fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Ziaristul Ștefanovici vinde marfă la Salubris și Romsilva la prețuri nesimțite. Rețeta financiară: 1,4 milioane de lei

Ziaristul Ștefanovici vinde marfă la Salubris și Romsilva la prețuri nesimțite. Rețeta financiară: 1,4 milioane de lei


A fost militant civic și apoi consilier al lui Gheorghe Nichita

S-a promovat în piață cu un master la Academia SRI, iar în ultimii ani și-a mutat centrul afacerile la curtea lui Gheorghe Flutur

Conduce o mică televiziune online care e un fel de 2 în 1: presă obedientă și afaceri cu statul

Calendare care trebuiau să coste 1.700 de lei au fost cumpărate de Salubris cu 6.000 de lei. Doar nu sunt banii lui Neculau

Tot ce vinde Ionuț Ștefanovici costă dublu sau triplu, pentru că statul plătește oricât din banii noștri

Un fost angajat al Salubris Iași, Ion Ștefanovici, a dat lovitura în afaceri. Furnizează, prin firmele sale sau printr-o interpusă, de la produse de birotică, papetărie până la dejivranți la instituții de stat.

În plus, oferă servicii de promovare, interviuri contra-cost cu primarii din județele Moldovei într-o revistă pe care o editează. Acum, prin firma Publinet Marketing, cu asociat unic o interpusă, se fac livrări la suprapreț tocmai la Salubris.

Câteva exemple recente: calendare de birou la 6.000 de lei în loc de 1.700 lei, calendare de perete la 6.400 lei în loc de 2.376 lei sau agende de 9.000 de lei când puteau fi luate cu 4.125 lei. Așadar, adaosuri de până la 252%.

În plus, prin revista Moldova Invest sau prin site-ul www.newsmoldova.ro, primarii de orașe și comune, în special din județele Iași, Suceava, Botoșani, Neamț, își plătesc articole în care se laudă singuri.

Acum 10 ani, Ion Ștefanovici se afla în siajul lui Gheorghe Nichita, fost primar al Iașului. Ulterior, i-a devenit contestatar.

Achiziții indecente la Salubris: calendarul de birou de 8,5 lei costă 30 de lei la compania publică din Iași. Un calendar de perete, preț real: 11,88 lei. La Salubris s-au dat 32 de lei. O agendă e 16,5 lei în piață, la Salubris costă 36 de lei

Romsilva lui Flutur, client de bază

În luna octombrie a anului trecut, Roxana Nicoleta Ștefanovici-Apetrea (soția lui Ion Ștefanovici) și-a cesionat în integralitate părțile sociale ale firmei News Design Advertising către Ioana Loredana Lungu. Cu același prilej, denumirea societății a fost schimbată în Publinet Marketing.
În momentul în care Lungu a devenit asociat unic la Publinet Marketing avea doar 26 de ani. Imediat după schimbare, firma a început să prindă contracte cu instituții publice, în special cu Romsilva în primă fază.
Astfel, pe 2 noiembrie 2021, deci la nicio lună de la preluare, Romsilva a atribuit către Publinet Marketing contractele:
- 900 lei, pixuri de plastic personalizate
- 5.000 de lei, calendare mari de perete personalizate
- 3.525 lei, agende A5 cu personalizare pe copertă
- 3.525 lei, agende A5, nedatate, cu copertă buretată
- 31.000 lei, veste căptușite personalizate
- 3.450 lei, pulverizatoare soluție de dezghețare parbriz
- 45.000 lei, granule degivrante

Duplex Ionuț Ștefanovici-Gheorghe Flutur. Romsilva plătește la urmă

132.000 de lei pe final de an

Tot în luna noiembrie a anului trecut, Publinet Marketing și-a extins aria. A încheiat contracte cu comuna Calafindești din Suceava (2.250 lei, sare industrială pentru deszăpezire), Salubris Iași (24.350 lei, calendare și agende promotionale personalizate), Urban Serv, companie a municipalității din Botoșani (3.500 lei, pixuri, calendare, agende), Modern Calor Botoșani (6.975 lei, agende, calendare, pixuri).
Prima bornă: cifra de afaceri a Publinet Marketing pentru tot anul 2021 s-a ridicat la 132.625 lei. Toată această sumă au reprezentat-o contractele cu statul încheiate în ultimele luni ale anului. Un alt amănunt, profitul s-a ridicat la 90.000 lei, foarte mare pentru acest gen de comerț, indiciu clar că produsele furnizate de Publinet au avut adaosuri consistente.

Aceeași rețetă și la Consiliul Județean Suceava: o agendă are un preț real de 16,5 lei. Luată de la Ionuț Ștefanovici, costă dublu: 33 de lei

Exemplu de furăciune: 125 de lei/găleată în loc de 72 de lei

Un exemplu: pe 1 noiembrie 2021, Academia Română a luat din sistemul electronic de achiziții publice (SICAP) agent de dejivrare: 10 găleți a câte 15 kg fiecare, marca Antifrost Guard Plus. Prețul total a fost de 720 de lei, 72 de lei/găleata. Academia Română a făcut achiziția direct de la producătorul Laborex SRL.
La mijlocul lunii decembrie 2021, Ocolul Silvic Gura Humorului a cumpărat de la Publinet Marketing granule degivrante la 15 kg găleata. Produse tot de Laborex. În total, 360 de găleți cu un preț de 45.000 lei. Un preț pe unitate de 125 lei cu 73% mai scump decât luase Academia Română deși instituția din Suceava a contractat o cantitate de 36 de ori mai mare.

Interpusa lui Ștefanovici are o acoperire străvezie
Legăturile cu Ioanei Lungu cu Ion Ștefanovici sunt evidente:
- în caseta redacțională a revistei Moldova Invest la care Ștefanovici figurează ca redactor-șef, tânăra Lungu e menționată ca graphic design/brand manager
- în sistemul electronic de achiziții publice, adresa de mail a firmelor Publinet Marketing, Press Grup Moldova, Centrul de Print Iași SRL și Word Press Design este una și aceeași: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Lungu e asociat unic la Publinet, Ion Ștefanovici e asociat unic la Centrul de Print, în timp ce Press Grup e deținută, 50%-50% de Ion Ștefanovici și soția sa, Nicoleta. A patra, Word Press Design e deținută de Press Grup.

Interpusa Ioana Lungu face un selfie în vacanță cu Ionuț Ștefanovici și soția acestuia, Nicoleta

Un calendar e 11 lei. Ștefanovici îl vinde cu 32 de lei!

Contractele Publinet Marketing la suprapreț cu instituții ale statului au continuat și în 2022. Câteva exemple:
- 4.600 de lei 200 de calendare la Consiliul Județean Suceava, 23 de lei bucata. Pe piața liberă, obiecte cu specificații similare se vând cu 8,5 lei, cantitatea cerută fiind estimată la 1.700 lei
- 9.900 lei pentru 300 de agende (33 lei bucata) cu destinația Consiliul Județean Suceava. Comparativ, REPORTER DE IAȘI a găsit o ofertă similară la fix jumătate de preț, 16,5 lei bucata
- 13.000 lei tot de la Consiliul Județean Suceava pentru 500 de calendare de perete (26 lei/bucata) când pe piață se găsesc și la 11,88 lei
- 6.000 lei de la Salubris Iași pentru 200 de calendare de birou. Produse similare puteau fi cumpărate doar cu 1.700 lei
- 6.400 de lei tot de la Salubris pentru 200 de calendare de perete. Rezultă un preț per unitate de 32 de lei. Chiar mai scump decât la Suceava, unde Publinet a dat cu 26 lei și mult mai scump decât pe piață, unde se găsesc cu 11,88 lei

Prețul nesimțirii: Romsilva a cumpărat veste cu 200 de lei de la firma lui Ionuț Ștefanovici. Prețul real din piață: 99 de lei

Interviuri contracost cu primarii
Tot produse de birotică și tot către instituții ale statului a livrat și Centrul de Print. În schimb, Press Grup Moldova și Word Press Design au încheiat contracte de promovare pe site-ul News Moldova, în revista Moldova Invest și vânzarea a sute de exemplare/contract. Doar câteva exemple:
- 4.500 lei: „Revista Moldova Invest – interviu d-l Primar – Realizări la nivelul lunii mai 2022”, autoritatea contractantă fiind orașul Tg. Neamț
- 1.800 lei: servicii de informare și promovare prin campanie media, Centrul Cultural Bucovina, 27 mai 2022
- 20.000 lei cu Primăria Miroslava: „Servicii de promovare a proiectelor administrative U.A.T Miroslava în site-ul Ziarului «News Moldova» prin realizarea de știri scrise, anunțuri și a mesajelor de felicitare transmise. Materialele realizate vor fi publicate și distribuite prin intermediul site-ului și rețelelor sociale ale Prestatorului”
- 700 de lei: „Publicarea unei felicitări cu ocazia Sărbătorilor Pascale în Ziarul «News Moldova»” din partea Primăriei Podu Turcului
- 3.600 de lei de la Primăria Dorohoi: „Servicii de promovare în Publicația «News Moldova». Știri prezentare proiecte Anunțuri MESAJE transmise cu prilejul sărbătorilor” (4 aprilie)
- 1.500 lei comuna Ciurea (Iași): „Prezența în emisiunea ”AGENDA PRIMARULUI” - Filmare ONLINE ȘTIRE prezentare proiecte pe baza emisiunii Anunțuri MESAJE transmise cu prilejul sărbătorilor (text) Difuzarea pe rețelele de socializare ale News Moldova si pe site-ul ww.newsmoldova.ro”.

Advertorial despre primarul comunei Holboca, plătit de firma lui Ionuț Ștefanovici. Trebuie să mai și investești. Tonul e de Cântarea României: „Avânt administrativ!”

S-a mutat cu afacerile în Suceava
Cu aproximație, din 2018 și până acum, pe cele patru firme controlate de Ștefanovici s-au derulat contracte cu entități publice având o valoare de aproximativ 1,4 milioane de lei. Pe site, Ștefanovici rulează știri și emisiuni filmate la care are invitați diverși șefi de instituții, primari.

În ultima perioadă, Ștefanovici s-a extins în Suceava și Botoșani. A avut emisiuni difuzate de Bucovina TV, postul de televiziune care i-a aparținut lui Bogdan Gheorghiu, actual parlamentar PNL, fost ministru al Culturii.

Ionuț Ștefanovici nu a răspuns apelurilor REPORTER DE IAȘI în tot cursul zilei de ieri. La niciunul din cele trei numere de contact ale News Moldova, respectiv ale firmelor lui Ștefanovici nu a răspuns nimeni, ca și cum birourile s-au închis și toată lumea a plecat în vacanță.

Article image
Aqua Parc SRL reface 8 km de asfalt proaspăt întins pe tronsonul Copălău al drumului național Treabă de mântuială: nu s-a respectat tehnologia, au apărut fisuri adânci și chiar surpări de terasament pe anumite porțiuni Laicu, directorul DRDP, schimbase consultantul lucrării pentru că era prea dur cu executantul Baronul Arsene conduce DRDP în Moldova, Mugurel Laicu fiindu-i asistent Aqua Parc este deținută de Ginel Vlasi...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 25 Octombrie 2022


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30