fbpx
 
Descoperă Cartierul Austriac: primul ansamblu de Case Pasive construit la Iași. O viață modernă în mijlocul naturii

Descoperă Cartierul Austriac: primul ansamblu de Case Pasive construit la Iași. O viață modernă în mijlocul naturii


„Cartierul Austriac” este cel mai mare ansamblu rezidențial de case dezvoltat în acest moment la Iași. Amplasat în comuna Rediu, cu deschidere la șoseaua Breazu-Horlești, cartierul de 180 de case aduce pentru prima dată în Iași conceptul de suburbie modernă, de tip occidental, în comuniunea cu natura și cu servicii integrate.

Infrastructura rutieră este construită de la zero, cu acces direct în DJ 282, reabilitat în acest an.

 


Cea mai aerisită suburbie din Zona Metropolitană
Casele respectă modelul austriac de calitate, cu cele mai inovative și moderne tehnici de construcție. Complexul este gândit ca un refugiu de lux pentru familii, cu acces rapid către două intrări în oraș, prin Copou și Păcurari, departe de tumultul urban și totuși foarte aproape de facilitățile metropolei.
„Este zona cea mai puțin aglomerată din Zona Metropolitană, fără blocajele de trafic întâlnite în Bucium sau Nicolina. Faptul că există mai multe alternative spre diferite zone din oraș simplifică mobilitatea”, spune avocat Codrin Andoniu, dezvoltatorul Cartierului Austriac. Distanța pe șosea față de Palas, de exemplu, se parcurge în 20 de minute. La Rond Păcurari, pe cealaltă rută, se ajunge în 5 minute.


Parc dendrologic de 1,8 ha, în regim privat
Cartierul Austriac este un concept unic printre ansamblurile de case dezvoltate în ultimii ani, fiind întins pe 110.000 mp și incluzând un parc dendrologic de 1,8 ha, amenajat de la zero. Locuitorii din Cartierul Austriac vor avea propria lor pădure. „Va fi un parc realizat de specialiști, cu cele mai ridicate rigori de peisagism. Va include o floră variată, mai multe specii de arbori, alei, chioșcuri și zone de relaxare. Va fi practic un parc în regim privat, de mare întindere”, explică dezvoltatorul.


Ansamblul va mai include un teren de sport multifuncțional, o cafenea, o berărie și un minimarket. Toate facilitățile sunt gândite să confere rezidenților un timp liber de calitate, o viață activă într-un mediu curat, nepoluat, în deplină siguranță.
Întreg cartierul va fi îngrădit, iar accesul se va face prin porți securizate.


Marea noutate: conceptul de Casă Pasivă
Dezvoltat de compania East West Management, Cartierul Austriac este un ansamblu inovativ și prietenos cu natura. Marea noutate este conceptul de Casă Pasivă, folosind cele mai performante materiale și instalații de încălzire, răcire și ventilație a aerului.
60 de imobile din ansamblul rezidențial vor îndeplini standardul de Casă Pasivă, având consumuri de energie cu 75-90% mai mici decât o casă convențională.
De aceea, Cartierul Austriac se adresează unei clientele avizate, care împărtășește această viziune ancorată în viitor.

DESPRE CASELE PASIVE VOM VORBI PE LARG ÎNTR-UN NOU EPISOD.

Detalii despre fiecare tip de casă pot fi consultate pe site-ul de prezentare a proiectului.

Site-ul de prezentare al proiectului poate fi consultat la ACEST LINK, iar evoluția lucrărilor poate fi observată și pe pagina de Facebook dedicată complexului rezidențial


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31