fbpx
 
Ovidiu Laicu, sancționat de București pentru concursul buclucaș de la Juridic. „Sindicatul mă hărțuiește”

Ovidiu Laicu, sancționat de București pentru concursul buclucaș de la Juridic. „Sindicatul mă hărțuiește”


Directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri, Ovidiu Laicu, a fost sancționat de Compania Națională cu 5% pentru promovarea pe post a unei tinere juriste, într-o perioadă în care concursurile erau suspendate. CNAIR a sancționat graba cu care Ovidiu Laicu a organizat concursul, deși exista o normă care interzicea promovarea pe posturi.

Directorul DRDP a contestat sancțiunea în instanță și consideră că este hărțuit de sindicatul din direcție. „Mă urmăresc, îmi pun piedici, eu nu mai pot să-mi defășor activitatea”, susține Laicu.

Justificarea: „Am deschis plicul”

DRDP Iași a organizat, în iulie 2022, un concurs de promovare pe post și a anulat un altul, ambele proceduri fiind pornite în aceeași zi. Directorul DRDP Ovidiu Laicu a favorizat un candidat, deschizând plicul care îi conținea numele în ziua în care directorul general al CNAIR dădea o decizie de anulare a concursurilor.
Procedura a fost pentru recrutarea șefulu Serviciului Juridic DRDP, iar candidatul unic Andreea Romilă Pasat a câștigat postul câteva zile mai târziu. Ea lucra în direcție de 6 ani și era la a doua delegare pe post de șef Serviciu Juridic.
Suspect a fost faptul că într-un al doilea concurs organizat de DRDP, cu procedurile pornite în aceeași zi cu cel promovat de Andreea Romilă, Ovidiu Laicu a respectat întocmai documentul de la CNAIR și a anulat tot. Diferența a constat în deschiderea plicului cu numele candidaților. Într-un caz s-a grăbit și a deschis pe 4 august, ziua în care directorul CNAIR a emis documentul 4/8688/4.08.2022 prin care îi anunța pe directorii de direcții regionale de drumuri că trebuie să anuleze concursurile pe posturile vacante aflate în desfășurare. Pe celălalt l-a amânat cu 24 de ore și procedura a fost anulată. Pentru concursurile la care numele candidatului era deja cunoscut exista o excepție – se mergea mai departe. Al doilea post era de șef Serviciu Control Financiar de Gestiune.

Jurista Andreea Romilă Pasat este o colaboratoare de încredere a directorului Laicu

Scandal cu sindicatul

Printr-un demers surprinzător, Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” a depus, pe 20 septembrie 2022, o cerere de anulare a concursului organizat de Ovidiu Laicu. Salariații au dat în judecată Compania Națională de Administrare a Infrastruturii Rutiere SA, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, precum și pe Andreea Romilă. Procesul a avut un singur termen, în februarie, următorul fiind programat pe 13 martie.
„Exista o decizie a Consiliului de Administrație al Companiei prin care aceste proceduri fuseseră stopate”, a declarat Florin Boznici, șeful sindicatului, pentru REPORTER DE IAȘI.

CNAIR l-a sancționat pe Laicu

Ovidiu Laicu s-a adresat și el instanței, solicitând anularea unei decizii de sancționare emise de către CNAIR. Directorul DRDP a fost considerat vinovat de către companie, care i-a tăiat 5% din salariu pentru 2 luni.
„A
fost dată în legătură cu organizarea concursului de promovare de la Serviciul Juridic, de anul trecut. Eu am explicat celor de la companie că toți colegii mei au făcut concursuri de promovare în aceeași perioadă, cu aceleași reguli. Eu am fost sancționat, ei nu. Deci înseamnă că nu am greșit. De aceea, am decis să fac contestație. Eu nu am fost sancționat niciodată în viață și acum s-a întâmplat asta pe nedrept, a declarat Ovidiu Laicu,
Directorul DRDP susține că este hărțuit de către sindicatul din direcție, după ce a demascat furturi făcute de membri ai acestuia. „Este o hărțuire din partea sindicatului. Mă urmăresc, îmi pun piedici, eu nu mai pot să-mi desfășor activitatea. Plângerea ce a condus la sancționarea mea a fost făcută tot de către acest sindicat la companie, mai au și acțiuni în instanță, a precizat Laicu.

Ovidiu Laicu a pornit două concursuri în aceeași zi. Pe unul l-a anulat, pe celălalt nu

A intrat în vizor și pentru Facebook

Directorul DRDP a șters o postare de Facebook din septembrie anul trecut, după ce a avut probleme la serviciu din cauza a ceea ce scrisese. Era un text despre lucrările de la centura Bârlad, însoțit de imagini. „Era o postare în care am adus la cunoștință procesul de realizare a lucrărilor la varianta Bârlad. M-a chemat doamna de la integritate, am scos postarea, dar plângerea tot de la sindicat a pornit, a mai explicat Laicu.
O altă plângere care îl vizează este legată de un spor de imobilizare de 15% din salariu. Acesta se referă la faptul că toți directorii de direcții de drumuri implicați în acțiuni de deszăpezire sunt recompensați cu 15% pentru că sunt la dispoziție 24 de ore din 24 în acea perioadă.

Article image
Culmea gentileței: Mugurel Laicu avea două concursuri programate la DRDP când a venit ordinul CNAIR de renunțare la promovări și angajări. Un concurs l-a anulat, cu celălalt a mers mai departe, pentru Andreea Romilă Pasat
Autor Iulian Mofteescu Anchete 23 August 2022

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: