fbpx
 
Parametri de trafic rutier foarte buni în zona ansamblului Silk District: acces facil, conexiuni multiple

Parametri de trafic rutier foarte buni în zona ansamblului Silk District: acces facil, conexiuni multiple


Numărul mare de puncte de acces către obiectivul de investiție (cele trei intersecții de pe bulevardul Chișinău și punctele de acces din strada Atelierului) generează o accesibilitate crescută a ansamblului și va permite rezidenților și angajaților din clădirile de birouri să utilizeze mai multe rute pentru a se deplasa către celelalte zone ale Municipiului Iași.

În toate variantele de amenajare propuse, parametrii principali care descriu calitatea circulației rutiere pentru intersecțiile analizate au valori bune. Obiectivul de investiție poate fi realizat în orice formă va decide în final beneficiarul lucrării, fără să genereze efecte negative semnificative circulației rutiere din zona de analiză;

Dacă se vor amplasa elemente de control acces în parcări, se recomandă ca acestea să fie echipamente automatizate cu viteză de răspuns mare (bariere acționate automat prin cameră video, cu sistem de recunoaștere al numărului de înmatriculare).

De asemenea, pentru a crește siguranța și a diminua creșterea traficului în zonă, mai ales în timpul orelor de vârf, Prime Kapital va dezvolta infrastructura necesară în interiorul ansamblului, dar și de jur împrejurul acestuia. Acest lucru va asigura un număr mare de puncte de acces și o accesibilitate crescută.

Lucrările de infrastructură care vor fi realizate pentru atingerea acestor obiective sunt:

  • Dezvoltarea unei străzi cu două benzi pe sens, trotuare moderne, stâlpi de iluminare stradală și peisagisticăintegrată în interiorul Silk District, în continuarea bld. Tudor Vladimirescu, care va străbate ansamblul și va conecta Silk District atât cu bld. Tudor Vladimirescu, cât și cu zona Bularga;

Menționăm aici și faptul că se ia în calcul construirea în viitor a unei străzi care să lege sensul giratoriu de str. Bularga, ca proiect al Primăriei Municipiului Iași pentru îmbunătățirea traficului și dezvoltarea zonei.

Un alt aspect important în ceea ce privește traficul în interiorul complexului este faptul că vor exista 7 puncte de acces subterane către parcări, prin urmare Silk District va fi un cartier car-free, sigur și modern, iar locuitorii și vizitatorii se vor bucura de cei 40.500 mp de spații verzi, de joacă și de relaxare în liniște și fără poluare.

Silk District este un proiect brownfied de tip mixed-use, care prin natura sa, reduce traficul și încurajează un stil de viață sănătos, astfel:

  • Față de proiectele greenfield, proiectele brownfieldse bucură de o poziționare avantajoasă, în interiorul orașelor, cu acces la infrastructura existentă și conectate la rețeaua de transport în comun. În cazul Silk District, zona fostei platforme industriale TEBA este deservită de tramvaie și autobuze, eficient conectate cu celelalte zone ale orașului;
  • Proiectele de tip mixed-use reduc tendința de a utiliza maşina personală și necesitatea deplasărilor repetate în oraş, având în vedere că multe dintre serviciile necesare se află la o distanță de maxim 15 minute de mers pe jos. În cazul Silk District, ansamblul va dispune de clădiri de birouri, blocuri rezidențiale, un centru educațional, un Community Center, restaurante, 21.000 mp de alei pietonale și velo, spații verzi, dar și spații special amenajate pentru copii, sport și relaxare;
  • În plus, locația excelentă, dar și accesul facil la tramvaie și autobuzele vor permite locuitorilor să se deplaseze către mall, centre comerciale, școli sau grădinițe atât cu transportul în comun, cât și cu bicicletele sau pe jos.

Avansăm cu pași mici, însă la fiecare etapă bifată ne asigurăm că Silk District va fi un proiect al viitorului: de calitate, sustenabil și durabil, cu grijă față de natură și de locuitorii săi.

Pentru mai multe detalii, ne găsești fie în online, fie la sediul nostru din Calea Chișinăului, nr. 22. Ia legătura cu noi: https://silkdistrict.ro/contact/.

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30