fbpx
 
Twitter Twitter

Momentul în care o navă rusească de recunoaștere pare să fie lovită de o navă de suprafaţă fără pilot (VIDEO)


Nava rusească de recunoaştere ”Ivan Khurs” pare să fi fost lovită de o navă de suprafaţă fără pilot în Marea Neagră, arată un nou material video.

Imaginile par să contrazică afirmaţiile Moscovei, care a susţinut că a reuşit să dejoace atacul ucrainean, scrie CNN.

Imaginile făcute publice de Ministerul ucrainean al Apărării par să arate momentele chiar dinainte de impactul între nava fără pilot şi cea rusească de recunoaştere ”Ivan Khurs”.

Imaginile sunt filmate cu o cameră amplasată pe nava de suprafaţă. Acestea înfăţişează nava în timp ce se apropie de o navă mai mare, la viteză ridicată.

Analiza CNN a stabilit că nava este, cel mai probabil, ”Ivan Khurs”. În imagini se vede şi capătul navei de suprafaţă fără pilot, care este similat cu cel al navelor fără pilot din imaginile postate joi de Ministerul rus al Apărării.

Filmarea se întrerupe când nava fără pilot ajunge la câţiva metri de cealaltă navă.

„Când nava rusească de recunoaştere «Ivan Khurs» a întâlnit o dronă ucraineană”, a afirmat, pe Twitter, Ministerul ucrainean al Apărării. ”Într-adevăr, o potrivire perfectă”, a adăugat acesta.

Miercuri, Ministerul rus al Apărării a recunoscut atacul asupra ”Ivan Khurs”, dar a afirmat că toate navele de suprafaţă au eşuat în a lovi nava.

„Astăzi la 5.30 a.m., forţele armate ale Ucrainei au desfăşurat o încercare nereuşită de a ataca nava «Ivan Khurs» din flota Mării Negre cu vedete fără pilot”, a declarat un purtător de cuvând al Ministerului rus al Apărării, generalul maior Igor Konashenkov. „Toate ambarcaţiunile inamice au fost distruse de focul armelor standard ale navei ruseşti, la 140 de kilometri nord-est de Bosfor”, a arătat el.

Ministerul rus al Apărării a făcut publice filmări în care pare că o navă de suprafaţă explodează după ce se trage asupra ei.

„Nava «Ivan Khurs» din flota Mării Negre continuă să îşi îndeplinească misiunile”, a adăugat Konashenkov.

Nu este clar ce s-a întâmplat după ce nava fără pilot a lovit ”Ivan Khurs” şi cât de avariată ar fi nava de recunoaştere după atac.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: