fbpx
 
Gică Contra. Călin Popescu Tăriceanu: „Parlamentul să nu mai voteze cererile DNA în această legislatură”

Gică Contra. Călin Popescu Tăriceanu: „Parlamentul să nu mai voteze cererile DNA în această legislatură”


Într-un articol publicat pe contul său de Facebook, Călin Popescu Tăriceanu face un apel către membrii Parlamentului României. Copreşedintele ALDE se adresează tuturor parlamentarilor, nu doar membrilor formaţiunii sale, şi le cere să nu mai ia în discuţie şi să nu mai exprime niciun vot asupra solicitărilor DNA. Argumentul său este că parchetul anticorupţie a devenit „un instrument pentru anihilarea adversarilor politici”. Şeful Senatul susţine că cererile DNA pot aştepta formarea viitorului Parlament.

 

Călin Popescu Tăriceanu, copreşedinte ALDE, preşedintele Senatului: „Scopul nu a fost acela de a face valuri ci acela de a atrage atenţia, la modul cel mai serios, că Parlamentul, din păcate, de bună vreme, este o ţintă de discreditare. Parlamentul, până la urmă, rămâne totuşi singura instituţie realmente democratică a statului. Nu numai în România, peste tot în democraţiile parlamentare. Acest demers de discreditare permanentă poate să fie făcut în diferite feluri, am văzut în perioada preşedintelui Băsescu. Acum, mai recent, DNA şi-a fixat ca ţintă, fără ca cineva să-i fi alocat această sarcină, anchetarea în exclusivitate, aş spune, a membrilor Parlamentului. Înainte de alegerile locale am văzut că DNA a făcut el selecţia, înainte de a o face alegătorii. Acelaşi lucru încearcă să facă şi acum. (...)Eu trag un semnal de alarmă că suntem într-o fază de derapaje grave. Suntem într-o fază în care, se pare, o instituţie intervine în jocul democratic, alterează jocul democratic şi opţiunea cetăţenilor. Şi în faţa acestei situaţii noi trebuie, într-un fel, să reacţionăm şi să atragem atenţia că nu suntem dispuşi să intrăm în acest joc. (...)

 

Eu cred că e un semnal pe care parlamentul trebuie să-l dea. Parlamentul nu poate să devină un fel de jucărie pe masa doamnei Kovesi. Eu îndemn toţi românii să deschidă ochii bine şi să vedem ca spectacolul pe care l-am avut la locale să nu se mai repete acum. Eu vreau să decidă ei, liber, pe mâinile cui încredinţează responsabilitatea conducerii României. Nu e treaba DNA acest lucru. Ca să fie clar înţeles, în nicio ţară democratică. În Rusia lui Putin, sigur că da. Procuratura poate să fie folosită ca instrument de eliminare a adversarilor politici. Nu se poate treaba asta în România. Şi lucrul acesta se cuplează cu o serie de alte atitudini şi declaraţii care îl vizează inclusiv pe preşedintele României. Nu e posibil ca preşedintele României să devină un actor politic activ. A stat doi ani de zile mut. Acum a început să vorbească. El nu poate să spună: nu vreau să pun premierul care rezultă din alegeri, am să pun eu premier pe nu ştiu cine.”

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: