fbpx
 
Bruta handbalistă. Copilă desfigurată într-o bătaie cruntă, în centrul Iașului. Avertisment: IMAGINI ȘOCANTE

Bruta handbalistă. Copilă desfigurată într-o bătaie cruntă, în centrul Iașului. Avertisment: IMAGINI ȘOCANTE


Sabina Gheorghiu este titulara postului de portar în echipa de handbal a Liceului Sportiv, dar are un comportament deviant: pe primul semestru a avut media 4 la Purtare, iar în al doilea semestru media 8

Scenele de groază din grădina Palasului au fost o execuție, Sabina Gheorghiu fiind „tocmită” să-i dea o lecție victimei. Tânăra bătută era bănuită că vrea să fure iubitul unei alte fete

Copila a fost târâtă de păr pe jos și apoi i s-a dat un șut violent în bărbie. Un pic mai sus și îi scotea toți dinții din gură sau îi rupea maxilarul

În cădere, fata și-a fracturat încheietura și acum are mâna în gips

Trauma este cumplită, părinți și profesori sunt șocați de întâmplare

Poliția tratează însă cu indiferență cazul, în două săptămâni nemișcând un deget. Polițistul desemnat să se ocupe a plecat a doua zi în concediu

Într-un gest de o violență șocantă, portarul echipei de handbal feminin a Liceului cu Program Sportiv (LPS), Sabina Gheorghiu, a lovit cu piciorul în plină figură o elevă de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă”, care era deja căzută la pământ.

Tănăra, în șoc după încasarea unui picior în gură. O clasă întreagă a conspirat la execuția ei

Este un caz rar în care 30 de copii au complotat pentru a se ajunge la o corecție fizică, din răzbunare, iar pedeapsa exemplară a fost aplicată la comandă, ziua, cu martori, în centrul Iașului, de către un agresor desemnat.
Filmarea șutului în față dat de Sabina i-a oripilat pe profesorii de la LPS, care au identificat-o imediat. „Este o sportivă foarte bună, pe care se bazează toată echipa, dar nu este nimic sportiv în gestul acela, nu mi-am imaginat că poate face așa ceva”, spune dirigintele fetei.
Pe primul semestru al anului școlar încheiat a avut nota 4 la Purtare, iar pe al doilea nota 8. Eleva agresată refuză, de două săptămâni, să iasă din casă, de frică. În acest timp, Poliția face ce știe cel mai bine: tergiversează un dosar în care are toate datele.

Imaginile sunt greu de urmărit, dar le difuzăm pentru conștientizarea fenomenului violenței în rândul adolescenților

Regretul familiei

Elena I. are 16 ani abia împliniți și este elevă la pian, la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă”. Pe 11 iulie, după ce a susținut examenul teoretic pentru obținerea permisului de conducere de 16 ani, părinții au scos-o aproape cu forța din casă, să sărbătorească la Palas. Este cel mai mare regret pe care tatăl, preotul Paul I., îl are.
„Nu i-am îngăduit niciodată copilului nostru să iasă în lume. Am crescut copiii într-un anumit mod, cu respect și bun simț. Elena studiază 5-6 ore/zi la pian, are alte preocupări decât generația ei. Faptul că i-am dat voie la Palas în ziua aceea mă apasă pe mine, mă simt vinovat. În ziua respectivă a luat 26 de puncte la examen, am insistat să iasă la Palas, să sărbătorească. Noi am trimis-o acolo”, povestește Paul I.

Execuție la comandă

Ce nu știa tatăl Elenei era că planul pentru agresarea brutală a fetei sale era deja bătut în cuie într-un grup de aproximativ 30 de copii de 14-16 ani. Ea fusese invitată în oraș, pe Instagram, de către un băiat, David D., prieten cu o altă fată, Alexia S, elevă la Colegiul de Arte. Prietenul acesteia, Giulian L., fusese mutat în bancă, în timpul anului școlar, cu Elena I.
„A fost mutat în bancă de către dirigintă, nu a fost ceva ce fiica mea și-a dorit, ea voia să stea cu o colegă și prietenă de-a ei. Dar acea fată, Alexia, a interpretat totul cu gelozie și a pus la cale o răzbunare”, spune tatăl fetei agresate.
Planul a fost ca Elena să fie chemată la o întâlnire și umilită de către copii. Au căzut de acord pe un grup de Whatsapp, tot acolo au stabilit detaliile. Pentru partea murdară a răzbunării, corecția fizică, a fost desemnată Sabina Gheorghiu, elevă la LPS, handbalistă cu un fizic impresionant pentru vârsta ei.

Sabina Gheorghiu, prima din stânga în rândul de sus, este titulara postului de portar în echipa LPS, locul 6 în Campionatul Național de Junioare. Este considerată o sportivă valoroasă, dar cu probleme de comportament

Lovitură extrem de violentă

„Ajunsă în acel grup, au început s-o înjure, să-i vorbească foarte urât, apoi au devenit mai amenințători, i-au lovit ochelarii de soare de pe cap. Din ce am înțeles, și există filmări, erau cam 30 de copii, în lateralul clădirii Amazon de la Palas, pe la 17.30”, mai spune preotul Paul I.
Într-o filmare ajunsă în posesia REPORTER DE IAȘI se vede cum Sabina o apucă de păr pe Elena și o aruncă la pământ. Apoi, cu fata ajunsă la pământ, o lovește cu piciorul în față. Este evident că lovitura este extrem de violentă, din grupul copiilor participanți se aude strigat și numele agresoarei: „Sabina!”.
„Noi ne-am concentrat doar pe acea lovitură, din ce am înțeles, pe filmarea pe care a luat-o Poliția de la Palas sunt încă doi copii agresori”, a mai povestit tatăl.

Discuții pe Whats App între membrii grupului de adolescenți, din care se deduce că „execuția” fetei fusese premeditată. Copiii însă au fost oripilați de violența aplicată și se gândesc cu teamă că ar putea ajunge cu toții la Poliție

Poliția se mișcă greu

În urma bătăii primite, Elena I. refuză mâncarea și nu vrea să iasă din cameră. „Copilul merge acum la psiholog, este puțin mai bine, dar trauma este uriașă”, mai povestește preotul.
Conform certificatului medico-legal, eleva are nevoie de 28-30 de zile de îngrijiri medicale: a avut o mână ruptă, în urma căderii, și sunt consemnate loviturile în figură.
Părinții au mers la Secția 3 de Poliția, au depus plângere, dar la câteva zile după aceea polițistul responsabil de caz a plecat în concediu și nimeni nu mai știe nimic de dosar. Sunt două săptămâni de când Poliția Municipiului Iași are toate datele, are filmări, agresoarea este identificată și nu se avansează deloc în dosar.
„Știu sigură că polițistul are toate filmările. Nu mai știm nimic. Pentru siguranță, am depus plângere la Judecătoria Iași. Am fost chiar astăzi, 25 iulie, avem deja termen fixat pentru 26 iulie, Judecătoria a înțeles imediat că este un caz foarte grav”, a mai spus Paul I.
Conform legislației, minorul cu vârsta între 14 și 16 ani este răspunzător penal doar dacă se dovedește că a săvârșit fapta cu discernământ. Înainte de 14 ani, nu răspunde penal.



„În cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, cercetările continuă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, în vederea stabilirii întregii situații de fapt și luării măsurilor care se impun.”
Anca Vîjiac, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași

Dirigintele agresoarei: „Sunt stupefiat!”

Dirigintele elevei Sabina Gheorghiu a aflat de la REPORTER DE IAȘI incidentul produs și a văzut filmarea. „Este portarul titular al echipei de handbal pregătite de către antrenoarea Lenuța Lupan. Este o fată venită la noi din clasa a șasea, are un fizic impresionant pentru vârsta ei, este un sportiv foarte bun. Mi-a trimis filmul directorul liceului, am fost stupefiat. Fără discuție, este vorba despre eleva noastră. Nu mi-am imaginat că poate lovi în acest fel, atât de brutal. Mai mult, nu este fair play să lovești pe cineva la pământ. Am informat mama fetei, știe despre filmare, spune că a luat deja măsuri”, a explicat Daniel Pădurariu, dirigintele elevei.

Sabina și-a creat o imagine de dură pe rețelele sociale

Nota 4 la Purtare în primul semestru

Profilul de la școală al elevei arată un copil cu probleme de comportament: pe primul semestru al acestui an a avut nota 4 la Purtare, pe al doilea 8. Altfel repeta anul.
„Pe primul semestru a avut incidente în care a vorbit foarte urât, a mai deranjat niște ore, s-au cumulat și am insistat pentru acest 4 la Purtare, cu speranța că își va schimba comportamentul. Pe al doilea semestru a avut 8, și-a mai corectat atitudinea. Nu a luat 10 pentru că a mai deranjat niște ore și a lipsit. Am vorbit cu psihologul, face consiliere cu ea. Am crezut că a dat roade nota 4 la Purtare când am văzut că pe al doilea semestru nu a mai făcut probleme mari”, a mai spus Daniel Pădurariu.

Conducerea liceului: „Sportul cultivă oameni”

Directorul LPS, Vasile Viciu Tănase, spune că Sabina Gheorghiu este coloana vertebrală a echipei de handbal care a luat locul 6 la etapa națională a Olimpiadei Sportului Școlar. „Doamna Lenuța Lupan, antrenoarea echipei de handbal feminin, a avut nevoie de ea, este un portar foarte bun. Ce a făcut este un act de violență gravă, nu mi-l explic și nu și-l explică nimeni. Noi am aflat acum ce s-a întâmplat. Îmi exprim totala mâhnire, dezamăgire, sportul ar trebui să cultive oamenii, noi nu promovăm astfel de comportamente incompatibile cu sportul de performanță. Vom vedea ce s-a întâmplat, vom lua măsuri, dar școala nu poate sancționa un elev pentru o faptă făcută în vacanță”, a precizat directorul LPS.

Violența i-a șocat până și pe colegii tinerei bătute, care puseseră totul la cale

Mama handbalistei: „Ea este victima”

Mama handbalistei de la LPS a vrut să precizeze că în filmare se vede doar o parte din tot ce s-a întâmplat: „Am încercat să aplanez conflictul, am sunat și la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cerând ca preotul să se oprească din a-mi denigra și amenința fata. A fost amenințată inclusiv cu agresiuni fizice, au căutat-o niște boxeri. Povestea este cu totul altfel decât se vede acolo. Ea a intervenit să despartă niște copii care intraseră în conflict. Era din acel grup, dar stătea deoparte, nu participa direct. Sunt copii martori și există niște întâmplări filmate înainte și după acea lovitură. Nu vreau să spun sau să arăt tot ce știu. Fiica mea mi-a zis tot, am văzut și am alte materiale video. Eu sunt victima acestui om. Avem mâine întrevedere la Judecătorie și se lămurește tot”.
Mama explică și problemele de adaptare ale fiicei sale ce au dus la media 4 la Purtare. „Sabina a făcut 6 ani de școală în Anglia. În România copiii sunt diferiți, după atâția ani în Anglia a durat până să îi cunoască, până să înțeleagă sistemul. Dirigintele a zis că scade nota la Purtare drastic, să se cumințească, pentru că pentru ea școala a însemnat cu totul altceva. Nu înțelegea sistemul, îi era greu să se adapteze, era în anxietate severă, depresie. Dar nu este un copil violent”, a încheiat mama fetei care a comis, cu sânge rece, o agresiune șocantă.

Article image
Inspectorii Apelor Române au mușamalizat cazul, fără să caute probe Țăranii din Victoria au desfundat singuri canalele blocate de omul de afaceri Practic, un râu a fost secat complet pentru că „era mizerie, țânțari și mătasea broaștei” - părerea lui Marian Crețu, cel care a îngropat 2 tone de pește ce putrezeau în albia uscată Zeci de oameni de-a lungul a 20 km, în aval, sunau și întrebau disperați unde a dispărut apa, p...
Autor Cezar Moraru Anchete 15 Iulie 2022


Citeste si...
Nota
(8 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30