fbpx
 
BBC BBC

Împuşcare fatală pe platoul de filmare. Alec Baldwin a cerut ca procesul lui să înceapă cât mai curând posibil


Actorul american Alec Baldwin, acuzat de omor prin imprudenţă pentru o împuşcătură mortală comisă pe platoul de filmare al lungmetrajului "Rust" în 2021, a cerut miercuri ca procesul său în faţa unui tribunal din New Mexico să aibă loc cât mai curând posibil, potrivit unor documente judiciare, informează AFP.

Pe 21 octombrie 2021, filmările de la lungmetrajul western "Rust", organizate în statul american New Mexico, s-au transformat într-o dramă atunci când Alec Baldwin a manevrat o armă de foc - care ar fi trebuit să conţină doar gloanţe oarbe -, însă un glonţ real a ucis-o pe directoarea de imagine Halyna Hutchins şi l-a rănit pe regizorul peliculei, Joel Souza.
Acest fapt divers a şocat Hollywoodul şi a provocat apeluri privind interzicerea armelor de foc pe platourile de filmare.
Alec Baldwin, în vârstă de 68 de ani şi care riscă 18 luni de închisoare dacă va fi condamnat, şi-a susţinut de la început nevinovăţia. El a declarat întotdeauna că i-au fost date asigurări că arma lui era inofensivă şi a negat, de asemenea, că ar fi apăsat pe trăgaci.
O imprimă inculpare a starului american pentru omor prin imprudenţă a dus mai întâi la o retragere a acuzaţiilor în aprilie 2023, înainte ca o nouă punere sub acuzare să fie anunţată vineri de procurorul care se ocupă de acest caz.
Tribunalul i-a cerut lui Alec Baldwin să se prezente în format online sau în persoană pentru a răspunde acuzaţiilor înainte de data de 1 februarie, potrivit unor documente judiciare care au putut fi consultate de AFP.
Avocaţii apărării au reacţionat miercuri printr-o moţiune prin care actorul a cerut un proces cât mai curând posibil şi conform cu legea.
Avocaţii actorului, Luke Nikas şi Alex Spiro, au precizat că cererea a fost depusă "pentru a atenua calomniile şi suspiciunile publice şi pentru a evita pericolele legate de dovedirea nevinovăţiei sale, care apar adeseori din cauza întârzierilor mari ale urmăririi penale".
Armurierul filmului "Rust", Hannah Gutierrez-Reed, a fost şi ea acuzată de omor prin imprudenţă în acest dosar, iar procesul ei urmează să înceapă pe 21 februarie.
În timpul anchetei iniţiale, poliţiştii americani au ajuns la concluzia că ea a fost persoana care a plasat muniţie reală în arma utilizată de Alec Baldwin, în locul unor gloanţe oarbe.
Ancheta nu a stabilit niciodată cum ar fi putut ajunge muniţia reală pe platoul de filmare, unde sunt permise doar gloanţe oarbe. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31