fbpx
 
Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost arestat în Franța

Gregorian Bivolaru, fondatorul MISA, a fost arestat în Franța


Gregorian Bivolaru a fost arestat în Franța, alături de alte 40 persoane suspectate că ar avea legături cu un cult internațional de yoga. 

Grigorian Bivolaru este suspectat, alături de alte 40 de persoane arestate, de abuzuri comise sub pretextul unor lecții de yoga.

O anchetă judiciară a fost deschisă de Parchetul din Paris în iulie 2023 pentru abuz, răpire, viol și trafic de ființe umane.

Marți, 41 de persoane au fost arestate în toată Franța, fiind suspectate de legături cu un cult internațional de yoga.

În Alpes-Maritimes, unde grupul de yoga vizat de ancheta poliției are o filială, 12 persoane au fost arestate, potrivit ziarului Libération.

Asociația Yoga Intégral, o școală de yoga aparținând acestei mișcări, are sediul la Nisa.

În toată Franța, 175 de polițiști au fost mobilizați pentru o operațiune coordonată de OCRVP - Oficiul central pentru reprimarea violenței împotriva persoanelor.

În total, 41 de persoane au fost arestate, fiind suspectate de legături cu o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul unor cursuri de yoga, conform France 3.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 71 de ani, a fost arestat la Ivry-sur-Seine (Val-de-Marne).

El este fondatorul MISA, (Mișcarea pentru integrare spirituală spre absolut), care a devenit ulterior federația Atman yoga, prezentă în aproximativ treizeci de țări.

Potrivit unei surse judiciare citate de AFP, mișcarea MISA, cunoscută acum sub numele de Atman, preda tantra yoga cu scopul de a „condiționa victimele să accepte relații sexuale prin tehnici de manipulare mentală menite să elimine orice noțiune de consimțământ”.

Gregorian Bivolaru a fost condamnat în 2013 la șase ani de închisoare pentru relații sexuale cu un minor.

În septembrie 2017, fondatorul MISA a fost eliberat condiționat și a părăsit Penitenciarul Bistrița. Din acel moment Bivolaru nu a mai fost văzut în spațiul public.

Înainte să fie extrădat în România, Bivolaru a avut statutul de azilant politic în Suedia. El a stat și în Franța, unde a fost arestat și adus în țară, unde și-a executat parțial pedeapsa.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: