fbpx
 

Items filtered by date: Vineri, 25 Februarie 2022

Federația Rusă atacă Ucraina pe mai multe fronturi, în orașe importante ducându-se bătălii între forțele ucrainene și armata rusă. În Kiev, Harkov, Mariupol, Odesa, dar și în alte orașe strategice, rușii au atacat cu rachete. O grădiniță a fost lovită, motiv pentru care Ucraina a cerut condamnarea Rusiei pentru crime de război. Răspunsul occidental a venit cu noi sancțiuni pentru Rusia, dar și sancțiuni personale pentru Putin și Lavrov. Vineri noaptea, în Kiev, se duc lupte pentru controlul orașului, miza fiind schimbarea administrației. Zelenski a rămas în capitală, de unde a cerut din nou sprijinul populației și al Occidentului. În timp ce rușii înaintează spre oraș, oamenii s-au refugiat la metrou.

Imagini LIVE din Kiev:


Publicat in Eveniment

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj către ucraineni, în noaptea de vineri spre sâmbătă. El a spus că în cursul nopții vor avea loc noi atacuri. „Trebuie să rezistăm”, a fost mesajul lui.


Publicat in Slideshow HOMEPAGE

NATO desfăşoară elemente ale forţei sale de reacţie rapidă şi va continua să trimită arme Ucrainei, inclusiv apărare aeriană, a anunţat vineri seară secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, după încheierea summitului NATO organizat prin videoconferinţă în contextul invaziei militare ruse asupra Ucrainei, relatează Reuters, potrivit Agerpres.


Publicat in Eveniment

18 persoane au fost ucise, joi, într-un atac desfășurat de trupele ruse la o unitate militară din Odesa.


Publicat in Social
Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune (EBU) a anunţat vineri că niciun artist rus nu va participa la ediţia din acest an a Eurovision Song Contest deoarece acest lucru ar „discredita competiţia”, informează Reuters.

Publicat in Eveniment

Olga Malchevska, reporter BBC din Ucraina, a povestit că s-a trezit la ora 3 dimineața și a aflat că apartamentul familiei ei din Kiev a fost bombardat.


Publicat in Panorama

Liderii europeni au rămas șocați după ultima convorbire video cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care li s-a adresat ca și cum și-ar fi luat adio de la ei, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.


Publicat in Panorama

Papa Francisc a mers vineri la ambasada Rusiei de la Sfântul Scaun pentru a-şi exprima direct în faţa ambasadorului rus îngrijorarea faţă de războiul din Ucraina, transmite Reuters.


Publicat in Eveniment

Fostul președinte al Ucrainei Petro Poroșenko umblă pe străzi înarmat și înconjurat de forțele de apărare.


Publicat in Panorama

Gruparea de hackeri Anonymous a declarat război cibernetic Rusiei și a atacat mai multe site-uri ale guvernului rus, inclusiv serviciul de știri Russia Today, controlat de stat.


Publicat in IT
Pagina 1 din 4