fbpx
Print this page
Rețeta lui Alexe, milionarul din nimic: și-a dat lui însuși o pădure la Bârnova când era ministrul Pădurilor / EXCLUSIV (Ep. 1)

Rețeta lui Alexe, milionarul din nimic: și-a dat lui însuși o pădure la Bârnova când era ministrul Pădurilor / EXCLUSIV (Ep. 1)


Suprafețe retrocedate unor moștenitori au fost rapid puse în posesie de Primăria Bârnova după ce membrii familiei Alexe au devenit mandatarii celor care făceau revendicările

Fulgerător, după punerile în posesie, terenurile erau vândute președintelui CJ, prin fratele acestuia, Florin

Faptele s-au petrecut în mare viteză în ultimii 4 ani: practic sora lui Costel Alexe ajungea să vândă un teren valoros din Bârnova fratelui ei, Florin Alexe

Pe drepturile succesorale, clanul liderului PNL a plătit infima sumă de 2.000 de euro, de 50 de ori mai puțin decât prețul real

O pădure de peste 1 ha a fost singura retrocedare din comuna Bârnova din ultimii 10 ani. Actele, făcute rapid după ce familia Alexe a devenit reprezentantul legal al proprietarului

La acea dată, Costel Alexe era chiar ministru al Mediului, retrocedarea fiind avizată de minister

Șeful Comisiei Locale era primarul Mihai Bălan, care s-a transferat de la PSD la PNL după realizarea tranzacțiilor, sub bagheta președintelui Costel Alexe

„Munte de bani”. Este expresia favorită a tânărului Costel Alexe (39 de ani), rapacele președinte al Consiliului Juțețean Iași, pe care o rostește în orice context vede o oportunitate de înavuțire.

Ultimele lovituri imobiliare: 2.741 mp arabil + 1,08 ha pădure + 5.000 mp livadă. Toate cele trei proprietăți sunt în Bârnova, la maxim trei kilometri de fostul han Trei Sarmale. Amplasate excelent, livada cu deschidere la drumul județean, celelalte la câteva sute de metri depărtare, terenurile au acum o valoare de piață de aproximativ 500.000 de euro.

Sunt cele mai recente descoperiri pe care REPORTER DE IAȘI le-a făcut în legătura cu averea clanului Alexe. În ultimii 15 ani, aflat în serviciul public la Oficiul de Cadastru Iași, ca deputat, ministru și președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe și neamurile sale au acumulat o avere de peste 3 milioane de euro.

O rețea sofisticată de frați, cumnați, fini și cumătri a cărei putere și influență au crescut direct proporțional cu ascensiunea lui Costel Alexe în politică. Este povestea unei familii modeste din Adjud care s-a îmbogățit la Iași folosind politica drept trambulină. Procurorii DNA i-au trimis în judecată, în mai multe dosare, pe Alexe și ai săi pentru infracțiuni conexate cu avuția lor.

Promisiune de vânzare: teren luat cu doar 2.000 de euro
În iulie 2021, s-a încheiat un
contract de vânzare – cumpărare între Constantin Grigorescu Arghiropol și Florin Alexe, unul dintre frații liberalului Costel Alexe. Obiectul: un teren arabil de 2.741 mp în Bârnova.

Adina și Alexandru Dura au dezvoltat afaceri imobiliare avându-l pe Costel Alexe în umbră

Vânzătorul, Arghiropol, a fost reprezentat prin mandatar Adina Dura, sora lui Costel Alexe. Prețul total: 2.000 euro. Pe care Arghiropol a declarat, prin mandatara Dura, că l-a primit integral și în numerar în momentul semnării promisiunii de vânzare – cumpărare din 2015.

Noile proprietăți obținute la Bârnova pe numele lui fratelui mai mic, Florin Alexe

Încă 10.000 mp la 4.000 de euro
Un al doilea contract
de vânzare-cumpărare este din 17 martie 2022, încheiat între Constantin Grigorescu Arghiropol prin mandatar Adina-Gianina Dura (sora lui Costel Alexe) și Florin Alexe (fratele lui Costel Alexe).

Din suprafața de 10.800 mp, obiectul contractului, o parcelă de 388 mp de pădure este situată în intravilan, iar restul fondului forestier de 10.412 mp este localizat în extravilanul comunei Bârnova. Terenul este unul compact, doar încadrarea celor două bucăți diferă.

„Prețul total al vânzării (...) este de 17.630 lei (...) reprezentând echivalentul a 4.000 de euro calculat la cursul oficial al BNR de la data semnării promisiunii de vânzare – cumpărare (din 2015 – n.r.)”. Preț pe care Arghiropol a declarat, prin mandatara sa Dura, că „l-a încasat integral, în numerar, la data semnării promisiunii”, așa cum se menționează în document.

 

Lui Arghiropol i-au fost validate cererile în 2013
Modul în care Arghiropol a intrat în posesia terenului pe care l-a vândut familiei Alexe are relevanță publică. Astfel, Constantin Grigorescu Arghiropol, antrenor de schi, domiciliat acum la București, a inițiat în 2005 demersurile de a primi parcelele ce au aparținut mamei sale.

Loturile în discuție, 2.741 mp arabil și 1,08 ha pădure, i-au fost validate în 2013 de Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.
La nivel teoretic, traseul birocratic presupune: hotărârea de validare merge la comisia locală (Bârnova) care stabilește amplasamentul, face măsurătorile și punerea în posesie.

Ulterior, procesul verbal de punere în posesie merge la Oficiul pentru Cadastru (OCPI) care face verificările din punct de vedere tehnic. Tot la OCPI se scrie și titlul de proprietate, iar, ulterior, dosarul mai merge o dată la Prefectură care face ultimele verificări.

Dacă totul e în ordine, prefectul își pune semnătura și astfel se emite titlul.
Elementul fundamental al unei retrocedări nu este să ți se recunoască dreptul de către Comisia Județeană, ci să primești amplasamentul efectiv din partea Comisiei Locale. Între cele două etape – a ți se valida dreptul și a primi fizic terenul – se cască de multe ori o eternitate în România.

Mihai Bălan a retrocedat extrem de rapid două suprafețe de teren în beneficiul președintelui PNL Iași, Costel Alexe. În urma afacerii, primarul din Bârnova s-a transferat de la PSD la PNL

Primarul Bârnovei a semnat rapid punerea în posesie
În perioada 2013-2017, pe raza comunei Bârnova a fost suspendată orice acțiune de punere în posesie ca efect al Legii 165/2013 potrivit căreia fiecare localitate trebuia să-și facă inventarul de terenuri.

În 2015, când avea validarea, dar nu și terenul, Constantin Grigorescu Arghiropol a încheiat o promisiune de vânzare-cumpărare cu Florin Alexe pentru ambele suprafețe.

În 2017, după ce comuna Bârnova a finalizat inventarierea, a fost reluat procesul de puneri în posesie. În cazul celor 2.741 mp de teren arabil ai lui Arghiropol, totul a mers la foc automat:
-
proces verbal de punere în posesie nr. 1/13.11.2018. Președintele comisiei a fost Mihai Bălan, primarul din Bârnova, iar proprietarul Arghiropol a fost reprezentat prin mandatar Andreea-Nicoleta Alexe (soția lui Florin Alexe, cumpărătorul)
- titlu de proprietate din 11 iulie 2019 semnat de prefect
Scurtă recapitulare: Arghiropol a cerut terenul în 2005, în 2013 Comisia Județeană i-a validat dreptul pentru suprafața de 1,36 ha. Între 2013-2017 ca efect al unei legi de inventariere, nu s-au făcut puneri în posesie pe Bârnova.

Imediat după ridicarea interdicției, în 2018 (punere în posesie) și 2019 (titlu de proprietate) Arghiropol a primit cei 2.741 mp arabili care apoi au ajuns la Florin Alexe.

„Doi ani pentru punere în posesie și titlu este un termen foarte bun. Chiar dacă exista validarea, trebuiau stabilite amplasamentul, făcute măsurători, redactate acte, totul pe traseul Comisia locală Bârnova – Cadastru – Prefectură. Este un proces complicat, anevoios, de regulă actele se reîntorc pentru diferite rectificări. Trebuie să ai pile să rezolvi așa rapid”, a explicat un expert, sub rezerva anonimatului.

Terenul de 10.800 mp revendicat de Arghiropol și cumpărat imediat de Florin Alexe

Rudele lui Alexe erau și vânzători, și cumpărători. Prețul, de 50 de ori sub cel real

Atât la punerea în posesie, cât și la autentificarea contractului de vânzare-cumpărare, Arghiropol a fost reprezentat ba de soția cumpărătorului (Andreea Alexe), ba de sora cumpărătorului (Adina Dura).
Așa cum reiese din acte, cei 2.741 mp l-au costat pe Florin Alexe doar 2.000 de euro la nivelul anului 2015, când a încheiat promisiunea cu Arghiropol. Rezultă doar 0,72 euro/mp. De fapt, inclusiv în contractul de vânzare-cumpărare autentificat în 2021 se menționează că onorariul și tariful OCPI au fost calculate prin raportare la valoarea de 108.039 lei stabilită conform expertizei (față de 8.815 lei cât a fost suma în momentul tranzacției).

Că Alexe a făcut o afacere bună o demonstrează și anunțurile imobiliare. Acum, în zonă, un metru pătrat se vinde cu prețuri cuprinse între 30 și 40 de euro, în funcție de distanța față de șosea, de rețelele de utilități. La 35 de euro, terenul în cauză valorează acum aproximativ 100.000 de euro. Tarlaua se învecinează cu pensiunea Emelys deținută de o basarabeancă, Victoria Musteață.

Pădurea retrocedată la Bârnova este chiar în prelungirea terenurilor deținute deja de familia Alexe. Nu puteau să nu o ia

Operațiunea „Pădurea”: retrocedare fulgerătoare. Totul, în familie

La al doilea teren, pădurea de 1,08 hectare traseul a fost: procesul verbal de punere în posesie din 10.02.2020, titlul de proprietate din 1 martie 2021, vânzare-cumpărare Arghiropol – Alexe în 2022.
Elementele cheie:
1) Procesul verbal de punere în posesie pentru pădurea de 10.800 mp este din februarie 2020. La acea dată, Costel Alexe era ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Deci, era și șeful celor de la Silvic.
2) Pe titlul de proprietate din 2021 au semnat:

- Marian Grigoraș, prefect, pus în funcție de Costel Alexe (lider de filială PNL, partid aflat la guvernare)
- Mihai Gășpărel de la Silvic, omul lui Gheorghe Flutur

- Ionuț Grădinaru (foto), șeful Oficiului de Cadastru. Acest Grădinaru este fratele Alinei Căliman, nașa de cununie a lui Alexe. În trecut, Grădinaru a luat bani, ca expert comunicare, de la o asociație a familiei Alexe.
În plus: Regulamentul de organizare şi funcţionare a Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a fost modificat, în vara anului 2020, printr-o hotărâre de Guvern. Schimbarea regulamentului a permis ca Ionuț Grădinaru să fie numit director la Iași, altfel acesta n-ar fi îndeplinit condițiile de studii.

Însă, poate cel mai important amănunt: potrivit unei interogări făcută în baza de date a
ANCPI, titlul de proprietate scris pe numele lui Arghiropol în 2021 a fost singurul emis pe Bârnova în perioada 2016-2023 pentru categoria „forestier”.

Singura retrocedare de pădure din ultimii 10 ani

De fapt, interdicția 2013-2017 de la Bârnova (art.7 din Legea 165/2013) face ca hectarul lui Arghiropol, ajuns la Alexe, să fie singura reconstituire pe silvic în Bârnova din ultimii 10 ani. „La Bârnova, sunt zeci de cereri și de validări, dar pentru care nu s-au eliberat titluri pe forestier. Sunt chiar cu sentințe definitive în instanță”, a punctat un specialist în domeniu.
Promisiunea de vânzare-cumpărare din martie 2015 dintre Arghiropol și Florin Alexe pentru această pădure a fost modificată cu un adițional din 2021. Adina Dura fusese împuternicită prin procură în octombrie 2020 să-l reprezinte pe Arghiropol.

Contractul s-a autentificat în martie 2022, Florin Alexe plătind pentru hectarul forestier 17.630 lei, echivalentul a 4.000 de euro la cursul oficial din martie 2015, data promisiunii.

„Onorariul și tariful OCPI sunt suportate de către cumpărător și au fost calculate prin raportare la valoarea de 66.871 lei stabilită conform expertizei”, se arată în contractul de vânzare-cumpărare din 2022.

Florin Alexe are o mică firmă de topometrie, cu comenzi venite tot de la primăriile PNL. Veniturile sale sunt mici și nu pot justifica achizițiile imobiliare și standardele de viață

Familia Alexe: „Nu dăm declarații”

Despre aceste două afaceri Arghiropol – familia Alexe, cei implicați nu au vrut să facă niciun fel de comentariu. „Nu am timp, mersi frumos”, a spus Florin Alexe, cumpărătorul.

Mandatara, Adina Dura, sora președintelui CJ, a refuzat să explice cum a ajuns să-l reprezinte pe bucureștean. „Lucrez în imobiliare de peste 11 ani. Nu dau declarații”, au fost singurele sale răspunsuri.

Livada Gervic, în dreapta drumului, 7.700 mp

A treia dezvăluire: firma lui Costel Alexe mai are 5.000 mp de livadă, tot la Șoseaua Bârnova

Din 2020, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean, deține 50% din părțile sociale ale firmei Gervic Impex. În aprilie 2021, REPORTER DE IAȘI a explicat, în exclusivitate, că miza intrării lui Alexe în firmă le-a reprezentat cele două parcele pe care Gervic le are în Bârnova: 5.000 pădure la șosea și 7.700 mp livadă în apropiere.
Lovitură: Gervic mai deține încă 5.000 mp de livadă, la drumul județean ce leagă Bârnova de Iași.
Terenul este excelent poziționat, cu deschidere la DJ, prețul vehiculat pe metrul pătrat fiind de 55-60 de euro, deci o proprietate de vreo 300.000 euro”, a spus o sursă din imobiliare.

Doar pe Gervic, valoarea proprietăților depășește 600.000 de euro

Firma Gervic la care asociat e Costel Alexe îl are drept administrator pe Alexandru Dura (soțul Adinei, sora liderului PNL).
Bilanțul terenurilor Gervic:
- 5.000 mp pădure x
între 2 și 5 euro (cât valorează mp de pădure lângă Iași = 25.000 euro
- 7.700 mp livadă pe o zonă de platou a dealului x 35 euro = 270.000 euro
- 5.000 mp livadă la drumul județean x 60 euro/mp = 300.000 euro
Total valoare de piață: aproape 600.000 euro
Firma Gervic îi avea drept asociați pe Leonora Istrate și pe fostul său soț (al doilea), francezul Victor Ernest Couapel. Femeia i-a vândut părțile sociale (50%) lui Costel Alexe. Deși președintele Consiliului Județean Iași le-a menționat inclusiv în declarația de interese completată în 2022, modificările încă n-au fost operate la Registrul Comerțului.

Atât Constantin Grigorescu Arghiropol (prin mama sa) cât și Leonora Istrate (prin Mircea Sergiu – primul ei soț) sunt urmașii/moștenitorii colonelului Scarlat Constantinov, cel care a deținut în trecut întreg acest deal. Colonelul și cei 7 copii ai săi au avut toate aceste terenuri.

Imperiul imobiliar de la Bârnova

Pe diferite ramuri, Costel Alexe și familia sa extinsă (frate, cumnată, cumnat, fostă soție, fin) au ajuns să dețină mare parte din proprietățile, acum fărămițate, ale colonelului Constantinov.
Lista proprietăților din Bârnova ale familiei extinse Alexe:
1) Florin Alexe (fratele): 2.741 mp arabil
2) Florin Alexe (fratele): 1,08 ha pădure
3) firma Gervic (50% Costel Alexe, administrator Alexandru Dura – cumnat): 5.000 mp pădure + 12.700 mp livadă în două loturi

Soții Alexe înainte de divorțul apărut brusc, odată cu deschiderea Dosarului Tabla de către DNA

4) Raluca Alexe (fostă soție): 5.000 mp pădure lângă 0,5 ha forestier Gervic
5) Raluca Alexe (fostă soție): 2.228 mp intravilan (lângă pădurea proprie) cu drept de superficie până în 2028 pentru Anima Green, unde se construiește o pensiune. Firma Anima Green îl are drept unic asociat pe Ionel Panainte (finul lui Alexe). Panainte este registrator la Oficiul de Cadastru
6) Cartier de 14 case (toate finalizate) ale lui Aurel Panainte, fratele lui Ionel Panainte

Pensiunea de la Bârnova stă neterminată, lucrările fiind realizate de firma unui oarecare Melinte, fix cel care beneficiase de schimbul de teren de la Eternitatea

Legăturile Alexe-Melinte-Panainte
În anii din urmă, 7IAȘI și REPORTER DE IAȘI au scris despre legăturile dintre Panainte-Alexe și firma care construia pensiunea Anima Green. Valoarea totală a investiției era de 759.000 lei, din care 506.000 bani UE. 

Licitația pentru edificarea pensiunii a fost câștigată de firma de construcții Medo Company care i-a aparținut lui Robert Melinte și familiei acestuia.

Același Melinte care, printr-o altă societate, a beneficiat de un controversat schimb de terenuri cu Primăria Iași. A dat o parcelă lângă Cimitirul Eternitate, suprafață supraevaluată, și a primit alta pe Cicoarei unde va face un ansamblu imobiliar.

Schimbul s-a materializat la a patra încercare, doar după ce mai mulți aleși PNL, apropiați de Alexe, au votat în Consiliul Local în favoarea acestei mutări.

În aceeași perioadă, co-asociatul lui Melinte în proiectul imobiliar din Cicoarei, un anume Gheorghe Dochițanu, a fost surprins la o cafenea în Palas, la aceeași masă cu Costel Alexe, finul său Ionel Panainte și-un alt cumătru de-al politicianului.

Foto-document din 2010: frații Alexe cu Ionel Panainte (primul din stânga). Erau foarte săraci. În 12 ani au cucerit Iașul cu politica

Cumătrul Panainte este trimis în judecată de DNA
Construirea pensiunii Panainte – Alexe din Bârnova, de la liziera pădurii, s-a blocat de câteva luni.
„Proiectul este stagnat deocamdată. Nu există finanțare și ne-am oprit”, a declarat Ionel Panainte. Acesta și soția sa, Anca Elena, au fost cununați de Costel și Raluca Alexe.
Același Ionel Panainte a fost trimis în judecată, la sfârșitul anului trecut, de procurorii DNA în Dosarul „Condurache-Plugaru”, alături de mai mulți șefi ai Poliției Locale.

Registrator la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Iași în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit”, s-a menționat în comunicatul DNA.

Panainte ar fi semnat pentru intabularea unui bloc pentru care nu fusese emisă nici măcar autorizația de construire.

Costel Alexe visează un domeniu extins pe tot dealul Bârnovei
Visul lui Costel Alexe, a spus o sursă apropiată afacerilor sale, este să unească pădurea din vârful dealului, hectarul forestier al fratelui Florin cu hectarul de jos, de la stradă (0,5 ha Gervic + 0,5 ha Raluca Alexe, fosta soție). „Între acestea sunt peste 2,2 hectare, acum la Ocolul Silvic Ciurea. Discuțiile erau pentru o grădină zoologică, o zonă populată cu animale, un spațiu de recreere care să vină în continuarea proiectelor imobiliare pe care le-au dezvoltat sau le vor face în vecinătate”, a declarat sursa respectivă.


Președintele CJ Iași nu răspunde la întrebări

Contactat telefonic de REPORTER DE IAȘI, Costel Alexe a refuzat discuția față în față și a solicitat întrebările în scris. „Subiectul nu are legătură cu Consiliul Județean. Trimiteți întrebările în scris și, dacă consider, voi răspunde”, a solicitat el.
Jurnalistul REPORTER DE IAȘI i-a explicat că subiectul are relevanță publică. Se referă la averea pe care Alexe, ca demnitar (ministru al Mediului și președinte al Consiliului Județean) a acumulat-o în anii exercitării funcțiilor, atât el personal cât și familia sa.
Iată întrebările ce i-au fost adresate:
1) Cum explicați faptul că în perioada 2016 – 2023, pe raza comunei Bârnova a fost eliberat un singur titlu de proprietate (nr. 420008 din 01.03.2021) cu categoria „forestier” pe numele lui Constantin Grigorescu Arghiropol, teren ce a ajuns în proprietatea fratelui dvs., Florin Alexe?
2) În ce condiții Adina-Gianina Dura, sora dv., a fost mandatara lui Constantin Grigorescu Arghiropol pentru perfectarea contractelor de vânzare – cumpărare (1,08 ha pădure și 2.741 mp arabil) cu Florin Alexe, fratele dvs.? Care sunt planurile fratelui dvs. în legătură cu aceste terenuri?

3) Ce sumă ați plătit pentru 50% părți sociale din SC Gervic Impex SRL?
4) Ce intenționați să faceți pe cele trei parcele (5.000 mp pădure, 7.700 mp livadă, 5.000 mp livadă) din Bârnova pe care firma Gervic le deține?
5) Cunoașteți motivele din cauza cărora s-au blocat lucrările de construire a unei pensiuni pe SC Anima Green (unic asociat Ionel Panainte, finul dvs.) pe o parcelă deținută de Raluca Alexe (fosta dvs. soție)?
Răspunsul, tot în scris, al lui Costel Alexe:
„Nu am cunoștință de aceste activități care, după cum bine ați precizat, nu au legătură cu mine. Nu am calitatea și nici informațiile necesare, așadar vă rog să vă adresați persoanelor vizate”.

Toate întrebările au legătură cu persoana publică Costel Alexe. Zilnic, presa din întreaga lume investighează modul în care persoanele cu funcții de conducere la stat și familiile acestora și-au clădit averile. Mai mult, întrebările 3 și 4 erau cu referire directă la calitatea lui Alexe de asociat în SRL-ul Gervic. Niciun răspuns.

Îmbogățirea uluitoare a unei familii extrem de sărace
Familia Alexe a ajuns să dețină un imperiu imobiliar construit din nimic. Totul s-a derulat cu repeziciune, odată cu ascensiunea politică a lui Costel Alexe.
- ferma de la Sculeni, 3,8 hectare de teren și 1.697 mp suprafață construită la sol (conac, grajd, saivan și fânar) a fost cumpărat în 2015 de Corporex, cu unic asociat Raluca Alexe. A fost transformată într-o zonă de agrement, cu animale, destinată relaxării familiilor cu copii. Valoarea totală de piață, incluzând și investițiile realizate, se cifrează la aproximativ 1 milion de euro.

Lucrările de modernizare de la Sculeni sunt parte a două dosare penale în care membrii ai familiei au fost trimiși în judecată de DNA. Astfel, într-una dintre spețe, Costel Alexe a fost acuzat de săvârșirea unor infracțiuni de luare de mită și instigare la delapidare. Tabla primită drept șpagă pe când era ministrul Mediului ar fi fost folosită tocmai la conacul de la Sculeni. Mai sunt inculpați frații săi, Florin și Mihai Alexe, dar și fosta soție, Raluca Alexe.
În al doilea dosar DNA,
Petru Avram, fostul director al ABA Prut, cumătru cu Costel Alexe, a fost trimis în judecată. Acuzațiile: abuz în serviciu și influențarea declarațiilor pentru că Avram ar fi obligat niște muncitori din subordine să efectueze lucrări la domeniul privat al familiei Alexe de la Sculeni.

La Aroneanu, familia Alexe a pus mâna pe cinci parcele de la Primărie. Și-au făcut toți case. Inclusiv una pentru mama lor

- Frații Florin și Mihai Alexe, sora acestora Adina Dura și mama Maria Alexe au case pe malul lacului Aroneanu. Inițial, parcelele fuseseră concesionate cu 1 euro pe metru pătrat/an de la primăria condusă de un apropiat al lui Costel Alexe. Ulterior, unii au și cumpărat terenurile. Deci, mama și trei frați de-ai lui Costel Alexe au case evaluate la sute de mii de euro. Președintele CJ, deși a concesionat la rându-i 500 mp, încă n-a construit nimic. Licitația prin care Alexe a luat 500 mp de la Primăria Aroneanu a fost o cacealma, „contracandidații” săi fiind alți doi liberali, Sorin Afloarei și Emanuel Ungureanu. Același Sorin Afloarei a fost, în 2017 și 2018, reprezentant al firmei Anima Green, a lui Ionel Panainte (finul lui Alexe) care construiește o pensiune în Bârnova pe un teren al Ralucăi Alexe. Același Afloarei a fost cununat de Costel Alexe, devenindu-i fin, iar din toamna anului 2020 președintele Alexe l-a pus pe finul Afloarei în funcția de vicepreședinte la Consiliul Județean Iași


- Alexandru Dura (cumnatul lui Costel Alexe) are în derulare un proiect imobiliar de anvergură: construiește zeci de vile de lux, individuale și duplexuri, în Miroslava. Roca Villas - un complex cu peste 70 de locuințe.
Dura a fost unul dintre cei care l-au împrumutat pe Alexe cu bani pentru campania electorală din 2020
-
Firma Moldavia Topo-Cad, a lui Florin Alexe, a derulat mai multe contracte, în ultimii ani, cu Primăria Aroneanu
Declarația de avere completată de Costel Alexe vara trecută:
- 500 mp concesionați în Aroneanu
- apartament 70 mp, dobândit în 2009

- apartament 71 mp, cumpărat în 2014
- un Opel din 2002
- împrumuturi acordate Ralucăi Alexe, fosta soție, în valoare de 185.000 lei
- datorii: 50.000 lei către fratele Florin Alexe, alți 50.000 lei către cumnatul Alexandru Dura, 100.000 euro și 140.000 lei la bănci

Article image
Au fost aduși oameni să lucreze la Sculeni tocmai de la Pașcani și Târgu Frumos, deși Direcția de Drumuri are districte mult mai aproape, la Iași și Bivolari Acoperirea oficială: cosmetizarea terasamentelor din zona Vămii Sculeni Surse autorizate spun că oameni și utilaje din DRDP au făcut îndreptarea și tasarea pământului de pe cele 4 ha ale Domeniului Privat al președintelui Consiliului Județean. La Pașcani și Tg. Frumo...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 28 Noiembrie 2022

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare