fbpx
 
Îndrăgita cântăreață Alla Pugaciova denunță conflictul din Ucraina și cere Ministerului rus al Justiției să o declare agent străin

Îndrăgita cântăreață Alla Pugaciova denunță conflictul din Ucraina și cere Ministerului rus al Justiției să o declare agent străin


Cântăreața rusă Alla Pugaciova a denunțat duminică conflictul din Ucraina, referindu-se la moartea soldaților „pentru obiective iluzorii”, într-un moment în care Kremlinul reprimă toate criticile, relatează AFP. Totodată, cântăreața a cerut Ministerului rus de Justiție să o listeze ca agent străin alături de soțul ei, Maxim Galkin.

Alla Pugaciova cere în postarea sa de pe Instagram, raportată inițial de jurnalistul Kevin Rothrock de la site-ul de investigații Meduza, încetarea „deceselor băieților noștri pentru scopuri iluzorii care fac din țara noastră o paria și împovărează viețile cetățenilor săi”.

„Vă cer să mă înscrieți în rândurile agenților străini ai țării mele iubite. Sunt solidară cu soțul meu”, a scris ea.

Mesajul lui Pugaciova vine la o zi după ce Galkin - un comediant care a vorbit în repetate rânduri împotriva războiului cu Ucraina - a fost desemnat agent străin de Rusia.

Ministerul rus al Justiției a susținut că Galkin desfășoară activități politice și primește ajutor de la o sursă străină – Ucraina.

„Motivarea deciziei este că se presupune că primesc fonduri din Ucraina pentru a face activități politice. În primul rând, nu fac activități politice. Pe scenă la concertele mele, fac umor și satiră politică, așa cum fac de 28 de ani. [...]

Dacă mă adresez abonaților și telespectatorilor mei ca cetățean, și ca persoană, o fac cu absolută sinceritate. ... Ministerului Justiției, oameni buni, un grup din care sper să fac parte, nu plătiți pentru sinceritate și onestitate. Nu-mi vând părerea sau gândurile și nu cumpăr pe alții. Nu îmi vând conștiința, a spus Galkin

Galkin a adăugat că a primit bani din Ucraina „la un moment dat, în urmă cu aproximativ 10 ani, când am susținut un concert acolo”.

După invadarea Ucrainei de către Rusia, Maksim Galkin a vorbit în mod repetat împotriva războiului. La începutul lunii septembrie, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a spus că Galkin a făcut „declarații foarte rele” și că „în mod clar nu este pe aceeași cale ca noi”, potrivit Meduza.

Galkin și soția sa, Alla Pugaciova, au părăsit Rusia la scurt timp după începerea războiului. Pugaciova, care nu a făcut nicio declarație publică despre invazia Ucrainei, a revenit în august. Galkin, judecând după conturile sale de socializare, rămâne în străinătate.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: