fbpx
 
TVA în 2023. Ce trebuie să știm când cumpărăm un apartament

TVA în 2023. Ce trebuie să știm când cumpărăm un apartament


Anul 2023 a început cu introducerea unui număr ridicat de modificări fiscale, precum modificarea nivelului TVA, creșterea impozitului pe dividende, sau creșterea impozitului pe chirii care impactează atât persoanele fizice, cât și persoanele juridice. Aceste modificări vor avea impact direct și în piața imobiliară. 

Astfel, cei care vor să cumpere o locuință anul acesta trebuie să știe că de la 1 ianuarie 2023, suma maximă, exclusiv TVA, la care se va aplica 5% taxă pe valoarea adăugată va fi redusă de la 700.000 lei, la 600.000 lei, iar acest beneficiu va fi aplicabil pentru o singură locuință. 

Legea introduce o excepție pentru cei care au semnat acte juridice și au plătit avans pentru una sau mai multe locuințe până la final de 2022, în condițiile prevăzute de lege. Aceștia vor beneficia de cota redusă de TVA, dacă locuințele vor fi livrate până la finalul anului 2023 și pot fi locuite ca atare în momentul livrării. 

Pentru locuințele cu o valoare mai mare de 600.000 lei, valoarea TVA este de 19%. 

Spre exemplu, în cazul Silk District, proiect în curs de dezvoltare în Iași, pragul de 5% TVA poate fi aplicat anul acesta pentru studiouri, dar și pentru apartamente cu 2 și 3 camere. 

Studiourile Silk District au un preț de pornire de 72.960 euro plus TVA. Acestea sunt perfecte, dacă ai nevoie de un apartament modern și aerisit, care să se potrivească cu stilul tău de viață activ și efervescent.

Pentru apartamentele cu 2 camere prețul de pornire este de 93.240+TVA. Caracteristicile apartamentelor cu 2 camere din Silk District sunt: suprafețe utile cuprinse între 52 m2 și 62 m2, balcoane, terase generoase sau grădini private de până la 15 m2, tavane și ferestre înalte, și compartimentare inteligentă, care creează un spațiu intim și confortabil.

Dacă ești în căutarea unui apartament cu 3 camere care se potrivește perfect cu dorința ta de a avea o locuință spațioasă, aerisită și confortabilă, trebuie să știi că prețul unui astfel de apartament pornește de la 115.500 euro plus TVA. Indiferent care sunt nevoile tale, variantele de apartamente cu 3 camere din Silk District, cu bucătării închise sau deschise, pe un singur nivel sau de tip duplex, sunt soluția perfectă. 

Silk District este un amplu proiect de regenerare urbană, de tip mixed-use, dezvoltat de Prime Kapital într-o zonă în plină expansiune a orașului Iași.

Localizat excelent, proiectul are o conexiune directă cu centrul orașului și integrează apartamente spațioase, zone verzi extinse, clădiri de birouri Clasa A, un Community Center și spații comerciale dedicate rezidenților. Componenta rezidențială a Silk District respectă standardele nZEB (va avea un consum optimizat de energie), iar clădirile de birouri sunt proiectate în linie cu cerințele pentru certificarea BREEAM Outstanding.

Ansamblul se întinde pe o suprafață de 10,1 ha și se află la doar 15 minute de mers pe jos de Campusul Studențesc „Tudor Vladimirescu” și 20 de minute de mers pe jos de Palatul Culturii.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31