Proteste la Teheran față de actualul regim: manifestanții cer demisia ayatollahului

Proteste la Teheran față de actualul regim: manifestanții cer demisia ayatollahului


Manifestanți iranieni s-au adunat în mai multe zone din capitala Teheran, scandând „Moarte mincinoşilor!” şi cerând demisia liderului suprem al Republicii Islamice, ayatollahul Ali Khamenei.

Donald Trump a reacționat față de evenimentele din capitala Iranului, postând pe Twitter un mesaj de susținere față de protestatari. „Oamenilor curajoși și care suferă în Iran: V-am susținut încă de la începutul preșidenției mele, iar administrația mea va continua să vă susțină. Urmărim protestele din Iran și suntem inspirați de curajul pe care îl aveți”, a scris liderul de la Casa Albă.

Un incident diplomatic marchează protestele. Ambasadorul britanic, Robert Macaire, a fost reținut pentru mai mult de o oră de autorități. Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a declarat că „arestarea ambasadorului britanic la Teheran fără motiv sau a oferi o explicație reprezintă încălcarea legislației internaționale”.

De partea cealaltă, autoritățile iraniene se justifică spunând că diplomatul a fost reținut pentru organizarea unor mișcări suspicioase în fața Universității Amir Kabir, eliberat și urmează să fie convocat în această dimineață.

Protestele au loc după ce armata aeriană a recunoscut că a doborât din greșeală cu o rachetă avionul companiei Ukrainian Airlines. 176 de persoane se aflau la bordul aeronavei. Toate au murit.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top