fbpx
 
Aeroportul din Daghestan, luat cu asalt după ce s-a anunțat venirea unui avion din Israel (VIDEO)

Aeroportul din Daghestan, luat cu asalt după ce s-a anunțat venirea unui avion din Israel (VIDEO)


Zeci de oameni au luat cu asalt duminică seară pistele de aterizare şi terminalul aeroportului din Mahacikala, capitala republicii ruse majoritar musulmane a Daghestanului, după ce s-a anunţat că un avion care vine din Israel urmează să aterizeze, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit media Izvestia şi RT, aceştia au apărut pe acoperişul aeroportul şi pe piste. Înregistrări video postate pe Telegram arată zeci de bărbaţi doborând bariere, încercând să controleze maşinile care ies din aeroport sau forţând porţile din terminal. Într-una dintre înregistrări poate fi văzut un bărbat pe una dintre aripile unui avion al companiei ruse Red Wings.

Potrivit site-ului specializat Flightradar, un zbor de la Tel Aviv al acestei companii a aterizat la ora 19.00 locală (16.00 GMT) la Mahacikala. Potrivit Sota, media independentă, este vorba despre un zbor de tranzit care urma să decoleze către Moscova la ora locală 21.00.

Nu se ştie pentru moment dacă avionul este în continuare pe pistă şi care este situaţia pasagerilor, notează AFP.
Înainte de a pătrunde în terminal, mai mulţi manifestanţi au încercat şi să verifice paşapoartele persoanele care ieşeau din aeroport în încercarea de a-i găsi pe cetăţenii israelieni.

Unul dintre ei ţinea o pancartă pe care se putea citi "Ucigaşii de copii nu-şi au locul în Daghestan", în timp ce alţii strigau "Allah Akbar".

„Ceea ce se întâmplă în prezent la Mahacikala este rău. Foarte foarte rău", a comentat la rândul său pe X şefa canalului pro-Kremlin RT, Margarita Simonian.
Agenţia aviaţiei ruse a anunţat ulterior că aeroportul din Mahacikala a fost închis temporar duminică după intruziunea unei mulţimi ostile Israelului şi forţe de ordine au fost deplasate la faţa locului.
„În urma intruziunii unor necunoscuţi în zona de trafic a aeroportului din Mahacikala, s-a decis să închidem temporar aeroportul pentru sosiri şi plecări", a precizat Rossaviaţia.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29