fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Igor Dodon a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”. Prejudiciul se ridică la aproximativ 12 milioane de dolari

Igor Dodon a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”. Prejudiciul se ridică la aproximativ 12 milioane de dolari


Aflat în arest la domiciliu, fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost pus sub învinuire în dosarul „Energocom”, informează Deschide.md, care citează Procuratura Generală.

Procurorii i-au înaintat oficial învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, săvârșite de o persoană cu funcție de demnitate publică, în interesul unui grup criminal organizat.

Acuzațiile se referă la acțiunile acestuia din perioada anilor 2008-2009, atunci când a deținut funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului.

Mai exact, procurorii îl acuză pe Igor Dodon că, din poziția pe care o avea la acel moment, deținând funcția de prim-viceprim-ministru, ministru al economiei și comerțului, a semnat avizul în baza căruia, în mai 2008 de către directorul general al SA “Energocom” a fost încheiat contractul privind procurarea energiei electrice pentru Republica Moldova, cu o compania străină Ungaria, în volum de 2 320 000 000 kw/h, pentru perioada lunilor mai 2008 - iunie 2009, contrar prevederilor art. 82 al Legii nr. 1134 din 02.04.1997 cu privire la societățile pe acțiuni.

Potrivit procurorilor, „Energocom” avea deja negociate și încheiate două contracte de furnizare a energiei electrice la un preț mai ieftin cu 29%, iar prejudiciul produs a fost de aproximativ 12 milioane de dolari, bani care au fost transferate ulterior pe conturile unor companii off-shore.

Astfel s-a ajuns la majorarea tarifelor la energia electrică, afectând drepturilor consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova.

În cadrul audierilor de luni, 27 iunie, Igor Dodon nu și-a recunoscut vina în săvârșirea faptei de care este învinuit, menținând declarațiile date în calitate de bănuit.

Fostul președinte al Republicii Moldova este învinuit și într-un alt dosar penal deschis de procurori. Igor Dodon este acuzat de coruperea pasivă, organizarea, dirijarea și acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic de către un grup criminal organizat, trădare de țară și îmbogățire ilicită.

 

Sursa: Știrile Pro TV


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac