fbpx
 
Cei doi Arsene de la Iași vor candida din nou cu aplomb în 2024. Nu-l mai căutați prin Interpol, e printre noi / EDITORIAL

Cei doi Arsene de la Iași vor candida din nou cu aplomb în 2024. Nu-l mai căutați prin Interpol, e printre noi / EDITORIAL


Costel Alexe postează pe FB ca preşedinte al PNL Iaşi deşi a fost suspendat din funcţie din cauza trimiterii sale în judecată.

E un gest înjositor pentru preşedintele decorativ, Alexandru Muraru, şi pune capăt discuţiei despre aşa-zisa delimitare a PNL de penali.

PSD a ales să-l ţină pe Arsene în funcţie deşi era trimis în judecată. Într-o ţară normală, Arsene nu ajungea să candideze la Consiliul Judeţean în 2020. Nu poţi vineri să dai lecţii unui judeţ întreg iar luni să fii fugar căutat prin Interpol. Vineri ţi se ploconeşte în faţă un partid întreg şi te servesc smeriţi directori de instituţii, iar luni eşti un condamnat care îşi schimbă fizionomia şi se ascunde într-un refugiu secret.

E o subminare a ideii de stat consolidat, care merită luat în serios. E rău pentru oameni, e iresponsabil pentru un partid care face politici publice, nu bâlci. Judeţul Neamţ a pierdut un ciclu întreg, Arsene nu s-a mai ocupat în acest mandat decât de problema sa, de punerea sa la adăpost şi de ascunderea agoniselii, un plan de viaţă în clandestinitate.

Mai mult, Neamţul a rămas fără preşedinte judeţean la mijloc de mandat. De ce să creezi asemenea prejudicii la sute de mii de oameni şi zeci de localităţi? De ce să blochezi investiţii şi proiecte pentru a conserva averile şi privilegiile unor politicieni care sacrifică viaţa tuturor pentru interesul lor personal?

Acelaşi lucru îl face PNL cu Alexe şi Chirica. Nu îi exclud din partid şi nu cer public retragerea lor din funcţii şi din viaţa publică. PNL cochetează serios cu susţinerea lor şi la alegerile din 2024. E o iresponsabilitate crasă din partea unui partid să propună comunităţilor candidaţi care pot fi condamnaţi la scurt timp după alegeri. Să vii şi să spui: „Vă rugăm să-i votaţi, nu ştim dacă nu vor fi condamnaţi în 2025-2026 şi vă vor lăsa baltă cu toate problemele oraşului şi ale judeţului, dar pe noi ne interesează strict rezultatul electoral din 2024, nu ne pasă de dezvoltarea reală pe termen lung".

Ce partid serios este acesta care va propune în 2024 candidaţi trimişi deja în judecată şi al căror viitor nu este sigur? Cum poţi să spui ieşenilor să voteze pe cineva doar pentru un mandat scurt de 1-2 ani, în care nu va face nimic? Cât de inconştienţi ar fi ieşenii să voteze candidaţi penali care îşi pot pierde oricând mandatul? De ce să iroseşti un ciclu bugetar atât de important şi un vot atât de preţios, dat o singură dată la 4 ani? De ce PNL şi PSD îşi mai permit să supună electoratul unei loterii imorale: funcţionează prezumţia de nevinovăţie dar noi nu vă garantăm că îşi vor termina mandatele; să ştiţi că e posibil să dispară? Păi ce, suntem la 6 din 49? Jucăm soarta judeţelor la ruletă?

Ce le trebuie celor de la PNL şi PSD să înţeleagă că Alexe, Chirica sau alţii cu dosare penale sunt nişte simpli demagogi fără consistenţă şi că nimic nu-i face de neînlocuit? Sunt politicieni celebri care au dispărut la un moment dat şi nu s-a prăbuşit România. În politică toţi pot fi înlocuiţi, există nenumărate variante pentru orice funcţie.

Eu nu pricep cum poate cineva în 2024 să pună votul pe un candidat care în 2025 sau 2026 ar putea fi condamnat definitiv. Cum se poate gândi cineva în România anului 2023 să vină cu asemenea candidaţi care au valiza la uşă şi stau cu un picior în Primărie iar cu celălalt în sala de judecată.

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30