fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Cum a ajuns Auras Residence să deranjeze mafia imobiliară prin cel mai mic preț din Iași. Adevărul despre un proiect de succes

Cum a ajuns Auras Residence să deranjeze mafia imobiliară prin cel mai mic preț din Iași. Adevărul despre un proiect de succes


O grupare cu apucături mafiote din zona imobiliară s-a alertat rapid, săptămâna aceasta, văzând un proiect rezidențial cu prețuri sub cele ale concurenței. O firmă și-a programat lucrările și a creat stocuri de materiale asftel încât să nu fie influențată de escaladarea tarifelor din construcții. În plus, își reduce marja de profit print-o politică proprie în care volumele de vânzări sunt mai importante decât valoarea adăugată.

Toate aceste decizii firești într-o economie liberă deranjează o grupare mafiotă care recurge la linșaj mediatic și dezinformări crase, încercând să-și impună voința prin intimidare și agresivitate.

Proiectul Auras Residence din Vișan respectă absolut toate regulamentele urbanistice și toate legile în construcții din România. Autorizația de construcție se bazează pe studii geotehnice și structurale extrem de serioase, realizate de cele mai importante firme de specialitate din Iași. Tot procesul este monitorizat de Inspectoratul de Stat în Construcții, conform legii.

Gazeta unui clan cu mari probleme penale, considerată de toată lumea un ventilator de fecale în spațiul public, se joacă periculos cu cuvintele, imaginând scenarii catastrofice pe care le împrăștie cu maximă iresponsabilitate. Această inconștiență în raport cu zeci de locuri de muncă și investiții de milioane de euro va fi reglată și în instanță.

Ieșenii trebuie să știe foarte clar:

  • Zona în care se construiește Auras Residence, existând deja un tronson finalizat și dat în folosință, este pe un sol argilos impermeabil. Nu există niciun impediment tehnic pentru a putea construi. Soluțiile inginerești sunt aplicate în toată lumea de peste 100 de ani. Perna argiloasă devine un avantaj dacă aplici soluția corectă, eliminând apa de la suprafață și obținând un strat solid care nu permite surpările din profunzime la suprafață.
  • Auras Residence beneficiază de un sistem de drenuri perimetral, cu puțuri și conducte interconectate care asigură un drenaj perfect a solului. Totul este calculat și autorizat de specialiști. Este eliminat orice risc de surpare, tot Iașul fiind construit, de altfel, pe sol argilos. Amprenta blocurilor Auras din Vișan este perfect tasată, iar calculul structuristului arată că pe acest sol se poate construi, fără probleme, o clădire de 15 etaje! Doar că regimul de înălțime din zonă nu permite acest lucru.
  • Compania Auras construiește cu repeziciunea în Vișan - și nu este singurul caz din zonă, existând și alți investitori cu aceeași dinamică – pentru că Bârnova este o localitate cu PUG nou, din 2021, un avantaj clar în fața municipiului Iași. Dezvoltarea zonei este un efect direct al existenței Planului Urbanistic General, adaptat condițiilor actuale. Auras construiește conform acestui PUG, respectând întru-totul condițiile: regim D+P+4 și supraînâlțare de maxim 20%.
  • Prețul proiectului Auras din Vișan este într-adevăr cel mai mic din tot Iașul: 1.100 euro/mp la plata cash sau cu avans de 30% (1.200 euro/mp prin credit ipotecar). La 300 m distanță se cer 1.450 euro/mp. Prețurile au explodat în toată piața imobiliară, mai puțin la Auras Residence.
  • Blocurile Auras au exact numărul de locuri de parcare impus prin PUG și autorizație: o mașină la 75 mp construiți. Toate locurile vor fi amenajate și puse la dispoziția proprietarilor până la momentul recepției blocului.

Compania Auras dezminte categoric minciunile defăimătoare din gazeta al cărui patron are mari probleme penale și care așteaptă îngrijorat rechizitoriul DIICOT. Asocierea în construirea unor blocuri din imediata apropiere a ansamblului Auras Residence și declanșarea acestei campanii de denigrarea concurenței nu sunt pură coincidență. Nu și-au găsit însă victimele. Dimpotrivă, și-au găsit nașul!

Article image
În satul Vișan din comuna Bârnova, la doi pași de Iași, se ridică unul dintre cele mai accesibile blocuri de apartamente din oraș. Prețul fixat de dezvoltator este de aproximativ 1.100 de euro/mp, în condițiile în care în zonă prețul a ajuns la 1.300 – 1.400 de euro/mp sau mai mult. „Nu doar prețul mai avantajos este important. Există și alți factori: apropierea de centru, calitatea sfaltului, viitorul zonei”, explică dezv...
Autor cristi tanasa Reportaje 11 Mai 2022


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Cartierul Austriac