Un deputat PSD vrea o armată doar pentru parlamentari. Se va numi Garda Naţională a României și va acționea pentru „respingerea agresiunilor extreme”

Un deputat PSD vrea o armată doar pentru parlamentari. Se va numi Garda Naţională a României și va acționea pentru „respingerea agresiunilor extreme”


Un deputat PSD propune înfiinţarea unei armate în subordinea Parlamentului. Structura ar urma să poarte numele de Garda Naţională a României şi să dispună de forţe terestre, de artilerie şi aeriene. Garda ar trebui să se implice în „acțiuni de luptă pentru respingerea unei agresiuni extreme”, situaţii de urgenţă şi dezastre.

 

Proiectul de lege, al cărui unic iniţiator este Eugen Nicolicea, a fost depus la Parlament pe 31 octombrie. Conform acestuia, Garda Naţională ar urma să colaboreze cu Ministerul Apărării Naţionale „pe linie operațională, prin două birouri constituite la Statul Major al Forțelor Terestre și Statul Major al Forțelor Aeriene”. Noua structură militară va fi condusă de un Inspectorat general al cărui şef va fi numit de Biroul Permanent al Senatului. Fondurile pentru funcţionare vor fi asigurate de Guvern.

 

Potrivit proiectului, Inspectoratul Gărzii Naţionale „întocmește planurile de instruire și intervenție în situații de urgență şi conduce nemijlocit activitățile de intervenție la dezastre”. Alte atribuţii ale structurii vor fi „stabilite de Comisiile de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională”.

 

Garda Naţională ar urma să funcţioneze cu 35% angajaţi permanenţi şi 65% voluntari cu vârste între 18 şi 65 de ani, absolvenţi de liceu şi ai unui curs de pregătire special organizat. Voluntarii ar urma să beneficieze de scutiri de taxe şi impozite locale, plata asigurării locuinţelor, indemnizaţie, hrană şi transport pe durata stagiului de convocare. În plus, le va fi permis accesul „în colegiile și universitățile instituțiilor cu atribuții în domeniul securității și apărării naționale”.

 

(Sursa: digi24.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Go to top