fbpx
 
Diana Mihai, forțe proaspete pentru Ateneu Diana Mihai, forțe proaspete pentru Ateneu

Ce mai face Apreotesei de la Ateneu cu banii: 15.000 de lei „servicii de promovare” deși are un întreg departament media


* Ateneul are cel puțin cinci persoane responsabile cu marketingul și comunicare, dar s-a mai plătit un mic „fond de sprijin” unei colaboratoare externe
* Diana Vasilica Mihai a refuzat să explice care sunt serviciile de promovare plătite cu 3.000 de lei lunar, timp de 5 luni
* Managerul Andrei Apreotesei a fost întrebat direct cum explică această achiziție pe SICAP în condițiile în care are angajați plătiți pentru comunicare, dar a spus că ne va răspunde în scris, „prin avocat”
* Ulterior, a motivat, prin adresă oficială, că e nevoie de terți pentru a promova „1.000 de evenimente pe an, de luni până duminică, de la ora 9.00 la ora 24.00”

Andrei Apreotesei spune că doi angajați la comunicare nu e suficient pentru cele 1.000 de evenimente ale Ateneului

În plină vară, surpriză de la Ateneu pe SICAP: 5 luni de contract cu PFA Mihai Diana Vasilica pentru „promovare evenimente culturale, spectacole”. 3.000 de lei/lună, 15.000 de lei în total, un mizilic.

15.000 de lei pentru promovare evenimente culturale, fără a se preciza în ce constă decontarea amănunțită a serviciilor

Managerul care semnează „ca primarul”

Banii nu-s o problemă la „Ateneul Național”, e o lungă listă de achiziții controversate, dezvăluite de REPORTER DE IAȘI în luna mai, anul acesta. De la începutul anului se cheltuiseră 360.000 de lei pe mărunțișuri. La un moment dat, managerul Andrei Apreotesei cumpărase 11 busturi de la un artist decedat, pe care le-a înșirat pe treptele de la intrarea în instituție ca pe niște ghivece de flori.
REPORTER DE IAȘI dezvăluise că Ateneul plătise 6.000 de euro pe o carte care nu se găsește în nicio bibliotecă, managerul nu ne-a putut arăta niciun exemplar. Serviciul de Achiziții plătise servicii la preț dublu decât cele afișate de cabinetul de traduceri pe site-ul propriu. „Am semnat ca primarul”, a motivat Andrei Apreotesei.
Acum, cheltuielile de promovare de 15.000 de lei sunt inexplicabile pentru că Ateneul Iași are un întreg departament de Media, PR și Marketing.

Pe site-ul Ateneului, Patricia Iacob este menționată ca „secretar marketing”. În paralel este și violonistă

Colaboratoare de la Casa Studenților

Achiziția pe SICAP a fost făcută pe 21 iulie, serviciile fiind contractate pentru perioada iulie-decembrie. Oferta aparține unui PFA deținut de o angajată a Casei Studenților, consilier Diana Vasilica Mihai. Pe pagina sa de Facebook, Diana Mihai menționează la ocupații „PR și Marketing la Ateneu”. În trecut, a colaborat la proiectul „Serile Filmului Românesc”, dar Andrei Giurgia, șef Oficiu Film în cadrul Ateneului, spune că nu mai face parte din echipă de circa 4-5 ani.
În ciuda apelurilor repetate și a unui SMS în care i-am expus întrebările, Diana Mihai nu a dorit să intre în dialog cu REPORTER DE IAȘI.

Urări pentru Gheorghiță Rusu-Persic, șeful Secției Media, Marketing. Nici el nu face față efortului de la serviciu

Andrei Apreotesei nu stă la discuții

L-am contactat pe managerul Andrei Apreotesei, care, auzind subiectul, ne-a solicitat o adresă scrisă, trimisă pe mail: „Vă vom răspunde prin avocat”, a menționat acesta. Întrebările au fost adresate și vom reveni imediat ce vom primi răspunsurile.
În echipa administrativă expusă pe site-ul Ateneului Iași găsim mai multe persoane cu atribuții în sfera Media/PR/Marketing. Șef Secție Artistică, incluzând MK/PR, conform referinței pe site, este Gheorghiță Rusu-Persic. Acesta nu este disponibil, aflându-se în concediu.
Rusu-Persic a fost coleg în corul Byzantion cu managerul Ateneului, Andrei Apreotesei și avusese niște postări publice de factură legionară, informație prezentată de REPORTER DE IAȘI în urmă cu câțiva ani. Tot pe pagina de FB a Ateneului, Gheorghiță Rusu-Persic este nominalizat ca „Șef Secție Media, Marketing și PR”.

Urări și pentru Patricia, „sufletul echipei media a Ateneului”. Totuși e depășită de volumul de muncă

Un șir lung de angajați în PR și Marketing

Ca secretar Marketing este menționată Patricia Andreea Iacob. În ciuda insistențelor, nici aceasta nu a putut fi contactată. Într-o postare pe pagina de FB a Ateneului, din noiembrie 2020, aceasta este numită „sufletul echipei media”. În paralel, Patricia Iacob este violonistă în cvartetul „Essenza”.
Apoi, mai există Delia Roșu, recomandată ca „PR Ateneul Iași”. Sub această titulatură a participat chiar ieri la o emisiune pe postul Viva FM. Am contactat-o, de asemenea, telefonic dar nu ne-a răspuns. Delia Roșu notează pe FB că a început un „job” nou la Ateneul Iași în ianuarie 2019.
O mai avem pe Teodora Gherman, asistent manager, absolventă de Jurnalism la Univ. „Al.I. Cuza” și în ale cărei atribuții intră inclusiv comunicarea activităților Ateneului. Soțul ei lucrează în aceeași instituție, fiind „expert achiziții”.
Lista nu se termină aici. În iulie 2020, managerul Apreotesei îl prezenta pe regizorul Andrei Ciobanu ca „noul PR al instituției”.

Delia Roșu vorbește la radio ca „PR Ateneu”, dar oficial nu mai ocupă funcția. Culmea, a semnat răspunsul în scris pentru REPORTER DE IAȘI ca Șef Serviciu

Doi oameni pe Media, dar nu fac față

În ciuda atâtor nume responsabile cu „promovarea”, Ateneul Iași plătește încă 3.000 de lei lunar unui colaborator extern.
Andrei Apreotesei a răspuns în cele din urmă, sub contrasemnătura unui consilier juridic, motivând că este nevoie de „contractarea serviciilor unor terți pentru promovarea celor peste 1.000 de evenimente pe care le organizăm de luni până duminică, pe tot parcursul anului, în intervalul orar 9.00-24.00”. Serviciile terților sunt complementare angajaților instituției.
Despre Teodora Gherman, managerul spune, în adresa oficială, că este în concediu de creștere a copilului.
Andrei Ciobanu a ocupat postul de PR doar 6 luni, până la 31 decembrie 2020.
Delia Roșu a fost PR până în septembrie 2019 (deși la VIVA FM, joi, 22 iulie 2021, a fost prezentată cu această funcție).
Gheorghiță Rusu-Persic și Patricia Andreea Iacob acoperă toate activitățile Secției Media, dar nu fac față.

Antetul Ateneului, încărcat de simboluri, titluri de mare rezonanță și vegheat permanent de „Custodele Coroanei române”

Achiziții la prețuri umflate

Bugetul Ateneului este un permanent subiect de polemici în Consiliul Local, dar acesta este aprobat anual în forma propusă de majoritățile constituite politic. Bugetul anual depășește 7 milioane de lei.
În urmă cu două luni, REPORTER menționa că Ateneul plătește posturi de pază la cinematografe care stau închise, că dă 55 de lei pe pagina de traducere la Excelentia SRL, deși pe site-ul firmei prețul afișat este de 25 de lei/pagină. Un tiraj de 300 de exemplare al unei cărți obișnuite a fost plătit cu 6.000 de euro, iar un calorifer port-prosop costă 500 de lei la magazin, dar e cumpărat de Ateneu cu 1.200 de lei. Exemplele sunt nesfârșite.

 

Article image
* Regula la Ateneul Tătărași: banii nu sunt o problemă. Un birou de traduceri a primit tarif dublu față de prețul pe care îl afișează chiar pe site-ul propriu * Andrei Apreotesei a dat 80 de lei/bucată pe un volum de proză care nu se găsește nicăieri * Tirajul anunțat: 300 de exemplare. Prețul plătit este uriaș * Directorul de la Ateneu și-a făcut măști personalizate, pentru că obrazul subțire cu cheltuială se ține * Un...
Autor Iulian Mofteescu Slideshow HOMEPAGE 24 Mai 2021

Article image
 „După ce am pus bustul lui Octavian Goga, decanii facutăților de istorie din țară ne-au felicitat”, afirmă directorul Ateneului Iași, Andrei Apreotesei. Achizițiile n-au fost făcute pe platforma publică, așa cum cere legea Directorul Ateneului Național Iași, Andrei Apreutesei, a cheltuit zeci de mii de lei pentru busturi ale unor personalități. Printre acestea s-a numărat și cel al poetului și politicianului Octavian Goga...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 13 Aprilie 2021


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30