fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Mirela Trufanda s-a educat la „fabrica de diplome” de la Universitatea „Spiru Haret” (Sursa foto: Facebook) Mirela Trufanda s-a educat la „fabrica de diplome” de la Universitatea „Spiru Haret” (Sursa foto: Facebook)

Expertă în prăjituri, soție de activist PSD, numită în CA la CTP, cu 5.500 de lei/lună


Din februarie 2022, Compania de Transport Public SA Iași are un nou membru în Consiliul de Administrație: Mirela Trufanda, soția unui fost candidat PSD Iași la alegerile locale din 2020. Anterior, Trufanda, care era angajată la o agenție CEC, încercase să își caute un job nou și a participat, fără succes, la două concursuri la stat. La începutul anului 2022, însă, și-a găsit o slujbă la societatea de transport public unde va trebui să bifeze formal o ședință pe lună, primind o indemnizație cât salariul de la CEC. Trufanda este expertă și în prăjituri de toate soiurile, mândrindu-se periodic, pe Facebook, cu realizările ei în domeniu.

În total secret

Eliberarea, în 2021, a unui post din Consiliul de Administrație (CA) de la Compania de Transport Public (CTP) SA Iași dezvăluie o posibilă conlucrare între primarul Mihai Chirica, PNL și PSD. După o procedură total lipsită de transparență, în care rolul principal l-a avut un „expert independent” și, apoi, o Comisie de selecție ai cărei membri nu au avut numele dezvăluite, poziția a revenit unei persoane cu pedigree PSD. La începutul lunii februarie, pentru un mandat de aproape 4 luni, membru în CA de la CTP a fost numită Mirela Trufanda. Decizia a fost oficializată în ianuarie, discret, de Adunarea Generală a Acționarilor, acționar unic la CTP fiind Consiliul Local, organism prin care, însă, nu a trec și numirile gen Trufanda. Referitor la această numire, purtătorul de cuvânt al Companiei, Andreea Barna, a declarat că „Propunerile pentru CA nu aparțin CTP Iași.”

„Informațiile sunt pe site și, probabil, autoritatea publică vă poate da mai multe detalii. A fost o procedură de selecție”
Mirela Tufanda, răspunzând la întrebarea ce o califică să ocupe postul din CA

Conform contractului dintre cele două părți, Trufanda va avea o indemnizație fixă lunară de 5.514 de lei brut, iar în cazul în care societatea își va îndeplini criteriile de performanță, va încasa bani în plus. Prima condiție: prelungirea mandatului, ceea ce este foarte probabil să se întâmple. A doua condiție: depășirea indicilor de performanță cu 4% - dacă acest lucru va avea loc, Trufanda va lua, dintr-un foc, încă patru indemnizații.

Aproape toată cariera la CEC

Conform CV-ului postat de CTP cu ocazia numirii, Mirela Trufanda lucrează în paralel, de la începutul anului 2022, la o firmă de software medical, în calitate de „consultant de management”. Anterior, din 1987, cu o scurtă întrerupere, a fost angajată a Casei de Economii și Consemnațiuni (CEC) Iași, cel mai recent (până în decembrie 2021) ca șefă de agenție.

Atât pe contul personal, cât și pe unul special creat, Mirela Tufanda expune periodic produsele de patiserie pe care le-a realizat, primind laude și aprecieri (Sursa: Facebook) 

Funcție care, însă, nu a fost atractivă de vreme ce, în perioada 2018-2019, s-a înscris, fără succes, la concursuri organizate de Direcția de Sănătate Publică și Casa Județeană de Pensii, pentru a deveni director financiar la Preventoriul TBC Deleni, respectiv inspector asistent la Serviciul Stabilire Prestații. Conform declarației de avere, la CEC ea avea un salariu de circa 3.700 de lei lunar.

„Satisfăcător” la „Abilitatea de a vorbi”

În privința studiilor, Trufanda a menționat Universitatea „Spiru Haret”, atât pentru studiile de licență, cât și pentru cele de master. Acestă universitate are renumele de „fabrică de diplome”. Tot în CV, noul membru CA a scris de fiecare dată în dreptul capitolelor „Abilitatea de a citi/de a scrie/de a vorbi”: „Satisfăcător”.

Mirela Trufanda este soția lui Iulian Vasile, angajat la CFR, candidat al PSD Iași la alegerile locale din 2020 și unul dintre activiștii cunoscuți ai filialei ieșene.

Iulian Vasile Trufanda (primul din dreapta, în geacă roșie), la o împărțire de pliante PSD în campania electorală din 2020 (Sursa: Facebook)

Surse din mediul politic susțin că, în ciuda conflictelor din Consiliul Local, între PSD, PNL și primarul Mihai Chirica există un anumit grad de colaborare, iar numirea lui Trufanda ar face parte din această conclucrare.

Ceilalți membri din CA de la CTP sunt Cristina Răuțu, numită pe filieră ALDE de fostul viceprimar Radu Botez, membru al acestei formațiuni, Petru Tomorug, fost director în Primăria Iași și Constantin Sălceanu.

Article image
* Candidata învinsă la concursul din Primărie câștigat ilegal de fiica directoarei de la Direcția Creșe va depune plângere penală: „Am dormit doar 4 ore pe noapte ca să am timp de învățat!” * „Prințesa” nici nu avea diploma de studii cerută în concurs * Membrii Comisiei de concurs refuză în mod sfidător să dea explicații publicului. Primăria a ajuns un fel de Olimp al zeilor care îi ignoră pe muritorii de rând * România rea...
Autor cristi tanasa Anchete 02 Februarie 2022


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac