fbpx
Blocul lui Ciochină este între două case, pe o stradă de 4 m lățime și are acces prin curtea Spitalului de Recuperare. Curat murdar! Blocul lui Ciochină este între două case, pe o stradă de 4 m lățime și are acces prin curtea Spitalului de Recuperare. Curat murdar!

Supraetajare la un bloc între două case pentru Ciochină, vărul lui Afloarei, prietenul lui Harabagiu. O formalitate!


* Așa-zisul imobiliar a ridicat trei monstruozități tip ghetou pe un teren din Nicolina, unde accesul se face prin curtea Spitalului de Recuperare
* La stânga e o casă, la dreapta altă casă, în centru e blocul lui Chiochină
* Așa se construiește în orașul lui Chirica, unde banii se fac repede, fără reguli de urbanism
* Supraetajarea a devenit regulă la Iași, deși ar fi trebuit să fie o excepție
* De ce se maid au autorizații, dacă se știe din start că se va depăși numărul de etaje?
* Spații sufocate, blocuri tip ciupercă, parcări doar pe hârtie
* Bogdan Ciochină e văr cu noul vice de la CJ, Sorin Afloarei, care a primit un apartament chiar într-unul din blocuri. A fost donație!

Sfidare maximă. Familia polițistului Ciochină a trântit ditamai blocul între case pe un teren de doar 360 mp, o parte fiind al Primăriei, cu acces auto prin curtea Centrului Balnear Nicolina.

Cele trei monstruozități construite de Ciochină într-un spațiu foarte mic. Urbanism a la Chirica

Ca și cum toate acestea n-ar fi fost de-ajuns, acum vrea să mai facă un etaj în plus la imobil. Cererea de supraetajare a fost depusă la Primărie, blocul are „mustățile” ridicate pentru un nou nivel a cărui aprobare pare o simplă formalitate.

Verișor cu Sorin Afloarei (PNL), noul vicepreședinte al Consiliului Județean Iași, Bogdan Ciochină a ajuns, astfel, la al treilea bloc construit într-o zonă ce fusese anterior doar cu case.

În 2018, Gabriela Ciochină, mama polițistului, i-a donat lui Afloarei un apartament de 32 mp. De la mătușica pentru nepoțel. „E sora mamei. E ca o a doua mamă, avem o relație foarte apropiată”, a spus Afloarei.

Parcarea de la subsol, deja compromisă
Oficial, în acte, autorizația de construire pentru ridicarea acestui bloc a fost emisă în luna ianuarie a acestui an pe numele Gabrielei Ciochină, mama polițistului. În cele 10 luni scurse, blocul a fost ridicat scheletic. Are trei etaje, parter și un nivel semi-îngropat.

Potrivit autorizației de construire, imobilul ar fi trebuit să aibă un subsol în care fuseseră prevăzute 9 locuri de parcare. La fața locului, subsolul pare mai degrabă un demisol.
Sus, la etajul al treilea, sunt ridicate deja „mustățile” de la armătură, semn că muncitorii sunt pregătiți să dea drumul la lucrările și pentru etajul al patrulea.

Autorizația prevedea că, în final, imobilul urma să cuprindă șase apartamente (unul cu o cameră, trei cu câte două camere și două cu câte trei camere) și un spațiu comercial amplasat la parter.

Incredibil: accesul spre noul bloc se face pe o alee a Spitalului de Recuperare. A dat primarul dispensă pentru prietenul lui Harabagiu

45.000 de euro un etaj în plus
În condițiile în care familia Ciochină va mai ridica un etaj, ceea ce este sigur că se va întâmpla, atunci își va spori profitul cu încă 45.000 de euro. Calculul e simplu. Un etaj în plus înseamnă aproape 150 mp construiți, adică o suprafață utilă de 120 mp. La un preț de cost de 500 euro, rezultă că investiția va fi de 75.000 de euro, iar venitul, la 1.000 euro/mp de 120.000 de euro.

Toate legile de urbanism, călcate în picioare

Actele necesare acestui proiect s-au plimbat trei ani între diferitele compartimente ale Primăriei, vehemența cu care vecinii l-au contestat au făcut aprobarea mai dificilă. Este de notorietate relația de prietenie dezvoltată între polițistul Bogdan Ciochină și fostul viceprimar Gabriel Harabagiu.
Iată ce au contestat oamenii care locuiesc în zonă:
- distanța între construcția propusă și vecini este prea mică, în acest sens solicitându-se un studiu de însorire

- nu este respectată distanță minimă de amplasare a locurilor de parcare față de ferestrele imobilelor de locuit

- lățimea străzii Hatman Șendrea figurată în planșa de reglementări nu este de 6 metri lățime, ci doar de 4 metri circulația făcându-se pe o singură bandă, neexistând trotuar pentru pietoni

- din planșa de reglementări nu reies spațiile de joacă pentru copii și spațiile verzi

- nu se respectă regimul de înălțime al zonei, aici fiind clădiri cu P, P+1, P+1+M, cu excepția imobilului aflat pe proprietatea vecină și având un regim de înălțime de P+4 (care aparține tot lui Ciochină – n.r.)

Bogdan Ciochină deja și-a pregătit „mustățile” pentru supraetajare, aprobarea lui Chirica fiind o formalitate

Primarul i-a dat și acces prin curtea spitalului

De neînțeles: drumul către bloc este o simplă alee, îngustă, care trece prin curtea Centrului Balnear Nicolina. „La momentul inițierii PUZ-ului, terenul nu avea ieșire la strada Hatman Șendrea, pe parcursul elaborării proiectului s-a obținut de la Primăria Municipiului un contract de folosință pentru a se da acces către strada Hatman Șendrea”, a fost unul dintre răspunsurile lui Ciochină către contestatarii proiectului.
Într-un final, în ciuda opoziției vecinilor, Planul Urbanistic Zonal a fost aprobat în Consiliul Local în luna mai a anului trecut, iar în ianuarie 2020, Primăria a emis autorizația de construire.

Finii Afloarei au primit un apartament cadou de la mama lui Bogdan Ciochină

Fals ordinar: dintr-o casă a făcut un bloc

În același areal, familia Ciochină mai are alte două imobile a căror construcție a fost contestată vehement de vecini. Pe strada Vasile Urechia, a fost realizat, acum câțiva ani, un bloc cu patru etaje. Inițial, acesta fusese prevăzut cu doar trei, însă imobilul a fost supraetajat după aceeași schemă.

Lângă bloc, familia Ciochină mai deține o casă. În septembrie 2017, a primit autorizație pentru „modificări interioare și exterioare la locuință existentă (...) și schimbarea formei arhitecturale a acoperișului”. A rezultat un alt bloc mai mic.

Până la ora editării acestui articol, Bogdan Ciochină nu a putut fi contactat pentru a-și exprima punctul de vedere.

Sorin Afloarei, vicepreședinte CJ, a menționat donația în declarația de avere

Trecutul tulbure al lui Ciochină
- Bogdan Ciochină a fost personajul unui scandal de pomină în lumea bună a Iașului. Conform publicației 7Iași, în 2015, Cornel Brânză, patronul firmei Ted Construct, l-a acuzat pe Ciochină, fostul său ginere, că i-a furat din torpedoul mașinii suma de 190.000 de euro. „După aceea fiica mea a divorțat de domnul Ciochină și mi-a mai dat câteva detalii. Fata a venit și mi-a spus că în cercul său de prieteni se vorbește despre faptul că fostul ginere ar fi luat banii și i-ar folosi să ridice un bloc de locuințe undeva în Iași. Eu asta am spus la Poliție, nu l-am indicat direct pe domnul Ciochină. Am adăugat doar ce se vorbește în cercul de prieteni ai fiicei mele”, a spus Cornel Brânză pentru 7Iași. La vremea respectivă, Ciochină a negat acuzațiile.
- Bogdan Ciochină este cercetat în dosarul în care mai mulţi poliţişti ieşeni sunt acuzaţi că au pretins atenţii constând în produse alimentare de la restaurantul „Mamma Mia”. Procurorii DNA au susținut că, în schimbul hranei, poliţiştii ar fi protejat în trafic şoferii de la „Mamma Mia”.

Bogdan Ciochină, fost polițist, samsar imobiliar cu proiecte de cea mai proastă factură urbanistică, ajutat inclusiv de Primărie cu teren din domeniul public

De la finul pentru nașul
„Pe această cale doresc să mulțumesc public consilierilor #PMP pentru vot, colegilor liberali pentru propunere și pentru vot și Președintelui Consiliului Județean Iași, domnul Alexe Costel pentru încrederea acordată! Sunt mai mult de 13 ani de când colaborăm activ în PNL IASI, iar pe parcursul timpului am demonstrat buna credință și onestitatea noastră în rezolvarea și ducerea la bun sfârșit a multor proiecte pentru Iași!”, Sorin Afloarei, pe 9 noiembrie, după ce a fost ales vicepreședinte la Consiliul Județean Iași, condus de nașul său, președintele Costel Alexe.

Article image
* Bogdan Ciochină e printre samsarii imobiliari cei mai dubioși care gravitează prin jurul viceprimarului Gabriel Harabagiu * Vecinii s-au împotrivit categoric, dar șefii Primăriei i-au ignorat * Singurul deziderat: Ciochină să facă bani * Va construi 6 apartamente și spații comerciale * Primăria i-a cedat până și teren pe care să construiască, numai să facă profit câteva sute de mii de euro * Parcela este complet izol...
Autor Cezar Moraru Anchete 25 Februarie 2020

Article image
Pentru că are pile la Primărie, un dezvoltator din Iași mută munții: o comisie din Palatul Roznovanu și-a schimbat opțiunea, învinsă de influențele acestui dezvoltator. În decembrie amânase decizia și îi pusese în vedere să mai taie din nivele, iar în ianuarie, la revenire, i-a aprobat proiectul inițial. Vecinii lui Bogdan Ciochină sunt revoltați de intențiile acestuia – clădiri înalte în zonă de case-, dar nimeni din Primă...
Autor Cezar Moraru Anchete 15 Iulie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Decembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Go to top