fbpx
Print this page

Viorica Dăncilă, un nou eșec: Dan Nica a fost respins de Ursula von der Leyen


Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a respins și a doua propunere a României pentru postul de comisar european. Ursula von der Leyen refuză cooptarea lui Dan Nica în echipa executivului european, au confirmat pentru Digi24 surse de la Bruxelles.

Solicitată să comenteze aceste informații, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene a declarat: „Pot confirma că Guvernul Român a trimis o scrisoare ieri (7 octombrie - n.r.). Această scrisoare conţinea numele unui candidat, care fusese deja intervievat de către Preşedintele-ales al Comisiei, dar nu fusese acceptat. Echipa Preşedintelui-ales al Comisiei este în continuare în contact cu ambele guverne (român şi maghiar - n.r.), iar procesul (de selecţie - n.r.) continuă”, a spus purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene. Ea a precizat că propunerea României „nu a fost acceptată încă”.

Oficial, noua Comisie ar trebui votată de Parlamentul European până la finalul lunii octombrie, dar este foarte posibil să asistăm la o amânare, în condițiile în care Comisia Europeană va dori, cel mai probabil, o a treia propunere de comisar european din partea României, după ce prima candidatură, cea a Rovanei Plumb, nu a trecut de comisia JURI din motive de integritate.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare