fbpx
Portokal
Un tânăr filipinez a murit după ce a fost pus să facă 300 de genuflexiuni pentru că a încălcat carantina

Un tânăr filipinez a murit după ce a fost pus să facă 300 de genuflexiuni pentru că a încălcat carantina


Familia unui tânăr de 28 de ani din Filipine acuză mai mulți polițiști că l-au forțat pe acesta să facă 300 de genuflexiuni, provocându-i decesul, relatează The Guardian, citat de Libertatea. Primarul oraşului a cerut verificări amănunțite și a descris incidentul, drept o formă de „tortură”.

Incidentul a avut loc în provincia Cavite, pe insula filipineză Luzon, care se află în prezent sub restricţii dure de circulaţie pentru a combate răspândirea COVID. Tânărul a ieșit pe stradă după ora 18.00, ca să cumpere apă.

A fost prins de polițiști, alături de un alt bărbat care a încălcat carantina. Cei doi au fost duși în centrul orașului și pedepsiți, acuză familia tânărului.

Cei doi bărbați care nu au respectat carantina au fost puși să facă 100 de genuflexiuni, dar dacă nu păstrau un ritm impus, trebuia să reia tot setul de la capăt. Astfel, tânărul a ajuns să facă 300 de genuflexiuni.

Bărbatul a ajuns acasă la 8 dimineața a doua zi și abia s-a putut mișca, el a spus familiei că în timpul exercițiului fizic a căzut „de mai multe ori”.

„În acea zi întreagă, s-a străduit să meargă, doar se târâse”, au mai transmis rudele.

Ulterior, bărbatul s-a prăbuşit fără suflu, iar în ciuda încercărilor vecinilor de a-l resuscita, acesta a murit. Locotenentul Marlo Nillo Solero a declarat pentru presa locală că nu există o astfel de pedeapsă pentru persoanele care au încălcat restricțiile COVID. „În schimb, ținem prelegeri”, a spus el.

În schimb, primarul oraşului a solicitat efectuarea unor investigaţii amănunţite. Acesta descrie întregul incident drept formă de „tortură”.

 

Sursa: Libertatea


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Go to top