fbpx
 
PILOȘII 2022. Zeci de pile pe salarii grase în ultimul val din Primărie. Harabagiu și-a adus cu el și fina

PILOȘII 2022. Zeci de pile pe salarii grase în ultimul val din Primărie. Harabagiu și-a adus cu el și fina


Ai soț sau soție la Primărie, atunci ai un loc asigurat și tu

Fostul viceprimar penal Gabriel Harabagiu revine din octombrie pe un post inventat: Relații Comunitare

Revine cu tot cu fina sa, a cărui soț lucra deja la Primărie, fiind unul din apropiații lui Harabagiu

Și fiul fostului arhitect-șef Ionel Oancea a găsit un loc la Curtea lui Chirica

Fosta purtătoare de cuvânt de la ISU s-a pensionat și imediat s-a și angajat în Primărie

Au apărut soți, soții, iubite, fiice, toți având drept cap de pod în Primărie un membru al familiei. L-au angajat până și pe nepotul preotului de la Biserica Bărboi – era cântăreț de strană

55 de angajari s-au făcut în ultimele luni, exact înainte de-a se bloca posturile la nivel național

Salariile sunt peste ce se câștigă în privat: de la 5.000 de lei net la 9.000 de lei

Nașul și fina, de mână în Primărie. Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, va reveni din octombrie într-o funcție de șef serviciu retribuită cu 14.025 lei (brut). Fina acestuia, Irina Apostol, a fost angajată acum câteva săptămâni ca inspector la Serviciul GIS – Cadastru cu un salariu lunar de 10.004 lei. Ambii, și nașul și fina, au fost în concediu de creștere a copilului.

Și finul lui Harabagiu, consilierul juridic Ovidiu Apostol, lucrează de mai mulți ani în Palatul Roznovanu. Acum, s-a făcut „reîntregirea familiei”.

În ultimul an, la Primărie au fost angajate 55-60 de persoane, mulți „piloși”. Unii s-au mutat intern pe posturi cu salarii mai mari, alții au venit din exterior și au prins ultimul tren pentru că angajările la stat au fost sistate.

Viceprimarul penal se întoarce la locul faptei
1) Gabriel Harabagiu, fost viceprimar, implicat alături de primarul Mihai Chirica în mai multe dosare penale DIICOT și DNA, va reveni peste câteva zile în Primărie. Poziția este de șef Serviciu Relații Comunitare și Politici Publice. O sinecură în cel mai pur sens al cuvântului. Acest serviciu are obiective abstracte și se suprapune peste atribuțiile altor departamente din Primărie.

Harabagiu va avea un salariu lunar brut de 14.025 lei. Peste 8.200 de lei net.

Din 2016 încoace, Harabagiu a fost viceprimar PSD, city-manager și șef serviciu. În ultimul an, pe fondul dosarelor penale, Harabagiu s-a aflat în concediu de creștere a copilului, contractul acestuia fiind suspendat. Practic, peste câteva săptămâni va înceta suspendarea.

REPORTER DE IAȘI l-a întrebat ieri pe Harabagiu câți salariați va avea în subordine și care sunt proiectele sale pe termen scurt, însă fostul viceprimar nu a răspuns.

Fina lui Harabagiu, angajată pe 6.000 de lei net
2) Irina Apostol a fost angajată, la sfârșitul lunii august 2022, ca inspector la Serviciul GIS – Cadastru. Salariul acesteia este de 10.004 lei brut, lunar, aproximativ 6.000 de lei net.

Irina este căsătorită cu Ovidiu Apostol și el angajat al Primăriei, consilier juridic (o medie netă lunară anul trecut de 4.700 de lei). Până la angajarea la Primărie, Irina Apostol a fost în concediu de creștere a copilului, anterior ea lucrând la SC Grup Cinci Cadastru SRL.
Irina și Ovidiu Apostol sunt cununați de Gabriel Harabagiu, fost viceprimar. O conexiune în plus: Ovidiu Apostol joacă fotbal cu Harabagiu și cu primarul Mihai Chirica.

Hop și fiul arhitectului Oancea în Primărie
3) Vlad Corneliu Oancea a fost angajat recent, pe 12 septembrie. Acesta este consilier asistent la Serviciu Autorizare Construcții din cadrul Direcției de Arhitectură și Urbanism. Salariul său este de 6.650 lei brut lunar.

Vlad este feciorul lui Ionel Oancea, fostul arhitect-șef al Iașului. „Eu n-am fost de acord, însă el a vrut să aibă o experiență de genul acesta”, a declarat Ionel Oancea.

Pensionară ISU, s-a reangajat în Primărie
4) Silvia Elena Bolohan a fost angajată la Primărie la începutul lunii iunie anul acesta. Ocupă funcția de inspector la Biroul Executare Creanțe Bugetare Persoane Fizice. Salariul brut este de 9.480 lei, aproximativ 5.500 lei net.

Până anul trecut, Bolohan a fost salariată a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași, fiind cunoscută ca purtător de cuvânt. Cum ultima declarație de avere depusă ca angajată ISU a fost în martie 2021 se poate avansa ipoteza că tot atunci a ieșit la pensie.

Pentru anul trecut a notat încasări de 77.355 lei de la Casa de Pensii a MAI, iar dacă admitem 10 luni de pensie, ar reieși un venit mediu lunar net de peste 7.700 de lei din această sursă, la care se adaugă salariul de la Primăria Iași de peste 5.500 lei, rezultând un total mediu net lunar de peste 13.000 lei.

Expertul de la Versanți și-a angajat fiica tot la Versanți
5) Irina Ciobanu a venit, inițial, la Primărie prin detașare de la Proconrim SRL, firmă a părinților. Tatăl acesteia este Dorel Plătică, profesor la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” și membru în cadrul Comisiei de versanți din Primărie, autor de studii geo pentru dezvoltatorii în imobiliare.

Până la urmă, în martie anul acesta, Irina Ciobanu a fost angajată pe perioadă nedeterminată la Biroul Versanți din cadrul Direcției Tehnice. Salariul acesteia a fost fixat la 9.023 lei.

Pascariu revine în Primărie, după scandaluri cu edificări
6) Andrei Pascariu a revenit în Primărie cu data de 4 iulie. Anterior, acesta fusese trimis la Poliția Locală. Acum, a ajuns în Primărie ca inspector la Serviciul Evidență Patrimoniu Public și Privat. Salariul: 10.004 lei.

Acum doi ani, publicația 7IAȘI a notat: „Un alt funcționar cu importante atribuții în activitatea de Urbanism, a fost anunțat că este mutat la Poliția Locală. Andrei Pascariu realiza documentațiile de edificare a clădirilor, în baza cărora imobilele sunt intabulate și care atestau că lucrările respectă autorizațiile de construire. Acesta a fost mutat la Poliția Locală”.

Ramona Tihulcă și Dumitru Tomorug, la botezul organizat de Gabriel Harabagiu

Iubita lui Tomorug, avansată în funcție prin concurs intern
7) Ramona Elena Tihulcă, iubita lui Dumitru Tomorug (fost director tehnic în Primărie, actual consilier personal al primarului Mihai Chirica) a fost numită, în august, la Compartimentul Proiecte în Sănătate. Anterior, a lucrat tot în Primărie. Salariul său brut actual este de 10.510 lei (aproximativ 6.100 lei net).

„Am învățat foarte mult pentru acest concurs. Nu e cazul să faceți nicio speculație”, a afirmat Tihulcă. Aceasta a menționat că, în ciuda zvonisticii din Primărie, nu țintește șefia Serviciului Investiții Proprii. „Nici vorbă de așa ceva, pentru funcția asta trebuie un inginer priceput”, a spus Tihulcă.

Fiica profesorului Boișteanu s-a blindat: e funcționar public
8) Ioana Apopi fusese angajată la Primărie prin concurs în 2019, după ce anterior venise prin detașare de la o firmă a familiei. Acum, figurează din nou ca angajată, de această dată la Biroul Evidență Solicitări Locative, începând cu 1 august 2022. Practic, a mai dat un concurs. A fost personal contractual, acum e funcționar public.

Noul salariu al Ioanei Apopi este de 10.004 lei brut. Apopi este fiica lui Corneliu Boișteanu, director general administrativ la Universitatea de Științele Vieții, fost important lider PSD în Consiliul Local.
Ioana Apopi și Andrei, soțul său, dețin 7 parcele de teren, două case de locuit (240 mp și 95 mp) ambele dobândite prin contracte de donație, spații comerciale (306 mp și 341 mp). Au și un Audi A6 din 2016.

Pentru anul trecut, Ioana Apopi a declarat venituri de 47.041 lei de la Primărie și de 27.976 lei de la Apopi&Blumen, firmă a familiei.

Alt fiu: Blănaru de la Juridic
9) Nicolas Tudor Blănaru a venit prin transfer, în august 2022, de la Primăria Gorban. La Iași, Blănaru va activa la Serviciul Contencios din cadrul Direcției Juridice. Salariul său brut este de 5.610 lei. Acesta este fiul Auricăi Blănaru, fost consilier juridic la Primărie și Consiliul Județean, acum pensionară.

Primarul Mihai Chirica, alături de preotul Andrei la resfințirea Bisericii Bărboi

Este loc și pentru nepotul preotului Andrei de la Biserica Bărboi
10) Cristian Andrei a fost numit, în iunie, referent la Biroul Constatare Impunere Persoane Fizice. Salariul său brut a fost fixat la 5.970 lei. Acesta a notat în declarația de avere că deține trei mașini - Renault, Volkswagen și Mitsubishi (2006 – 2008 anii de fabricație). Dar și că, anul trecut, a înregistrat venituri de la Biserica Bărboi unde a fost cântăreț bisericesc (20.400 lei).

La Bărboi, părinte paroh este preotul Constantin Andrei. „E nepotul meu”, a spus părintele. Contactat telefonic, Cristian Andrei nu a vrut să explice cum a ajuns la Primărie. „Nu cred că asta are vreo importanță”, a spus, sec, și a închis.
În iunie, la încheierea lucrărilor de restaurare, biserica Bărboi a fost resfințită, la eveniment fiind prezent și primarul Mihai Chirica.

Ionuț Proca era expert în păcănele până să fie angajat în Primărie, via Andrei Giurgia

Asistenul lui Andrei Giurgea devine expert în Cooperare Transfrontalieră
11) Ionuț Claudiu Proca a fost angajat în iulie la Biroul Cooperare Transfrontalieră cu un salariu brut de 4.412 lei. În declarația de avere postată pe site, Proca a precizat că anul trecut a înregistrat venituri de la două săli de jocuri, ca salarii. Însă a raportat și „câștiguri” de 43.535 lei.

Se prezintă ca „actor” și „asistent manager tehnic la Serile Filmului Românesc”. Apare des în compania lui Andrei Giurgia, unul dintre favoriții primarului Mihai Chirica și ai PNL Iași pentru care îndeplinește rolul de „amfitrion” la felurite manifestări publice.

Soții Irod erau furnizorii de casă ai Spitalului Neuro. Acum au găsit o scurtătură spre Primărie

Soția afaceristului Irod a prins post la Fond Locativ
12) Alina Mihaela Irod a fost angajată în luna mai la Serviciul Administrare Spații cu Destinația de Locuințe din cadrul Direcției Fond Locativ pe un salariu brut lunar de 9.249 lei. Anterior, aceasta a lucrat la Spitalul pentru Copii „Sf. Maria” ca șef serviciu Achiziții Publice.

În declarația de avere completată la instalarea în Primărie, Irod a scris că a câștigat anul trecut de la spital 44.139 lei, adică o medie lunară netă de doar 3.678 de lei.
REPORTER DE IAȘI a dezvăluit în 2019 că firma TH. WOOD SIL. CON. SRL, societate patronată de Paul Irod, soțul său, câștiga contracte pe bandă rulantă la Spitalul Clinic de Neurochirurgie ”N. Oblu”.

Roxana Zaharia, celebră în REPORTER DE IAȘI pe când trăgea chiulul la Managementul Traficului. Acum a avansat consilier juridic

Secretarele sunt din nou pe cai mari
13) Roxana Zaharia a fost numită, în aprilie, consilier juridic la Serviciul Legislație, Metodologie și Avize de Legalitate din cadrul Direcției Juridice. Salariul: 5.440 lei. Anterior, a lucrat tot în Primărie la centrul de telesupraveghere a traficului auto, un adevărat cuib al „piloșilor”.


Anca Vasiliu Cojocaru a fost secretara lui Radu Botez

14) Anca Cristina Vasiliu Cojocaru s-a transferat, la cerere, în interiorul Primăriei. A fost la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor și a ajuns la Biroul Reglementare Transporturi Urbane. Salariu brut este de 10.254 lei.

Este considerată unul dintre oamenii de încredere ai fostului viceprimar Gabriel Harabagiu deși, în mandatul trecut, a fost secretara celuilalt viceprimar, Radu Botez.

Soți și soții reîntregesc familiile
15) Vasile Claudiu Popa s-a reîntâlnit în Primărie cu soția sa, Geanina. Anterior, Vasile a fost magazioner la un SRL. La Primărie, acesta ocupă funcția de referent la Compartimentul Monitorizare Tehnică și are un salariu brut lunar de 6.272 lei.
16) Vasilica Patache a intrat în Primărie în luna februarie, anteriorul loc de muncă fiind la Banca Românescă, acolo unde a fost manager de sucursală. Acum are un salariu brut de 9.480 de lei și îndeplinește funcția de consilier la Serviciul Monitorizarea Implementării și Postimplementării Proiectelor Europene. Soțul său, Ilie Daniel, este funcționar administrativ la Citadin, societate subordonată Primăriei.
Lista completă a celor angajați în 2022 și salariile aferente acestora
- Larisa Iuliana Pascal – Biroul de Implementare Strategie Urbană
- Maria Alexandra Carp – Biroul de Implementare Strategia de Transfer Digital
- Dragoș Paul Asmarande – Serviciul Proiecte Europene: 7.523 lei
- Ana Maria Pascu – Baza de Agrement Ciric
- Mihaela Gurzun - Baza de Agrement Ciric
- Raluca Ioana Pădureanu – Serviciul Contencios: 7.711 lei
- Dragoș Nicolae Onică – Monitorizare Juridică și Economică: 7.165 lei
- Sebastian Mădălin Moroșeanu – Evidență Solicitări Locative: 9.249 lei
- Olivia Mihaela Curcudel – Biroul Constatare Impunere Persoane Juridice: 9.023 lei
- Filip Teofan Diaconu – Biroul Executare Creanțe Bugetare: 9.023 lei
- Gheorghe Cătălin Chiperi – Biroul Constatare Impunere: 6.302 lei
- Cristina Georgeta Vânătoru - Biroul Executare Creanțe Bugetare: 9.249 lei
- Carmen Ana Vîrvarei – Serviciul Eficiență Energetică: 9.480 lei
- Alina Mariana Sincu – Serviciul Venituri din Contracte: 6.784 lei
- Mihaela Chichirița - Serviciul Venituri din Contracte: 10.510 lei
- Corina Larisa Dudău – Biroul Executare Creanțe Bugetare: 10.254 lei
- Florin Zaharia – Biroul Protecție Civilă: 10.510 lei
- Mircea Vasile Nedelcu – GIS Cadastru
- Tudor Alexandru Onisei – Serviciul Control Fiscal: 10.004 lei
- Andra Prisecaru - Biroul Executare Creanțe Bugetare: 6.031 lei
- Roxana Elena Huluță - Biroul Executare Creanțe Bugetare: 10.510 lei
- Constantin Cătălin Dumitriu – Biroul Constatare Impunere: 6.784 lei
- Valeria Cozma – Serviciul Încasare Numerar: 7.944 lei
- Cristina Deloiu - Serviciul Încasare Numerar: 6.954 lei
- Ioan Munteanu – Biroul Dezvoltare Urbană și Monumente: 9.528 lei
- Alexandru George Lazăr – Compartimentul Tehnic de Implementare a Legilor Proprietății: 9.528 lei
- Adina Moțco – Biroul Constatare Impunere: 10.510 lei
- Angel Octavian Mihai – Serviciul Resurse Umane
- Alin Constantin Săcăleanu – Biroul de Management al Traficului
- Cornelia Ionela Ciocoiu – Compartimentul Parcări de Reședință: 6.954 lei
- Irina-Florentina Escu – Administrare Spații cu Destinația de Locuințe: 5.970 lei
- Elena Mădălina Iacob – Biroul Implementare Strategie Urbană: 5.610 lei
- Ana Maria Romanescu – Serviciul Implementare Strategii: 8.593 lei
* Toate salariile sunt brute, iar la acestea se mai adaugă câteva sute de lei lunar reprezentând indemnizația de hrană, acordată proporțional cu timpul efectiv lucrat în luna anterioară

Article image
Nepotismul a creat în Primăria Iași problema clasică în organizațiile în care toți sunt rude: „Nu te poți certa cu nimeni, că poate fi soțul cuiva aflat mai sus în ierarhie”. Astfel, eficiența scade. Secretara primarului, Ioana Turtă, a evoluat spectaculos pe scara socială: e și membru CA la Ecopiața, iar din 2017 și-a angajat soțul la Servicii Publice. Cel mai mare clan este al fostei directoare de la SPI: Luminița Sălcean...
Autor cristi tanasa Administratie Locala 25 August 2020


Citeste si...
Nota
(4 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30