fbpx
 
7IASI: Chirica își face palatul din Sărărie fără PUZ! Discriminare: ieșenii stau 4-5 ani după PUZ și autorizație

7IASI: Chirica își face palatul din Sărărie fără PUZ! Discriminare: ieșenii stau 4-5 ani după PUZ și autorizație


Proiectul vilei pe care primarul vrea să o construiască în centru, lângă Bolta Rece, a ajuns în birourile Ministerului Culturii, după ce Chirica a contestat decizia Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, care a decis că edificiul nu poate fi ridicat decât în baza unui Plan Urbanistic Zonal. Un astfel de demers, care presupune realizarea unei documentații stufoase și obținerea unor avize și aprobări suplimentare, înseamnă ani de zile de așteptare, iar Mihai Chirica nu a acceptat această soluție, scrie 7IASI.

În luna noiembrie a anului trecut, Comisia Zonală a Monumentelor Istorice a decis să respingă documentația depusă de Chirica, deoarece imobilul se află într-o zonă protejată din punct de vedere istoric, unde orice construcție sau modificare adusă unei clădiri nu poate fi făcută decât cu întocmirea în prealabil a unui PUZ. În plus, indicatorii urbanistici din proiectul vilei de 820 metri pătrați reprezentau o excepție de la regulamentul local de urbanism, care nu poate fi modificat decât prin aprobarea unui nou PUZ.

Article image
* Palatul va fi în stil neo-clasic românesc, asemenea vilelor marilor boieri ai Iașului, cu care Mihai Chirica vrea să se identifice * Stupefiant: în ultimii 10 ani, Chirica a câștigat în medie doar 2.250 euro/lună dar are 3 vile, terenuri în Bârnova și Vatra Dornei și un apartament în Centrul Iașului * Acum își face și un conac de 820 mp. Arhitecții spun că este un kitsch să pui o clădire atât de masivă într-o curte atât d...
Autor Cezar Moraru Anchete 11 Octombrie 2021

Anul acesta, pe 9 februarie, Chirica a înregistrat prin intermediul arhitectului său o contestație la Direcția Patrimoniului Cultural din Ministerul Culturii și cerut Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice să anuleze decizia de respingere luată de forul zonal de la Iași.

În zilele de 24 și 25 februarie 2022, Comisia Națională a Monumentelor Istorice s-a întrunit într-o ședință prelungită în care a luat decizia să accepte contestația depusă de către Chirica.

Citește mai mult pe 7IASI

Article image
Primarul abia și-a terminat vila secretă, de 200.000 de euro, de la Frasin, și a trecut la o nouă achiziție exorbitantă. A cumpărat 836 mp pe Sărărie, la 100 m de Bolta Rece, una din puținele suprafețe atât de mari care mai pot fi găsite în zona de case Centru-Copou. Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul...
Autor Cezar Moraru Anchete 11 Iunie 2019


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: