fbpx
 
Mihai Chirica, bătăușul de femei. „M-a lovit de pereți până mi-a crăpat capul”. Primar: „Vacă proastă ce ești!” / ÎNREGISTRĂRI AUDIO

Mihai Chirica, bătăușul de femei. „M-a lovit de pereți până mi-a crăpat capul”. Primar: „Vacă proastă ce ești!” / ÎNREGISTRĂRI AUDIO


 • Sunt înregistrări din 2014 și 2024, dar și o interceptare DNA din 2015
 • A doua soție a lui Mihai Chirica povestește cum a ajuns leșinată la Neuro, fiind dată de primar cu capul de pereți
 • A fost găsită de fiica ei într-o baltă de sânge, care și-a chemat bunica prin telefon
 • „Între 2010 și 2012, Mihai Chirica mă lovea la 2-3 zile. Venea aproape în fiecare noapte beat acasă”, povestește Ana Maria Fodoreanu
 • Aceasta și-a luat certificat medico-legal după bătaia cruntă care a dus la internarea ei la Neuro
 • „Într-o dimineață la ora 6 a venit de la club și a spart toate geamurile din casă. Plecam noaptea cu fetele din casă”, mai spune femeia
 • Într-o interceptare DNA din 2015, Mihai Chirica o agresează cu un limbaj violent pe fosta soție: „Dobitoaco, vacă proastă ce ești!”
 • Într-o emisiune la Kanal D, Denise Rifai l-a întrebat frontal pe Mihai Chirica: „Ați lovit vreodată o femeie?”, amintindu-i de episodul de la Neuro
 • Primarul a răspuns senin: „Nu. Nu sunt violent”
 • Mihai Chirica mângâie copiii pe creștet în băi de mulțime, onorează familia, dă flori pensionarelor. Personalitatea sa trebuie cunoscută de marele public: are două dosare penale și candidează pentru a treia oară la funcția de primar
 
 
Primarul Mihai Chirica este acuzat frontal, de una dintre fostele sale soții, de violență fizică. „M-a bătut, m-a dat cu capul de pereți până mi-a crăpat capul. Am și acuma semn, că-s cusută la cap”, este mărturisirea absolut șocantă a Anei Maria Fodoreanu, cea de-a doua soție a lui Chirica.

Despre agresiunile la care ar fi fost supusă de Chirica, femeia a făcut relatări și în 2014 și anul acesta, în 2024. Într-o înregistrare făcută de DNA în 2015, Chirica a jignit-o în mod repetat, adresându-i invectivele: „proasta dracului”, „vaco”, „proasto”, ești nebună?”, „dracu’ să te ia”.

Subiectul violenței asupra Anei Maria Fodoreanu a făcut și obiectul unor întrebări pe care Denise Rifai de la Kanal D i le-a adresat lui Chirica în cadrul unei ediții a emisiunii acesteia, difuzată în 2022. Primarul a negat atunci bătăile.

Mihai Chirica adună capital electoral ca un susținător al căsătoriei și familiilor longevive. Acuzațiile împotriva sa sunt însă extrem de grave: și-a lovit sistematic propria soție

Mihai Chirica a spus la Denise Rifai în emisiune că nu și-a bătut soția, dar destul de neconvingător

„M-a bătut, m-a dat cu capul de pereți”
Cuvintele Anei Maria Fodoreanu, întocmai cum a povestit, într-o înregistrare audio din 2014: „Și-atunci când i-am zis «ești băut», a înnebunit. Fetele dormeau în cameră, m-am trezit la spital după două săptămâni. Nu știam unde sunt și ce s-a întâmplat. Și mi-a povestit mama că s-a trezit Thea (fiica cea mare – n.r.), seara, noaptea, să meargă la toaletă, eu eram pe hol căzută și-mi curgea sânge.

A sunat-o pe mama de pe telefonul ei și a spus: «bunica, vino, că-ți deschid ușa, tati nu e și mama este, nu știu ce este, dar e plină de sânge, jos». Mama stând la Viorel atunci și fiind în cartier lucrând la el, a luat-o Viorel Cozma cu mașina, s-a speriat că i s-a făcut rău și a venit acasă cu Viorel, a intrat în casă, bineînțeles au chemat Salvarea și m-am trezit după două săptămâni la spital, la Neurochirurgie. (...)

M-a bătut, m-a dat cu capul de pereți până mi-a crăpat capul. Am și acuma semn, că-s cusută la cap”.

Apărătorul familiei în public, violent în particular
Relatările cu agresiunile fizice la care Chirica a supus-o pe fosta soție sunt de notorietate în lumea politico-administrativă a Iașului. Însă, este pentru prima dată când precizările Anei Maria Fodoreanu, cu vocea și cuvintele ei, devin publice. Episodul rememorat de Fodoreanu nu a fost unul singular, aceasta a spus că au fost mai multe momente de violență fizică pe parcursul mariajului său cu Chirica.
De când a preluat mandatul de primar al Iașului, în 2015, Mihai Chirica s-a erijat într-un reper de moralitate. A sărbătorit, în fiecare an, Ziua familiei, a premiat financiar, tot anual, cuplurile care au sărbătorit câte 50 de ani de căsnicie. Momentele au fost marcate pe pagina sa și a Primăriei de Facebook, cu mesaje lacrimogene. Ca de exemplu: „Există pe lume un loc minunat în care ne regăsim mereu liniștea sufletească, unde ne reîncărcăm bateriile, după o zi agitată, stresantă, epuizantă. Acest loc este familia!”, a spus, ipocrit, Chirica în 2023, când el personal se afla deja la a treia căsătorie și suporta acuzații de violență fizică.

Ana Maria Fodoreanu și Mihai Chirica au fost căsătoriți 7 ani, dar au avut o relație de aproape 10 ani. Fosta soție spune că publicului nu-i pasă de violența din familie și de faptele primarului: „Oamenii sunt indiferenți la asemenea suferințe”

România are mari problema cu violența domestică
Acuzațiile la adresa lui Mihai Chirica sunt dintre cele mai grave. Violența domestică este un fenomen de amploare în România, îngrijorător, care a atras atenția, inclusiv, Departamentului de Stat al SUA. „Violul şi violenţa domestică sunt probleme grave în România, spune ministerul de externe american. Deși avem legi care le pedepsesc, în unele cazuri, Guvernul nu a aplicat în mod eficient legislaţia astfel încât să sancţioneze aceste infracţiuni, scrie în raportul Departamentului de Stat”, a consemnat recent Digi 24.
Din postura de primar al Iașului, funcția de demnitate publică cea mai înaltă la nivel local, Mihai Chirica trebuie să fie un exemplu moral de urmat, ireproșabil în conduită.

Aceste dezvăluiri arată adevărata personalitate a liberalului care candidează pentru al treilea mandat în fruntea Iașului. Un personaj cu două dosare penale, judecat pentru săvârșirea de fapte de corupție, acuzat de fosta soție de violență domestică pe fondul consumului excesiv de alcool.

Scandaluri de violență la politicieni din toată lumea
Actele de violență ale persoanelor publice, cap de afiș în presa internațională:

 • Digi 24 (28 martie 2024): Scandalul politic de corupție care a cuprins Ungaria de mai multe luni a degenerat în acuzații de violență domestică și hărțuire. Protagoniștii sunt fosta ministră a justiției, Judit Varga, și fostul soț al acesteia, Peter Magyar, un fost aliat al lui Orban care a devenit cel mai mare rival politic al său, după scandalul de la sfârșitul anului trecut. Varga l-a acuzat pe Magyar că a agresat-o fizic, că i-a furat lucrurile, că „umbla cu cuțitul prin casă” și că a amenințat-o. Digi a citat presa ungară
 • 2022: Fostul guvernator al Missouri și candidat la Senatul SUA, Eric Greitens, a fost acuzat de fosta lui soție de violență fizică împotriva ei și a copiilor lor. Cazul a fost intens mediatizat în SUA.
 • 2022, NBC News: „În timp ce competiția pentru Senatul SUA dintre senatorul Raphael Warnock și legenda fotbalului Herschel Walker ajunge la final, o fostă iubită a lui Walker împărtășește detalii despre ceea ce spune că este comportamentul lui abuziv față de ea. Cheryl Parsa, în vârstă de 61 de ani, a declarat pentru NBC News că a avut o relație de cinci ani cu Walker în anii 2000. În timpul unei cearte din 2005, a spus ea, Walker i-a apăsat capul de un perete, a apucat-o de gât și a întins pumnul pentru a lovi, a ratat și a lovit acel perete”.
 • Acum 10 ani, Dominique Strauss-Kahn, directorul Fondului Monetar Internațional (FMI) a intrat în vizorul justiției. El a demisionat de la conducerea FMI după ce a fost acuzat de viol în SUA. Ulterior, justiţia americană a renunţat la inculpare din lipsă de probe, dar femeia care l-a acuzat de viol s-a constituit parte civilă într-un proces şi a primit bani de la fostul şef al FMI pentru a renunţa la acţiunea din justiţie, potrivit Digi 24. Ulterior, Dominique Strauss-Kahn a intrat în vizorul justiției din Franța, pentru acuzații de proxenetism. În urma procesului, a fost achitat.

  Acestea sunt doar câteva exemple, pe internet sunt numeroase cazuri de politicieni acuzați de acte de violență domestică. Acuzații care, în țările civilizate, au condus la ieșirea din viața publică a politicienilor respectivi.

 


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30