fbpx
 
Policlinica Providența, printre acuzați Policlinica Providența, printre acuzați

Caz rarisim: ginecolog acuzat că n-a văzut malformațiile unui nou-născut în timpul sarcinii. Copilul a murit, daune cerute: 200.000 de euro


O familie susține că o doctoriță le-a spus că vor avea o fetiță sănătoasă, dar pruncul a avut malformaţii grave și a murit la o lună după naștere. Părinții vor daune de 200.000 de euro

Doi soți acuză la Tribunalul Iași o gravă neglijență din partea unui cadru medical, a două unități medicale și a unei firme de medicamente. În loc să se bucure de un copil sănătos, așa cum li se spunea că va fi după controalele din timpul sarcinii, A.G.V. și M.L.V. au trăit un coșmar: femeia a născut o fetiță care avea grave malformații osoase și a murit la o lună și trei zile de la naștere. La instanță, părinții solicită completului de judecată să oblige cei patru pârâți la plata unor daune morale de 200.000 de euro.

„Evoluţia este una perfect normală”

În acțiunea depusă, inițial, la Judecătorie și declinată, apoi, la Tribunal, soții A.G.V. și M.L.V au povestit că, după ce a rămas însărcinată, femeia a fost pacienta doctoriței Minodora Diaconu de la Policlinica Providența care aparține de Arhiepiscopia Iașilor-Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Conform unei informații disponibile pe site-ul Providența, Diaconu este medic primar Obstetrică – Ginecologie cu competenţe în ultrasonografie obstetricală şi ginecologică și colposcopie (confirmarea diagnosticului de infecție HPV). Ea apare și pe lista medicilor de la Secția Clinică Obstetrică – Ginecologie III de la spitalul de profil Cuza Vodă din Iași.

Doctor Minodora Diaconu

Soții V. au relatat că Diaconu a îndeplinit „acte medicale de urmărire şi monitorizare a sarcinii. Pe tot parcursul sarcinii pârâta (Diaconu n.r.) a asigurat-o pe reclamantă (A.G.V. n.r.) că evoluţia este una perfect normală, iar fătul se dezvolta corespunzător”, se scrie în acțiunea de chemare în judecată depusă în octombrie 2023.

„Nu a manifestat diligenţa necesară”

La data de 7 iulie 2023, A.G.V. a născut de urgenţă, prin operaţie cezariană, la Spitalul Cuza Vodă. Femeia susține că, a doua zi, „când s-a deplasat pe secţia de neonatologie pentru a vedea copilul (o fetiță n.r.) a observat că acesta prezenta numeroase malformaţii osoase grave ale membrelor şi întregului corp.” După circa o lună, pe 10 august 2023, fetița a decedat.

„Apreciază reclamanţii că pârâta Diaconu Minodora nu a manifestat diligenţa necesară exercitării profesiei în contextul în care tehnica medicală actuală permite vizualizarea fătului în detaliu”, au afirmat părinții la proces. Reclamanții au solicitat administrarea probelor cu înscrisuri, interogatoriul pârâtei Minodora Diaconu şi expertiză medico – legală. Procesul nu are stabilit, încă, un prim termen de judecată.

Sediul Tribunalului Iași

În acțiune, soții V. cer daune morale de 200.000 de euro de la doctorița Minodora Diaconu, de la Policlinica Providența, Spitalul Cuza Vodă și de la o firmă de medicamente numită Sofimed Iași SRL.

În timpul derulării procedurilor inițiale de judecată, toți pârâții au cerut, pe fondul cauzei, respingerea cererii, ca neîntemeiată. În plus, Diaconu a susținut că nu sunt întrunite condiţiile angajării răspunderii sale delictuale.

Păreri pro: „Recomand cu mult drag”

În cadrul mai multor discuții virtuale dintre foste și potențiale paciente ale medicului Diaconu părerile despre activitatea ei sunt împărțite. O parte dintre fostele paciente au scris că „Este un medic bun. Nu vă faceți griji”/”O recomand și eu. Un doctor foarte bun. Mi-a urmărit prima sarcină și m-a asistat și la naștere, acum la a doua sarcină tot la ea am apelat”/„Un medic bun, profesionist! Dar nu va așteptați să discutați cu dumneaei ultimile știri. Depinde ce căutați!”/„Am nascut 2 copii cu doamna doctor. Recomand!”/„Și eu o recomand. Am născut 3 copilasi cu doamna doctor. Este un pic cam rece, dar este o profesionista.”/„Recomand cu mult drag”

Păreri contra: „Doamne! Am avut cea mai oribilă experiență”

O altă parte, însă, au fost critice: „Doamne! Am avut cea mai oribila experienta cu ea în spital. O șpăgară si o zeflemistă! Nu o recomand.”/„Nu o recomand. Are un comportament care lasă mult de dorit. Am citit prin diverse comentarii că în schimb, este măcar un bun profesionist. Din experiența mea personală cu dânsa, nu o pot recomanda nici măcar pentru atât.”/„Dacă mergeți la dânsa, este foarte posibil că va încerca să vă ironizeze și să vă desconsidere.”/„Este profesionistă, extrem de rece, mie mi-a răspuns la nelămuriri, scurt, la obiect, în consultații. Dacă este vorba de sarcină, nu o recomand deoarece eu, deși sunt rece și dură la rândul meu, pe sarcină am simțit nevoia de un medic mai cald.”/„Nu recomand. Am fost morfologia la ea, foarte rece,nu explica nimic tot controlul, da foile si iti zice gata.”

Article image
E cel mai sărac spital din Iași, dar opulența medicilor e contrastantă: vin la serviciu cu mașini de la 70.000 de euro în sus Spitalul merge pe deficit, iar saloanele sunt pe jumătate goale Mucegaiul este omniprezent în clădirile care au 180 de ani și nu mai pot fi reabilitate, fiind retrocedate Directorul medical tocmai și-a achizitionat un X5 și o Seria 3 de la BMW, mașini care împreună fac 200.000 de euro Doctorița A...
Autor Iulian Mofteescu Anchete 14 Decembrie 2023


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31