fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Foto generic Foto generic

Vrâncean condamnat pentru moartea unui bărbat care s-a răsturnat cu scuterul pe nisipul din fața porții sale


Un vrâncean a fost condamnat cu suspendare pentru ucidere din culpă, în urma unui accident nefericit soldat cu decesul unui bărbat, relatează Monitorul de Vrancea.

Vrânceanul a fost găsit responsabil de accident după ce, în timpul anchetei, s-a stabilit că principalul motiv pentru care victima s-a răsturnat cu mopedul a fost o grămadă de nisip lăsată în fața porții inculpatului.

Victima a decedat la scurt timp și, chiar dacă inculpatul a susținut permanent că este nevinovat și că grămada de nisip fusese „semnalizată” corespunzător, soluția pe fond a instanței a fost de condamnare la 2 ani și 2 luni închisoare cu suspendare. Totodată, bărbatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare, fie la Primăria Slobozia Bradului, fie la Biserica „Sfântul Neculai” din această comună.

O altă măsură dispusă de instanță, prin hotărârea care a putut fi atacată cu apel, a fost admiterea în parte a acțiunii civile și obligarea inculpatului „la plata sumei de câte 12.000 lei fiecare – reprezentând despăgubiri materiale (cheltuieli cu înmormântarea, transportul și celelalte obiceiuri creștinești ulterioare), precum și a sumei de câte 75.000 lei fiecare – cu titlu de daune morale, către părțile civile (…); la plata sumei de câte 15.000 lei fiecare – cu titlu de daune morale, către părțile civile (…); la plata sumei de 12.000 lei – cu titlu de daune morale, către partea civilă (…); la plata sumei de 161,32 lei – reprezentând despăgubiri materiale (contravaloarea cheltuielilor ocazionate cu transportul), cât si la plata dobânzilor legale aferente calculate de la data producerii prejudiciului până la achitarea integrală a debitului, către partea civilă Serviciul de Ambulanţă Judetean Vrancea”.

Expertiza tehnică judiciară efectuată în cauză a relevat că accidentul putea fi evitat atât de către conducătorul mopedului, cât şi de inculpat, dat fiind că, legal, „se interzice oricărei persoane să arunce, să lase sau să abandoneze obiecte, materiale ori substanţe sau să creeze obstacole pe drumul public” – Regulamentul de aplicare al O.U.G. 195/2002.

 

Sursa: G4Mediu

 


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac