fbpx
 
Facebook Facebook

O femeie din SUA care suferea de o boală infecțioasă mortală a fost arestată și obligată să se trateze


O femeie care suferea de una dintre cele mai infecțioase boli mortale din lume va fi arestată și obligată să se trateze.

Femeia din Tacoma, Statele Unite, va fi arestată în această săptămână. Ea a refuzat să se izoleze sau să ia medicamente pentru boala de care suferă deja de un an de zile.

Diagnosticată cu tuberculoză contagioasă, femeia a încălcat în mod intenționat ordinele judecătorești de a se izola.

Oficialii din domeniul sănătății spun că femeia reprezintă un pericol pentru comunitate, pentru că boala de care suferă este transmisibilă. Tuberculoza, o boală gravă ce poate fi fatală dacă nu este tratată, este extrem de periculoasă atât pentru pacienți, cât și pentru cei cu care ei iau contact.

În februarie, instanța a decis că oficialii din domeniul sănătății publice sunt autorizați să o forțeze pe femeie să se tarteze de această afecțiune contagioasă, scrie The Sun

De asemenea, instanța a decis ca femeia să se izoleze din data 25 decembrie, până pe 8 februarie. Ea nu a respectat însă măsura izolării și nici nu a urmat un tratament.

În prezent, ea are un mandat de arestare care o va forța să intre într-o instituție penitenciară medicală unde va fi obligată să se izoleze, să facă teste și să primească tratament.

„Majoritatea persoanelor pe care le contactăm sunt fericite să primească tratamentul de care au nevoie. Ocazional, oamenii refuză tratamentul și izolarea. Când se întâmplă acest lucru luăm măsuri pentru a ajuta la menținerea siguranței comunității", a declarat Nigel Turner, purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate Tacoma-Pierce.

Autoritățile americane au prins-o pe femeie nerespectând măsura izolări după ce a fost implicată într-un accident rutier. Pe lângă faptul că a ieșit din carantină, ea l-a expus pe șoferul mașinii în care se afla la riscul de a lua tuberculoză. Mai mult, femeia a ajuns la spital și nu a comunicat personalului medical că este bolnavă.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30