Sursa imagine: Pixabay.com Sursa imagine: Pixabay.com

De pe podium: Care sunt propunerile designerilor pentru anul 2019 în materie de încălţăminte?


Anul 2019, în materie de modă şi stil, este caracterizat de o disonanță extrem de interesantă, între croiurile simple şi laconice ale hainelor, şi încălţămintea excentrică, ce abundă în culori aprinse şi modele neconvenţionale. În timp ce îmbrăcămintea are un aer ascetic, uşor sever, cu linii drepte şi decolteuri la baza gâtului, pantofii anului 2019 sunt creaţi în aşa fel încât să scoată din anonimat ţinutele terne şi să sublinieze feminitatea.

Designerii propun modele transparente, cu inserţii de plasă şi dungi diagonale, dantele de inspiraţie victoriană, catarame masive, franjuri, şi platforme, toate pentru a da libertatea fiecărei femei să-şi îmbrace autenticitatea, şi să creeze un echilibru savuros al extremelor.

Să vedem, în continuare, câteva dintre cele mai nonconformiste şi interesante modele de pantofi, în tendinţe, pentru vara lui 2019.

  1. Încălţămintea transparentă.

Încă din 2019, încălţămintea şi accesoriile din PVC, au contrariat şi au făcut furori în industria fashion. Case celebre precum Chanel şi Balmain au scos pe podium botine şi sandale transparente, confecţionate din silicon, alături de genţi şi accesorii care mai de care mai excentrice. Printre calităţile pantofilor din silicon şi PVC, menţionate de designeri, se numără o plăcută senzaţie de lejeritate şi flexibilitate şi acel aspect eclectic, ce scoate în evdiență orice ţinută. Pentru mai multă inspiraţie în materie de încălțăminte, intră aici, şi vezi ce se mai poartă în 2019.

  1. Plasă şi împletituri.

Eleganța şi rafinamentul împletiturii macrame, folosită chiar şi de bunicile noastre pentru a-şi orna rochiile de gală, este acum împrumutată, de designerii celebrii precum Stela McCartney, pentru a da încălţămintei acea notă feminină, atemporală. Fie că vorbim de sandale deschise cu cureluşe împletite, sau fâşii de plasă inserate în lateralul pantofilor stiletto, cosițele şi împletiturile complexe sunt categoric o tendinţă principală a încălţămintei anului 2019. Aşadar, poartă pantofi eleganți, feminini la ţinute cu croiuri simple, de inspiraţie masculină, pentru a crea acel contrast interesant.

  1. Vârf ascuţit şi toc cui.

În timp ce vârful ascuţit şi tocul cui subţire, este o combinaţie bine cunoscută, ce a trecut proba timpului, pentru anul 2019, designeri precum Tom Ford, Giorgio Armani şi Louis Vuitton exagerează până la extrem, configuraţia pantofului clasic. Pantoful anului 2019, are elemente surpriză menite să îi atenueze aerul sobru, precum un vârf metalic sau din plastic, care se extinde pe toată suprafaţa tălpii, până la toc.

  1. Kitten heel.

În antiteză cu încălţămintea cu toc înalt, pantofii de tip kitten heel, sunt extrem de practici, uşor de purtat şi asortat cu aproape orice ţinută. Cu tocul mic de doar 2-3 centimentrii, aceşti pantofi evocă eleganța şi rafinamentul anilor ‘60-’70. În toată acestă abundenţă de stiluri şi tendinţe excentrice din prezent, feminitatea şi eleganța unui simbol precum Audrey Hepburn, o adevărată amatoare a încălţămintei kitten heel, rămâne încă o inspiraţie şi un exemplu de urmat.

  1. Pantofi de inspiraţie victoriană.

Epoca victoriană, cu ale sale volănaşe, dantele şi jabouri, revine în forţă în anul 2019, pe podimurile marilor case de modă. Încălţămintea de inspiraţie victoriană aminteşte de romantismul şi feminitatea diafană, specifică acelor vremuri. Maria Katrantzou interpretează moda sfârşitului de sec XIX, într-o manieră neconvenţională, creând cizme peste genunchi sau botine cu şiret, cu tocuri înalte şi dantele decorative.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top