fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Blocurile eco-inteligente din Silk District: confort, consumuri mici, calitate premium

Blocurile eco-inteligente din Silk District: confort, consumuri mici, calitate premium


Proiectul imobiliar Silk District, dezvoltat de Prime Kapital, aduce la Iași o abordare nouă: locuințe de calitate, sustenabile și durabile, cu grijă față de natură și de locuitorii săi.

Eficiența energetică, preocuparea momentului în toată Europa
Context: conform unui raport al Comisiei Europene, locuințele, birourile, magazinele și alte clădiri sunt responsabile pentru aproximativ 40% din consumul final de energie și 36% din emisiile de gaze cu efect de seră. Îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor reprezintă un pilon important al strategiei pe termen lung a Uniunii Europene în ceea ce privește schimbările climatice. Potrivit World Green Building Council, trei din patru case europene nu sunt eficiente din punct de vedere energetic.
Una dintre modalitățile prin care poate fi redus consumul de energie este renovarea clădirilor vechi sau construirea celor noi după standardul nZEB (nearly zero energy buildings), esențial în efortul de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

Scăderea consumului și a pierderilor de energie

O clădire cu o performanță energetică foarte ridicată este una la care cantitatea de energie necesară a fi consumată este mai mică cu cel puțin 60% față de o clădire obișnuită. În același timp, necesarul de energie aproape egal cu zero (sau foarte scăzut) ar trebui să fie acoperit, într-o anumită măsură, cu energie din surse regenerabile, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la fața locului sau în apropiere.

Însă o clădire cu un consum de energie aproape egal cu zero nu înseamnă diminuarea confortului termic, ci implementarea unor soluții verzi și sustenabile care să scadă consumul de energie al clădirii și, implicit, și costurile locuitorilor săi. În plus, reducerea consumului și pierderii de energie a clădirilor și utilizarea energiei din surse regenerabile au ca efect protejarea naturii și diminuarea impactului negativ asupra mediului.

Silk District: 30% din energie, din surse regenerabile

Pentru a implementa eficient aceste principii, Silk District va dispune de panouri solare ce vor contribui la încălzirea apei ce va deservi sistemul de încălzire al clădirii și de panouri fotovoltaice pentru obținerea de energie electrică „verde” ce va suplini alimentarea rețelei electrice aferentă ansamblului ce urmează a fi dezvoltat, cu preponderență a spațiilor comune.
Astfel, cel puțin 30% din energia folosită va proveni din surse regenerabile.

De asemenea, pereții exteriori ai clădirilor rezidențiale ce constituie Silk District vor avea o grosime de 30 cm fiind realizați din zidărie din cărămidă, tencuiți la interior și termoizolați la exterior cu termosistem de 15 cm grosime, ce oferă o izolație termică și acustică excelentă. Materialul folosit (vată minerală bazaltică) este rezistent la foc, iar energia termică înmagazinată în masa materialului se eliberează treptat în timp, mărind confortul termic.

Centrale termice la nivel de bloc, nu de apartament
În plus, fiecare clădire din cadrul Silk District va dispune de încălzire centralizată proprie întrucât soluția centralizată oferă un randament global superior față de centralele de apartament. Prin urmare, consumul energetic necesar încălzirii locuințelor și al apei calde menajere este mai mic. Nu doar că oferă un grad mai mare de siguranță, prin renunțarea la centralele termice individuale de apartament fiind eliminate o serie de riscuri, precum scurgeri de gaze, incendii sau explozii, dar are și o anduranță în folosire mult mai ridicată decât centrala de apartament, de unde și riscul de avarie mult mai scăzut.

Un alt aspect care contribuie la reducerea pierderilor de energie ale clădirilor Silk District este faptul că toate apartamentele vor beneficia de ferestre mari din tâmplărie din PVC, care asigură o izolare termică foarte bună, datorită profilelor de tâmplărie cu un coeficient termic ridicat.

Atuuri Silk District: eco, eficient, confortabil, calitativ

Avantajele clădirilor cu un consum de energie aproape egal cu zero pentru locuitorii din Silk District:

- Confort termic, fără pierderi de căldură
- Costuri reduse atât cu încălzirea termică, cât și cu energia electrică

- Reducerea nevoii de a utiliza aerul condiționat datorită unei bune izolații
- Poluare fonică redusă datorită unei bune izolări fonice
- Reducerea nevoii de a utiliza lumina artificială datorită ferestrelor înalte (2,3m) care asigură lumină naturală pe toată durata zilei (de exemplu, în țările dezvoltate, iluminarea artificială a locuințelor înseamnă 14% din consumul de energie electrică)

- Mai puțină poluare datorită utilizării energiei din surse regenerabile

- Contribuție la diminuarea impactului negativ asupra mediului
Silk District este un proiect de regenerare urbană realizat de Prime Kapital pe Calea Chișinăului numărul 22. Detalii despre apartamente, prețuri și modalitățile de plată, direct pe site-ul proiectului – www.silkdistrict.ro, la adresa de email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., la telefon 0785.253.665 sau la biroul de vânzări din Calea Chișinăului nr. 22, Iași, de luni până vineri între 09:00 – 18:00 și sâmbătă între 10:00 – 14:00.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac