporţionate şi contrare reglementărilor europene”.

Franţa este a doua mare piaţă a Airbnb după Statele Unite. Parisul, unul dintre cele mai vizitate oraşe din lume, este cea mai mare piaţă unică a companiei, cu aproximativ 65.000 de locuinţe înscrise.

Fondată în 2008 în San Francisco, Airbnb pune în legătură persoane care doresc să îşi închirieze temporar locuinţele, parţial sau total, prin intermediul site-ului.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30