fbpx
 
Șeful DNA-ului din Bulgaria și-a dat demisia

Șeful DNA-ului din Bulgaria și-a dat demisia


Sotir Tsatsarov, șeful agenției anticorupție a Bulgariei, și-a depus demisia luni în contextul în care noul guvern centrist de la Sofia vrea modificări legislative care să demareze lupta împotriva luării de mită, anunță US News.

Guvernul de coaliție condus de premierul Kiril Petkov, învestit în funcție luna trecută promițând toleranță zero pentru corupție, intenționează să reformeze agenția ca parte a unui plan de a pune capăt tolerării corupției în Bulgaria.

Bulgaria, clasată drept cea mai coruptă țară din Uniunea Europeană de către Transparency International, nu a condamnat până acum vreun oficial important pentru luare de mită.

Analiștii afirmă că unul dintre obstacolele majore pentru acceptarea Bulgariei în spațiul Schengen și zona euro este reprezentat tocmai de corupția la nivel înalt.

Tsatsarov, un fost șef al parchetului de la Sofia care a preluat conducerea agenției anticorupție în 2019, a anunțat că vrea ca demisia să îi intre în vigoare de la 1 martie și a spus că va preciza motivele sale când legiuitorii vor vota asupra sa.

Premierul Petkov a anunțat vineri că Serviciul Național de Securitate i-a revocat accesul lui Tsatsarov la informații clasificate în urma unei ample investigații de verificare a acestuia.

„Lipsa unor cazuri reale de corupție împotriva unor oficiali importanți arată cât se poate de clar că agenția nu și-a făcut treaba așa cum sperau toți bulgarii. Evaluarea mea este puternic negativă”, a declarat Petkov în timpul unui interviu acordat televiziunii BTW.

Tsatsarov în schimb a afirmat că revocarea accesului său la informații secrete a avut loc în urma presiunilor puse de noul guvern asupra serviciilor secrete, negând că ea are legătură cu demisia sa.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: