fbpx
Portokal
Ce se întâmplă în Franța dacă nu respecți restricțiile! Bărbat de culoare bătut zdravăn de patru polițiști pentru că nu purta mască (VIDEO)

Ce se întâmplă în Franța dacă nu respecți restricțiile! Bărbat de culoare bătut zdravăn de patru polițiști pentru că nu purta mască (VIDEO)


Franţa este traversată de un nou scandal din cauza violenţelor din partea poliţiei şi a stârnit deja reacţii până la cel mai înalt nivel. Trei ofițeri de poliție au fost suspendați după ce au fost surprinși de camerele de supraveghere cum băteau fără milă un producător de muzică de culoare.

Un bărbat de culoare a fost bătut de poliţişti. Incidentul a avut loc sâmbătă, iar victima, identificată doar cu prenumele său, Michel, se întorcea în acea seară la studioul său de muzică din Paris, când poliția a observat că nu purta mască.

Trei ofițeri, doi în uniformă și unul în haine de civil, ar fi sărit din mașină și l-ar fi împins pe Michel prin ușa din față a proprietății sale, lovindu-l în mod repetat cu pumnii, picioarele și bastoanele. Tot incidentul durează cinci minute. Îngrjoraţi de zgomote, de la subsolul clădirii au urcat mai multe persoane, moment în care polițiștii au părăsit studioul.

„Oamenii care ar fi trebuit să mă apere m-au bătut (…), nu am făcut nimic ca să merit asta.”, a spus Michel pentru o publicaţie locală. Ministrul de Interne Gérald Darmanin a anunțat că va cere „revocarea” agenților anchetați în aceste violențe care au fost difuzate pe rețelele sociale şi asta în plină dezbatere privind controversatul proiect legislativ „Securitate globală”, care reprimă difuzarea de imagini cu intervențiile poliției.

De altfel, ministrul justiției, Eric Dupond-Moretti, s-a declarat „scandalizat de aceste imagini”, recunoscând că, dacă scena nu ar fi fost filmată, „nu am fi știut” despre incident.

Președintele Franţei, Emmanuel Macron a fost, de asemenea, foarte tulburat de aceste imagini, a afirmat vineri Palatul Elysée.

Șeful opoziției de stânga Insoumis, Jean-Luc Mélenchon, crede că imaginile reprezintă „dovada teribilă a caracterului vital al dreptului de a filma acțiunile poliției”.

Articolul 24 din proiectul legislativ „Securitate globală” a fost adoptat marți de Adunarea Națională și urmează să fie examinat de Senat. Proiectul prevede un an de închisoare și amendă de 45.000 de euro pentru difuzarea de „imagini cu fața sau oricare alt element de identificare” a forțelor de ordine aflate în intervenție, lucru care a creat în ultimele zile dispute aprinse și proteste.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Go to top