Liviu Dragnea a prezentat planul PSD pentru Sănătate: opt spitale regionale, centre de excelență și de cercetare (VIDEO)

Liviu Dragnea a prezentat planul PSD pentru Sănătate: opt spitale regionale, centre de excelență și de cercetare (VIDEO)

PSD și-a prezentat programul pentru sănătate, Liviu Dragnea anunțând că social-democrații doresc să construiască opt spitale regionale dacă vor ajunge la guvernare.

 

„Despre dezvoltarea infrastructurii medicale. Am avut discuții cu mai mulți medici, cu personalități importante din medicina românească. Despre aceste proiect am discutat cu domnul academician Ionel Sinescu. A fost una din ideile dumnealui pe care noi am extins-o. 

 

Discutăm de spitalul republican Carol Davila care este un complex medical, care va conține un spital clinic și universitar, centre de excelență și de cercetare, va incude Universitatea de Medicină și Farmacie, va avea creșă, grădiniță, școală pentru personalul medical care va sta în aceste locuințe de tip rezidențial. De asemenea, sunt căminele pentru studenții de la UMF.

 

Vorbim de investiții în infrastructura de sănătate de aproximativ cinci miliarde de euro. Discutăm de 3,5 miliarde de euro prin fondul suveran de dezvoltare și investiții, de 300 de milioane de euro fonduri europene prevăzute deja în programul operațional regional și de 800 de milioane de euro de la bugetul de stat, în următorii patru ani.

 

Acest complex medical în care discutăm de peste 2.500 de paturi, dotarea va fi făcută cu cele mai noi echipamente medicale care vor exista la data la care va fi dat în folosință. Suprafața va fi de 60-80 de hectare. Finanațarea va fi făcuta prin decontarea a 750 de euro pe zi pe pat utilizat.

 

Am luat modelul de la AKH, spitalul va fi mai mare decât AKH din Viena. Avem capacitate financiară, avem resurse umane, avem expertiză în România să facem un asemenea centru.

 

Tratamentul va fi nediscriminatoriu, orice român, dacă este asigurat, indiferent de venituri va avea acces la tratament.

 

În spital vor lucra 3.000 de doctori, în total 16.000 de angajați”, a declarat Liviu Dragnea.

 

Președintele PSD a vorbit și despre construirea a opt spitale regionale similiare cu acest complex, dar la o dimensiune mai mică.

 

Dragnea a mai promis salarii de 1.200 de euro pentru medicii rezidenți respectiv 3.600 de euro pentru medicii primari.

 

„Pacientul trebuie să se afle în centrul sistemului, care trebuie să-i asigure tot ce are nevoie în momentul apariției unei afecțiuni. În astfel de situații, cetățeanul trebuie să se simtă ajutat de sistem, nu împiedicat de sistem.

Mai important decât orice, cetățeanul trebuie să știe că oricât de gravă ar fi afecțiunea sa și oricât de mari ar fi costurile implicate, el va avea acces la tratamentul care îl poate vindeca sau care îi poate ameliora suferința”, a mai spus șeful PSD.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
Go to top