fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ministrul rus al Apărării a ordonat retragerea trupelor din orașul cheie ucrainean Herson

Ministrul rus al Apărării a ordonat retragerea trupelor din orașul cheie ucrainean Herson


Rusia va retrage trupele din orașul cheie ucrainean Herson, singurul centru regional pe care l-au capturat de la începutul invaziei, scrie BBC.   

„Începeți cu retragerea trupelor și luați toate măsurile pentru a asigura transferul în siguranță al personalului, armelor și echipamentelor peste râul Nipru”, a declarat comandantul Grupului Comun al Forțelor Ruse din zona NMD, Serghei Surovikin, care anterior a raportat șefului departamentului de apărare despre situația din Herson, scrie agenția de presă din Rusia TASS

Ministrul apărării din Rusia, Serghei Şoigu a fost de acord cu propunerea comandantului Serghei Surovikin de a organiza apărarea în regiunea Herson pe malul stâng al Niprului, scrie Ria.ru

Totodată, Surovikin a precizat că „manevrele trupelor se vor efectua în viitorul apropiat, formațiuni și unități vor ocupa linii și poziții defensive pregătite pe malul stâng al Niprului”.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, Surovikin a spus că „[orașul] Herson și așezările adiacente în condițiile actuale nu pot fi aprovizionate”.

Surovikin a susținut că „Forțele Armate ale Ucrainei atacă școli, spitale și civili în Herson, care sunt evacuați pe malul celălalt al râului Nipru”.

Surovikin, care a avertizat că vor fi necesare alegeri dificile atunci când va fi numit comandant general al operațiunii, a declarat: „Forțele armate ale Federației Ruse au rezistat cu succes încercărilor ofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Hersonului".

El a susținut că „din august până în octombrie, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut peste 9.500 de oameni în Herson”, un număr, a spus el, de șapte până la opt ori mai mare decât pierderile rusești.

Informațiile susținute de comandantul rus nu au putut fi verificate independent.

Regiunea Herson a fost integrată în Federația Rusă prin decretul lui Vladimir Putin, în urma referendumurilor falsificate de la finalul lunii septembrie. Herson a fost primul și cel mai important oraș cucerit de ruși după invazia din 24 februarie. Renunțarea la capul de pod din dreapta Niprului închide posibilitatea avansării spre Nikolaev și Odesa.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Martie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31