fbpx
 
Foto: Știrile Pro TV Foto: Știrile Pro TV

Încă un general rus eliminat de armata ucraineană: „O rachetă Stinger, o explozie și asta a fost”


Generalul-maior în retragere al Forțelor Aeriene Ruse Kanamat Botashev a fost doborât și ucis pe cerul Ucrainei, scrie BBC.

Informațiile despre moartea pilotului au fost confirmate pentru BBC de către trei foști subalterni ai lui Botashev, care au ținut legătura cu acesta după încheierea serviciului. Ei au cerut să rămână anonimi din motive de securitate personală.

Botashev este pilotul cu cel mai înalt grad a cărui moarte a fost confirmată. Înainte de pensionare, a fost comandantul unui regiment de aviație.

Participarea unui astfel de ofițer de rang înalt la luptele aeriene poate arăta sarcinile dificile pe care Moscova le stabilește piloților militari, cât și lipsa specialiștilor de pe front.

Duminică, 22 mai, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că un avion de atac rusesc Su-25 a fost doborât pe cer deasupra regiunii Lugansk. Pilotul nu a avut timp să se catapulteze, se arată în raport.

Unul dintre foștii colegi ai lui Botashev a confirmat pentru BBC că, în Ucraina, generalul ieșit la pensie a îndeplinit misiuni pe un avion Su-25.

„Astăzi a murit Kanamat! Cartierul Popasnaya, 8:25... a fost lovit de o rachetă Stinger la ieșirea din atac, a explodat în aer și... Asta este”, a spus participantul în discuțiile pe unul dintre canalele rusești de Telegram, conform BBC.

Administratorul a șters acest comentariu, dar alți membri au continuat discuția folosind inițialele C.H.B.

„La revedere, comandante... Sunt puțini oameni pe această planetă care au trăit pe cer la fel de mult ca tine. Cerul ia ce e mai bun, astăzi te-a luat”, se mai arată în alt comentariu.

Botashev a fost un pilot de avion de vânătoare. Potrivit Ministerului rus al Apărării, pregătirea unui astfel de pilot durează 10-12 ani și costă aproximativ 8 milioane de dolari.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30