fbpx
 
Dezvoltatorii Cartierului Austriac din Horlești-Rediu: „Suntem mândri de proiectul nostru rezidențial, de cum este gândit și de facilitățile oferite”

Dezvoltatorii Cartierului Austriac din Horlești-Rediu: „Suntem mândri de proiectul nostru rezidențial, de cum este gândit și de facilitățile oferite”


Dezvoltatorii Cartierului Austriac, primul proiect rezidențial de Case Pasive din Moldova, spun că nu au de gând să schimbe denumirea ansamblului, în ciuda unei posibile asocieri negative cu țara care a respins prin veto intrarea României în Schengen.

REPORTER DE IAȘI: - Simțiți că denumirea ansamblului rezidențial pe care îl construiți, care include numele „Austriac”, v-ar putea afecta imaginea în fața cumpărătorilor, într-o perioadă în care relațiile dintre noi și austrieci au devenit brusc reci?
- Av. Codrin Andoniu: - Menținem denumirea de Cartierul Austriac. Suntem mândri de proiectul nostru rezidențial, de modul în care este gândit și de facilitățile pe care le oferă. Menținem regulamentul de ordine interioară inspirat de experiența de locuire în Austria, pentru că ne raportăm la seriozitatea acestui concept și la valorile civilizației central-europene. Facem o demarcație între decidenții politici de moment și un mediu social sedimentat de-a lungul a zeci de generații.

- În câteva cuvinte, ce reprezintă acest regulament pentru rezidenții cartierului dv.?
- Noi protejăm de stres pe cei care cumpăra case în ansamblul rezidențial. Regulamentul l-am adaptat legislației române și dorim să îmbunătățim experiența de a locui în Cartier pentru clienții noștri. Asigurăm dreptul la odihnă al tuturor rezidenților prin semnarea acestui regulament. Nu poți da muzica tare fără acceptul vecinilor, lucrările de renovare se desfășoară într-un anumit interval, mașinile circulă cu viteză redusă în interiorul ansamblului, lucrările din curte nu se pot desfășura după ora 18, când toată lumea vine de la serviciu și are nevoie de tihnă.

- În același timp, vă delimitați de factorul politic din Austria, pentru a nu crea dileme în rândul clienților pe care îi aveți și care sunt, bineînțeles, români?
- Trebuie să avem o reacție hotărâtă și să arătăm că suntem o națiune demnă.
Traseul României trebuie să fie unul european, să fim mândri că suntem români și luptăm împotriva oricărei discriminări a cetățenilor români și a țării noastre.
Considerăm că România trebuie să reacționeze prompt și hotărât până la integrarea sa în structurile Schengen, deoarece acest lucru ne creează prejudicii materiale și de imagine grave.

- Investiția în Cartierul Austriac este 100% autohtonă?
- Materialele folosite în acest ansamblu rezidențial sunt produse în totalitate în România. Forța de muncă este, de asemenea, românească. Este un produs 100% al inteligenței românești, un cartier premium în care aplicăm conceptul de Casă Pasivă, cu standardele de calitate foarte ridicate și costuri energetice foarte scăzute, pe toată durata de viață a locuințelor.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: