Descoperire unică în Siberia: diamant în diamant (VIDEO)

Descoperire unică în Siberia: diamant în diamant (VIDEO)


Un diamant unic care conţine un alt diamant în interiorul său, extras dintr-o mină din Siberia, este prima descoperire de acest fel din istorie, a anunţat vineri, 4 octombrie compania de stat rusă Alrosa (Matryoshka diamond found in Yakutia), cel mai mare producător de diamante din lume.

Potrivit experţilor care l-au studiat, acesta este „primul diamant de acest fel din istoria mineritului de diamante mondial”, a declarat directorul adjunct pentru inovaţii al Institutului Geologic pentru Cercetare şi Dezvoltare din Alrosa, Oleg Kovalciuk.

Oamenii de ştiinţă cred că piatra preţioasă găsită în mina siberiană din Niurba, Yakuţia, „poate avea peste 800 de milioane de ani”, a explicat compania rusă. Diamantul a fost denumit „Matrioşka” de Alrosa, făcând aluzie la păpuşile tipice ruseşti împodobite cu picturi populare care au păpuşi mai mici în interior, relatează Forbes, citat de Epoch Times.

În pofida structurii sale complexe, are doar 0,62 carate sau 0,124 gram şi dimensiuni maxime de 4,8 mm x 4,9 mm x 2,8 mm. Diamantul interior are o formă tabulară şi măsoară doar 1,9 milimetri x 2,1 milimetri x 0,6 milimetri. Piatra mică se mişcă liber în interiorul diamantului exterior, deoarece între ele a fost creată o pernă de aer.

Specialiştii au găsit diamantul unic în timpul procesului de clasificare şi l-au predat Institutului Geologic pentru Cercetare şi Dezvoltare din Alrosa. Acesta l-a studiat şi analizat cu mai multe metode, inclusiv spectroscopii Raman şi infraroşii, precum şi microtomografie cu raze X, explică compania.

Ţinând cont de rezultatele studiului, oamenii de ştiinţă au emis o ipoteză despre modul în care s-a format diamantul unic. Potrivit acestor experţi, mai întâi a existat diamantul interior şi apoi cel exterior, care s-ar fi format în etapele ulterioare de creştere.

 

Sursa: Epoch Times


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top