fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Facebook / Ziarul de Bacău Facebook / Ziarul de Bacău

Directorul unei școli din Bacău, demis după ce în unitate a avut loc o petrecere pentru un elev cu animatori și muzică live, în timpul orelor de curs


Directorul unei școli din Bacău a fost demis joi de Inspectoratul Școlar după ce a încercat să obstrucționeze ancheta inspectorilor în cazul unei petreceri ce s-a desfășurat în unitatea de învățămînt. El ar fi încercat să mușamalizeze cazul, dar ancheta a scos la iveală o serie de falsuri în acte și declarații.

Totul a început pe 26 ianuarie, când la Școala Miron Costin din Bacău, la o clasă, a avut loc o petrecere cu animatori, la care a participat și o cântăreață de muzică populară.

A fost modul în care părinții unui elev au ales să-i serbeze ziua de naștere, ei punând pe rețelele sociale imagini de la petrecerea din clasă. Pentru că mulți părinți s-au arătat deranjați de ce s-a întâmplat, iar cazul a devenit viral, Inspectoratul Școlar s-a sesizat din oficiu și a cerut explicații conducerii școlii.

Explicațiile venite păreau să arate că totul a fost în regulă.

Doar că inspectorii au continuat ancheta și au aflat că directorul școlii nu doar că i-a mințit, dar a și falsificat probe.

În două rânduri a comunicat că petrecerea a avut loc într-o pauză, dar vizionarea înregistrărilor și audierile făcute în școală au arătat că realitatea a fost alta.

Petrecerea a avut loc în timpul orelor de curs, deranjând inclusiv alte clase. Mai mult, în documente școlii apare o cerere venită de la părinții sărbătoritului ce are un număr de înregistrat dat ulterior notei explicative ce i s-a cerut învățătoarei. Asta în condițiile în care, verbal, directorul a transmis că respectiva cerere era înregistrată înainta evenimentului.

Inspectorul general Anca Ergamin vorbește despre fals, iar directorul ar putea fi cercetat și de poliție.

Până la sesizarea poliției, Inspectoratul Școlar a decis demiterea directorului din funcție. Acesta nu a putut fi contactat, iar surse de presă spun că ar fi intrat subit în concediu medical.

 

Sursa: Europa FM


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30